Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Oυκρανία - Επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία από τις 15 Φεβρουαρίου.

Την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ για εκεχειρία στην Ουκρανία από τις 15 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έπειτα από τις μαραθώνιες συζητήσεις στο Μινσκ μεταξύ των ηγετών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας.


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Β. Πούτιν στα διεθνή ΜΜΕ, η συμφωνία προβλέπει την απομάκρυνση των βαρέων όπλων, ενώ παράλληλα πως η Ουκρανία θα πρέπει να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση ώστε να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των πολιτών της ανατολικής Ουκρανίας.

Οι αυτονομιστές θα υποχωρήσουν στη γραμμή που είχε συμφωνηθεί τον Σεπτέμβριο, όταν είχε ανακοινωθεί και η τελευταία εκεχειρία, σημειώνει του RT.

«Κατορθώσαμε να φθάσουμε σε συμφωνία επί των ουσιωδών θεμάτων», ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιβεβαιώνει από το Μινσκ την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός και συνολική πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης

Η γαλλική πλευρά ανέφερε πως, έστω κι αν ακόμη «μένουν πολλά να γίνουν», η συμφωνία είναι «πραγματική ευκαιρία αποκλιμάκωσης» της ουκρανικής κρίσης.

Όπως έγινε γνωστό οι τέσσερις ηγέτες δεσμεύθηκαν ως προς τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, ενώ συμφώνησαν στην πραγματοποίηση τακτικών συναντήσεων για τη διασφάλιση της εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ.

Η συνέντευξη Τύπου του Β. Πούτιν μετά τη συνάντηση:



Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/555570/oykrania-symfonia-gia-ekexeiria-apo-tis-15-2-anakoinose-o-poytin#ixzz3RXYtNzKQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.