Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Διαπραγμάτευση και κρίσεις προκαλούν... στασιμότητα και στο Ναυτιλίας!

"Δεν κινείται τίποτα". "Δεν κουνιέται φύλλο". Οι δύο αυτές εκφράσεις έχουν γίνει μόνιμη επωδός στους διαδρόμους και τα γραφεία του Υπουργείου Ναυτιλίας. Στασιμότητα και πάγωμα ακόμα και στα τρέχοντα ζητήματα. Σε πολιτικό επίπεδο η οικονομική διαπραγματεύση, βάζει όπως είναι φυσικό φρένο στις όποιες αποφάσεις ενώ σε στρατιωτικό επίπεδο στο Λιμενικό η συζήτηση για τις κρίσεις προκαλεί...λειτουργικές αρρυθμίες. Υπογραφή ούτε για δείγμα...σε οτιδήποτε.

Πρόσθεστε επίσης και την περίοδο προσαρμογής και ενημέρωσης της νέας ηγεσίας, σε ένα πολύπλευρο και ευρύτατο χαρτοφυλάκιο. Έίναι χαρακτηριστικό, ότι δεν έχει ακόμα οργανωθεί πλήρως ούτε το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας, Θεόδωρου Δρίτσα. Δεν έχει οριστεί ακόμα επισήμως υπεύθυνος τύπου για το γραφείο του Υπουργού, καμία ουσιαστική συζήτηση ακόμα για την αλλαγή του Γενικού Γραμματέα, ή υποψία για το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί ( συν τις ενστάσεις των πολιτικών υπαλλήλων που διαμήνυσαν ότι δεν θέλουν να οριστεί ξανά απόστρατος λιμενικός στη θέση, καθώς είχε ακουστεί κάποιο όνομα) . Η πόρτα του, οφείλουμε, ωστόσο να πούμε ότι είναι ανοιχτή στους συνδικαλιστικούς φορείς του λιμενικού με τους οποίους έχει κάνει συναντήσεις, ακούει προσεκτικά, αλλά μάλλον λίγα μπορεί προς το παρόν να πει όσο δεν ξεκαθαρίζει το συνολικότερο τοπίο της οικονομίας καθώς από τα οικονομικά και την διαπραγμάτευση εξαρτώνται αρκετές αποφάσεις. ( και όχι μόνο στο ναυτιλίας...και σε άλλα υπουργεία επίσης)

Κανένα στοιχείο και για το "φλέγον" θέμα των κρίσεων, καθώς δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει, προς το παρόν, τουλάχιστον, τον Υπουργό κατά δική του αναφορά σε σχετική συζήτηση.
Εκκκρεμούν ζητήματα όπως ο διαγωνισμός για τους 49 λιμενοφύλακες, ο οποίος πάγωσε εξαιτίας της προκήρυξης των εκλογών τον Ιανουάριο. Εκκρεμεί το θέμα του ΤΑΛΣ για το οποίο υπήρξε εκ μέρους του κ.Δρίτσα η δέσμευση για τη συνέχιση της αυτόνομης λειτουργίας του, ωστόσο, αν και η παράταση λήγει τις 28/2 δεν υπάρχει ακόμα κάποια νομοθετική παρέμβαση.

Εκκρεμεί, τέλος, η πλήρης επεξήγηση του σχεδίου αποστρατικοποίησης των υπηρεσιών ναυτιλίας όπως αυτή εξαγγέλθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις από τον Υπουργό. 

Καμία...συγκλονιστική είδηση, πάντως, και κατά τη χθεσινή ορκομωσία των νέων αξιωματικών του Λ.Σ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων . Στην ομιλία του, ο κ.Δρίτσας ( με γραβάτα, αυτή τη φορά, σε αναλογία με την περίσταση και τον τόπο) αρκέστηκε στα συγχαρητήρια προς τους νέους αξιωματικούς και την ηγεσία του σώματος. 
 
Δ.ΒοΓ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.