Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Δηλώσεις και ευχές από τον Πρόεδρο Ν.Αναστασιάδης και από τον Π.Καμμένος για τον εορτασμό της 1ης Οκτωβρίου.

ΣΙΓΜΑ
“Μόνο μέσα από την ειρήνη μπορεί να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες", δήλωσε ο Πρόεδρος με το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, στο πλαίσιο των εορτασμών της 1ης Οκτωβρίου, ο οποίος στην συνέχεια ευχήθηκε "Χρόνια Πολλά" στους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. 

Λύση μόνο με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, διαμηνύει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλαδας, Πάνος Καμμένος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
εξέφρασε αρχικά την ιδιαίτερη ικανοποίηση για το αίσθημα υπερηφάνειας που έχει δώσει η Εθνική Φρουράς μέσα από την άρτια διοργάνωση αλλά και την εξαιρετική επίδειξη ικανοτήτων στην παρέλαση. Ακολούθως συνεχάρη τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, τους Επιτελείς του και τους αξιωματικούς των διαφόρων σωμάτων”.

Είπε ακόμη, ότι μέσα από τη μετεξέλιξη θα δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες, με βάση τις οποίες ολόκληρος ο λαός, μακριά από τα όποια βαρίδια του παρελθόντος, θα ζήσει μαζί σε ένα σύγχρονο κράτος που θα σέβεται απόλυτα τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ και των ΗΕ.

Έστειλε το μήνυμα πως “αυτό που χρειάζεται είναι η επικέντρωση της προσοχής μας όχι σε αμυντικούς ή οποιουσδήποτε άλλους σχεδιασμούς, εξοπλισμούς και λοιπά, αλλά να εξοπλιστούμε με θάρρος για να βρούμε τους στόχους και το δρόμο της ειρήνης”.

Καμμένος:
Προϋπόθεση για λύση η αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος που εκπροσωπούσε την ελληνική κυβέρνηση στην στρατιωτική παρέλαση, υπενθύμισε, ότι η εθνική ανεξαρτησία της Κύπρου γράφτηκε με αίμα ηρώων και πως, όσο παραμένει σκλαβωμένη, "η μητέρα πατρίδα θα είναι εδώ προκειμένου να διασφαλίσει, ότι η λύση που θα δοθεί θα είναι μια λύση, που προϋποθέτει την αποχώρηση όλων των δυνάμεων της κατοχής".

"Η Κύπρος είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Δεν χρειάζεται ούτε μεσολαβητές, ούτε εγγυητές. Η λύση του κυπριακού θα είναι η αποχώρηση των δυνάμεων και η μη ύπαρξη κάθε είδους εγγυήσεων. Στην προσπάθεια αυτή η Ελλάδα βρίσκεται δίπλα στην Κύπρο", κατέληξε.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/367448/logia-eirinis-apo-anastasiadi-logia-stiriksis-apo-kammeno#sthash.0PwoxCJ5.V4BwyWhg.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.