Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Πρωτοφανές! Τούρκοι αξιωματικοί συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη μέσα στην Ξάνθη

Πρωτοφανές! Τούρκοι αξιωματικοί συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη μέσα στην Ξάνθη
16.10.16
Πηγή facebook.com/Athanasios-E-Drougos

Πρωτοφανές! Τούρκοι αξιωματικοί συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη μέσα στην Ξάνθη
Λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ της Πέμπτης εξελίχτηκε στην Ξάνθη μια πρωτοφανής καταδίωξη. Έλληνες Αστυνομικοί συνέλαβαν Τούρκους αξιωματικούς με διπλωματικά διαβατήρια.

Αναλυτικά, λίγο πριν τις 23.00 στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης,άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, ύστερα από ανθρωποκυνηγητό και μετά από πυροβολισμό στον αέρα, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW με βουλγαρικές πινακίδες και να συλλάβουν τους οχτώ από τους εννέα επιβαίνοντες. Οι τρεις από τους επιβαίνοντες ήταν Τούρκοι αξιωματικοί, με τον έναν να διαφεύγει.
Από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, δύο που είναι Ιρανοί βρέθηκαν μέσα στο πορτ μπαγκάζ.
Άγρια καταδίωξη

Δικυκλιστής της Ομάδας «Ζ» που βρίσκονταν στον κόμβο των οδών Λευκίππου, Λεωφόρου Στρατού και Δημοκρίτου βλέπει σταματημένη στον ερυθρό σηματοδότη μια μπορντό BMW με βουλγαρικές πινακίδες και με κατεύθυνση προς το κέντρο της Ξάνθης.

Μόλις ο οδηγός της BMW (ο Τούρκος αξιωματικός που διαφεύγει) είδε τον αστυνομικό της Ομάδας «Ζ», αλλάζει κατεύθυνση και «παίρνοντας» την Λ. Στρατού με ιλιγγιώδη ταχύτητα διανύει όλη την περιμετρική, οδό «μπαίνει» ανάποδα στην οδό Παναγή Τσαλδάρη και σε μήκος περισσότερων των 1200 μέτρων τη διανύει με περισσότερα από 100 χλμ την ώρα.

Στην συμβολή της Παν. Τσαλδάρη με την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης ο αστυνομικός της Ομάδας «Ζ» ακινητοποιεί την BMW, ενώ έχει καλέσει ενισχύσεις.

Οι επιβάτες της BMW προσπάθησαν να βγουν από το όχημα και να χαθούν ανάμεσα στο πλήθος. Ο μόνος που τα κατάφερε ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου, Τούρκος αξιωματικός, που έτρεξε και εξαφανίστηκε ανάμεσα στους πολίτες ακολουθώντας την διαδρομή Κεντρική Πλατεία και Μιχ. Βόγδου.

Τι είπε ο Διευθυντής της τοπικής Αστυνομίας

ο Διευθυντής της Αστυνομίας Ξάνθης, Ευάγγελος Γκίκας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις τη Θράκη:
«Ακόμα ερευνάται. Δεν ξέρουμε τι είναι ο καθένας καθώς δεν μιλούν. Είμαστε στο στάδιο της έρευνας ακόμη, ψάχνουμε τα πάντα και αργότερα θα έχουμε ανακοίνωση.

»Υπήρξε μια καταδίωξη από τον κόμβο του «Σίσσυ», από την είσοδο της πόλης, τους έκαναν σήμα να σταματήσουν, δεν σταμάτησαν, περνούσαν με κόκκινο, ήρθαν κόντρα στον μονόδρομο της Π. Τσαλδάρη και καταλαβαίνετε πως κινητοποιούνται οι Αστυνομικοί, όταν προσπαθούν να ακινητοποιήσουν ένα αυτοκίνητο και δεν σταματά» αναφέρει συγκεκριμένα ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «το σταμάτησαν με το ζόρι στην πλατεία και αυτοί άνοιξαν τις πόρτες να φύγουν, άλλοι έτρεξαν από εδώ, άλλοι από εκεί και εμείς όταν ερευνούμε ένα περιστατικό δεν ξέρουμε ποιος είναι και τι είναι.

»Κοιτούμε να τους πιάσουμε με τις δυνάμεις που έχουμε, άμεσα, εκεί. Αυτό ήταν όλο το περιστατικό. Τώρα όσον αφορά το ποιοι είναι και τι είναι, ξέρετε ότι όταν μπαίνει κάποιος εδώ, δηλώνει άλλη εθνικότητα και άλλη είναι για αυτό η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα ψάχνουμε όλα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.