Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Έρχονται για να αναπαυτούν στην Ελλαδική γη οι 16 πεσόντες του Νοράτλας ΝΙΚΗ 4. Με το μετάλλιο της Εξαίρετης προσφοράς θα τιμηθούν από την Κυπριακή Δημοκρατία.



Πραγματοποιείται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, στις 9.30 π.μ., στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, η επίσημη τελετή παράδοσης των λειψάνων των 16 Ελλαδιτών πεσόντων που επέβαιναν στο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ΝΟΡΑΤΛΑΣ ΝΙΚΗ 4.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην επίσημη τελετή θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Τρισάγιο θα τελέσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος Β’.

Στην τελετή θα παρευρίσκονται επίσης συγγενείς των πεσόντων καταδρομέων και μελών του πληρώματος του ΝΟΡΑΤΛΑΣ ΝΙΚΗ 4.

Κατά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απονέμει για τους 16 πεσόντες στους συγγενείς τους, το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς.


Την ίδια ημέρα τα λείψανα των ηρώων θα μεταφερθούν στην Ελλάδα με αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας C-130 για να παραδοθούν στους συγγενείς τους για ταφή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.