Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Και οι Η.Π.Α. στέλνουν μήνυμα στην Αθήνα ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για θερμό επεισόδιο, αλλά η Ουάσινγκτον νίπτει τας χείρας της..

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου εναντίον της Ελλάδας και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, να δηλώνει ότι, "η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν διπλωματικά κανάλια για να αντιμετωπίζουν ζητήματα σχετικά με το Αιγαίο".

"Ενθαρρύνουμε την Τουρκία και την Ελλάδα, ως χώρες - συμμάχους στο ΝΑΤΟ να εργαστούν από κοινού για να διατηρήσουν καλές σχέσεις γειτονίας. Ένα σταθερό Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής".

Ότι εδαφικέ απώλειες έχει η Τουρκία από το Κουρδικό θα προσπαθήσει να τις κερδίσει στο Αιγαίο.. αυτό πλέον είναι ολοφάνερο σε όλες τις πλευρές. Η Γερμανία κάνει πως δεν ακούει, οι Η.Π.Α. το ίδιο και η Αθήνα μέσα στον παγετώνα ψάχνει να βρει σωσίβιο για να μην πεθάνει από το κρύο που επικρατείς στις διπλωματικές σχέσεις με τους συμμάχους. 

Το θερμό επεισόδιο πλέον δεν μπορεί να αποτραπεί, είναι πλέον στα χέρια του Ερντογάν για το τι θα κάνει, πως θα επιλέξει να λάβει σάρκα και οστά το θερμό επεισόδιο και φυσικά τον χρόνο που θα λάβει χώρα. Πάντως έτσι όπως είναι τα πράγματα σήμερα... μια νέα ήττα μεγαλύτερης κλίμακας από τα Ίμια είναι ΑΠΙΘΑΝΟ να μπορέσει η Αθήνα να την αποτρέψει. Όλα δείχνουν πως οι ξένοι θέλουν να δώσουν στην Τουρκία χώρο για να απλώσει τα πόδια της και ο χώρος αυτός είναι το Αιγαίο. 

Τα περί ΝΑΤΟ και ότι δυο σύμμαχες χώρες δεν μπορούν να πολεμήσουν η μια την άλλη, αφήστε τα για τους ειδικούς που τόσα χρόνια έχουν πετύχει μια τρύπα στο νερό με τις αναλύσεις τους. Για να μην αναφερθώ στο πόσοι Έλληνες ειδικοί δεν πήραν μυρωδιά το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.