Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Προέλαση των Κούρδων της Συρίας, συντρίβουν τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους!

www.defence-point.gr
Νέες νίκες κατά των τζιχαντιστών σημείωσαν οι Κούρδοι στην Συρία, οι οποίοι καταδιώκουν, πλέον τους αντιπάλους τους, σχεδόν, μέχρι έξω από την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους Ράκα. Οι Κούρδοι της Συρίας (YPG), αφού υπερασπίστηκαν με αυταπάρνηση το Κομπάνι, με την ενίσχυση των Αμερικανών, αντεπιτέθηκαν και έχουν τρέψει σε φυγή τους παρανοϊκούς τζιχαντιστές.

Οι Κούρδοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους εκτεταμένες περιοχές της επαρχίας Χασάκα, η οποία συνδέει τις συριακές με τις ιρακινές θέσεις των ισλαμιστών. Οι Κούρδοι βρίσκονται ήδη, μόλις 5 χλμ. από την στρατηγικής σημασίας πόλη Τελ Χαμίς, στην επαρχία αυτή.

Με τους Κούρδους πολεμούν και πολλοί ξένοι εθελοντές μαχητές, χριστιανοί κυρίως, από τις την Αμερική και την Ευρώπη. Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν από τον ισλαμικό τρόμο τουλάχιστον 20 χωριά στην επαρχία Χασάκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο βόρειο άκρο της επαρχίας Χασάκα, οι Κούρδοι της Συρίας υποστηρίχθηκαν από πυρά βαρέων όπλων των ομοφύλων τους Πεσμεργκά του Ιράκ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.