Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Η κυπριακή πολιτεία, παρέδωσε μετά από 42 χρόνια τα λείψανα 16 Ελλαδιτών πεσόντων καταδρομέων και μελών του πληρώματος του Νοράτλας «Νίκη 4», στις οικογένειες τους.



Η κυπριακή πολιτεία, παρέδωσε μετά από 42 χρόνια τα λείψανα 16 Ελλαδιτών πεσόντων καταδρομέων και μελών του πληρώματος του Νοράτλας «Νίκη 4», στις οικογένειες τους.

Στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, γράφτηκε ο επίλογος της τραγικής ιστορίας του αεροσκάφους της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο καταρρίφθηκε κατά λάθος από φίλια πυρά τη νύχτα της 21ης προς 22ας Ιουλίου 1974.
Τα λείψανα, θα μεταφερθούν στην Αθήνα με C-130 όπου στην Αεροπορική Βάση της Δεκέλειας - Τατόι θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής και θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση.



Εξάλλου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης μεταβαίνει στην Αθήνα για να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους της Κυπριακής Κυβέρνησης στη τελετή υποδοχής των λειψάνων των 16 Ελλαδιτών πεσόντων ηρώων που επέβαιναν στο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ΝΟΡΑΤΛΑΣ ΝΙΚΗ 4.

Στην τελετή, θα παραστούν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συγγενείς των πεσόντων. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην αεροπορική βάση Τατοΐου, όπου θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση.

Κατά την τελετή ο κ. Φωκαίδης θα απονέμει εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς στους συγγενείς των πεσόντων που δεν έγινε κατορθωτό να ταξιδέψουν στην Κύπρο για την τελετή παράδοσης.

Φωτίου: Ευχαριστούμε αθάνατοι ήρωες του μοιραίου ΝΟΡΑΤΛΑΣ

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, εξήρε το θάρρος των καταδρομέων.

"Οι ήρωες του ΝΟΡΑΤΛΑΣ, δεν υστέρησαν θάρρους, αυταπάρνησης και φιλοπατρίας. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να στερηθούν των ελάχιστων τιμών τις οποίες η Πολιτεία όφειλε και οφείλει να τους αποδώσει. Γιατί η επιχείρηση «ΝΙΚΗ», ξεπερνούσε το όριο του ριψοκίνδυνου, ξεπερνούσε τον κλασικό τακτικό σχεδιασμό. Και αυτό, οι ήρωές μας το ήξεραν πολύ καλά. Συνειδητά λοιπόν, θυσίασαν τη ζωή τους και κέρδισαν επάξια θέση στο ηρωικό πάνθεον της φυλής μας. Όπως υπερτονίζει ο Θουκυδίδης, ο πιο λαμπρός τάφος δεν είναι εκεί που είναι θαμμένοι, αλλά εκεί που η δόξα τους παραμένει και μνημονεύεται αιώνια σε κάθε ευκαιρία. Το «ἀνδρών γὰρ ἐπιφανῶν πᾶσα γῆ τάφος», θα πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι και της δικής μας εθνικής συνείδησης".

- See more at: http://www.sigmalive.com





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.