Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Η Αργεντινή του Τσίπρα.. σήμερα!! Χάος στη χώρα που ερωτεύτηκε ο Τσίπρας.. πλιάτσικο στα μαγαζιά, με δύο νεκρούς


Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν όταν πλήθη εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ σε πολλές πόλεις της Αργεντινής, ξυπνώντας μνήμες από την καταστροφική οικονομική κρίση 11 χρόνια πριν.
Οι λεηλασίες σούπερ μάρκετ άρχισαν την Πέμπτη στο χειμερινό θέρετρο Μπαριλότσε της Παταγονίας. Πολίτες εισέβαλαν σε ένα κατάστημα Chango Mas (Walmart) και έφυγαν με τηλεοράσεις LCD και άλλα προϊόντα.

Αντίστοιχα επεισόδια σημειώθηκαν την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ στην κεντρική πόλη Ροσάριο, όπου σκοτώθηκαν δύο άτομα και άλλα δύο τραυματίστηκαν βαριά. Λεηλασίες σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Με αντλίες νερού και δακρυγόνα απάντησαν οι Αρχές, ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε την ανάπτυξη 400 χωροφυλάκων στην Μπαριλότσε, πόλη 50.000 κατοίκων, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Χιλή.

Η αναταραχή αποτελεί πλήγμα για την εικόνα της προέδρου Κριστίνα Φερνάντες, η οποία συχνά αντιπαραβάλλει την παρούσα οικονομική σταθερότητα με την κρίση του 2011/2002 που βύθισε εκατομμύρια πολίτες στη φτώχεια και πυροδότησε κύμα λεηλασιών σε αναζήτηση τροφής στα σούπερ μάρκετ της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

«Αυτά είναι μεμονωμένα επεισόδια και δεν έχουμε δει ανθρώπους να κλέβουν φαγητό. Κλέβουν τηλεοράσεις» δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, επιρρίπτοντας την αναταραχή σε αντιπολιτευόμενα εργατικά συνδικάτα. Εκατοντάδες άτομα έχουν συλληφθεί σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.