Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Οι Γερμανοί και ο εμφύλιος

Συνεχίζουν να προβοκάρουν οι Γερμανοί φίλοι μας, με νέο άρθρο για το εσωτερικό της χώρα μας. Η Γερμανική εφημερίδα  FrankfurterAllgemeine σε άρθρο της αφήνει υπονοούμενα για πιθανό εμφύλιο που μπορεί να ξεσπάσει στην Ελλάδα. Είναι συνηθισμένοι οι Γερμανοί στην ακραία και συνεχή προβοκάτσια, είναι στο σχεδιασμό της εξωτερικής τους πολιτικής. Η προβοκάτσια και ο ψυχολογικός πόλεμος είναι στοιχεία της Γερμανίας από το πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Τι χρειάζεται όμως για να ξεσπάσει εμφύλιος.

Μα φυσικά δύο ή και περισσότερες πλευρές. Αυτή τη στιγμή στο εσωτερικό της χώρας μας ΔΕΝ υπάρχουν τέτοιες ομάδες πληθυσμού. Το μνημόνιο ή αντιμνημόνιο δεν είναι ομάδες που θα βγάλουν τα όπλα ..αλλά πολιτικές απόψεις - θέσεις που υπάρχουν σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία.

Ακραία φτώχεια είναι ο ποιος σημαντικός παράγοντας για να ξεσπάσουν δύο ή και περισσότερες πλευρές σε εμφύλια σύρραξη.. και ακραία φτώχεια δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Και τι εννοούμε όταν λέμε ακραία φτώχεια; Να μην έχεις να αγοράσεις τα απαραίτητα.. λεηλασίες καταστημάτων , φαβελοιποίηση(Τράγκας) κτλ.. αυτά λοιπόν δεν υπάρχουν.

Προβοκάτσια - Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ακραίο περιστατικό που να στρέφεται κατά μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων. Ακόμα και η περίφημη βόμβα στο Μετρό που δεν έσκασε, αμφισβητείτε ακόμα και ο στόχος!!(Πιθανότατα να μην ήταν το Μετρό.. όσο ακραίο και να ακούγεται). Τα τζαμιά στη Θράκη λειτουργούν κανονικά, δεν έχουμε επιθέσεις σε χριστιανικούς ναούς κτλ.. άρα καταλήγουμε ότι ούτε τα περί προβοκάτσιας στέκουν.

Οργανωμένες ομάδες λαθρομεταναστών που εμπλέκονται σε επεισόδια,βανδαλισμούς ακραίες ενεέργειες -
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν, τα μεμονωμένα κρούσματα συμμοριών δεν μπορούν να μπουν σε αυτή τη κατηγορία. Και δεν υπάρχουν γιατί ακόμα η Ελλάδα λειτουργεί στο μυαλό τους ως χώρα που απλά θα μείνουν για ένα διάστημα ώστε να πάνε στην Ευρώπη, μοιάζει περισσότερο σαν διαμετακομιστικός σταθμός ανθρωπίνων ψυχών.

Πολιτικές πράξεις που οδηγούν σε διχαστικές τάσεις την κοινωνία - Δυστυχώς για τους Γερμανούς φίλους μας, δεν υπάρχουν, όσο και να ψάξουν. Οι πολιτικές μπορεί να είναι σκληρές και επώδυνες αλλά ακόμα κινούνται μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας(αν εξαιρέσουμε το σκάνδαλο του Golden Hall και την ανόητη παρέμβαση Στουρνάρα στη ΔΕΗ για το χαράτσι). Δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα διατάξεις του Συντάγματος που θα προκαλέσουν εκτροπή..  και ρίξεις μεταξύ του κοινωνικού ιστού της χώρας.

Γειτονικές χώρες - Εδώ είναι ποιο περίπλοκα τα πράγματα αλλά ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση τα γειτονικά κράτη είναι ακόμα σε νηπιακό στάδιο.. οι απειλές των γειτόνων μπορούν να τελειώσουν με μια απλή μυγοσκοτώστρα! Τα Σκόπια πχ που φοβούνται πολλοί έχουν 3 μεγαλύτερους εχθρούς από την Ελλάδα, ο πρώτος εχθρός ακούει στο όνομα Αλβανία και στους χιλιάδες Αλβανόφωνους που κατοικούν στο Δυτικό κομμάτι των Σκοπίων.. και έχουν ταυτόχρονα και ισχυρή αντιπροσώπευση μέσα στη Βουλή. Στο Ανατολικό κομμάτι υπάρχει ο πληθυσμός που έχει στενές σχέσεις αίματος με τη Βουλγαρία. Και ο τρίτος εχθρός είναι οι σύμμαχοι των Σκοπίων.. που μπορούν ανά πάσα στιγμή να αφήσουν ξεκρέμαστα τα Σκόπια σε ενδεχόμενη εμφύλια διένεξη.

Η Τουρκία.. έχει να σταματήσει το θέμα του Κουρδιστάν, επικείμενου πόλεμου σε Ιραν, Συρία... μέχρι τότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις στη περιοχή της Τουρκία. Η αποσταθεροποίηση του μουσουλμανικού χώρου μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ για τη Τουρκία και θετικά για την Ελλάδα.

Για την Αλβανία δεν το συζητάμε... το θέμα άνοιξε λόγω εκλογών στη χώρα και με κάτι πρέπει να ασχοληθούν. Ταυτόχρονα η Αλβανία είναι σε πορεία ένταξης στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα διαλύσει όλα για χάριν του οράματος της Μεγάλης Αλβανίας. Εξάλλου τα περί μεγάλης Αλβανίας είναι και το τυράκι που πρέπει να φάνε οι γείτονες  ώστε να καταπιούν όλα τα μέτρα και τις αλλαγές που πρέπει να κάνει η χώρα ώστε να μπει στους 27 της Ευρώπης. Με κάτι πρέπει να ποτίζεις το λαό άλλωστε.. και τα εθνικά πολλές φορές είναι το κατάλληλο ναρκωτικό.

Πως μπορεί η Ελλάδα να γίνει  Συρία;
Μόνο αν το επιλέξουν οι σύμμαχοι μας.. και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κάτι στον ορίζοντα..
Τι μπορεί να φέρει μια τυχόν επίθεση ξένων δυνάμεων στη Συρία και μετέπειτα στο Ιραν, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αλλά ούτε και να υποθέσει.. ειδικότερα η επόμενη μέρα μιας επίθεσης στο Ιραν, ξεπερνά κάθε φαντασία. Μπορεί να μπούμε σε μονοπάτια που να οδηγήσουν την περιοχή μας στον όλεθρο.

Για να υπάρξει εμφύλιος στην Ελλάδα πρέπει να συνδυαστούν πολλές εξισώσεις...μαζί! Και μέχρι στιγμής οι μεγάλες δυνάμεις μας θέλουν εντός του παιχνιδιού αλλά χωρίς το καλό χαρτί, το χαρτί το δικό μας έχει κρατηθεί στην άκρη.

Η χώρα μας είναι ένα τραπουλόχαρτο που δεν μπορεί να παιχτεί στο τραπέζι ενός διπλωματικού πόκερ ως μπλόφα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.