Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Εκδήλωση συμπαράστασης στον Ελληνικό λαό στη Λευκωσία

Εκπρόσωποι κομμάτων, οργανώσεων, συντεχνιών, κινήσεων και νεολαίας συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών Κύπρου και θα επαναληφθεί πιο μαζικά, όπως ελπίζουν οι διοργανωτές, την ερχόμενη Κυριακή το απόγευμα.

Υπήρχαν πλακάτ με συνθήματα όπως “Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν υποκύπτουμε – ΝΙΚΑΜΕ”, “Όχι στη λιτότητα, η Ευρώπη γυρίζει σελίδα”, “Η ελπίδα θα νικήσει το φόβο και στην Κύπρο”, αλλά και στα αγγλικά “Η Ελλάδα έχει ανάγκη τη βοήθεια της Ευρώπης, όχι να την οδηγήσει κατευθείαν στην απόλυτη οικονομική καταστροφή”. Ακούστηκαν επίσης συνθήματα όπως “Η Ελλάδα ανήκει στο λαό της”, “Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα”, “Έξω η Τρόικα από την Κύπρο”, “Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές”, “Πληρώσαμε το χρέος δύο και τρεις φορές, τώρα να πληρώσουνε κι οι καπιταλιστές” κ.ά.

Εκ μέρους των διοργανωτών ο Δημήτρης Αλαγιάννης απευθυνόμενους στους συγκεντρωθέντες είπε ότι η φωνή μας πρέπει να φτάσει από όλη την Ευρώπη στα κέντρα αποφάσεων που ρυθμίζουν τις ζωές μας, που οδηγούν τους νέους στην ανεργία, δημιουργούν έλλειψη προοπτικής. Ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, λέγοντας ότι η στήριξη που παρέχουν δεν είναι μόνο προς την ελληνική κυβέρνηση, αλλά προς όλο το δημοκρατικό κόσμο. “Το διακύβευμα δεν είναι να πετύχει η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση, είναι να φύγει η Τρόικα, να αλλάξουν οι όροι της καθημερινότητάς μας που επηρεάζονται από μνημόνια και δανειακές συμβάσεις”.

Απόψε, πρόσθεσε, οι δανειστές δεν έχουν απέναντί τους μόνο την ελληνική κυβέρνηση, έχουν όλους εμάς, εσάς που εκπροσωπείτε όλους όσοι υποφέρουν από τις πολιτικές της λιτότητας και αυτό το μήνυμα – είπε – πρέπει να φτάσει σε αυτούς με τη φωνή μας, την παρουσία μας απόψε και την Κυριακή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη του Πολιτικού Γραφείου και Βουλευτές του ΑΚΕΛ, όπως οι Γιώργος Λουκαϊδης, Σταύρος Ευαγόρου, Στέφανος Στεφάνου, Χρίστος Χριστοφίδης και άλλοι. Εκπρόσωποι της ΕΔΕΚ, και της ΔΕΟΚ, η Βουλευτής του κινήματος, Ρούλα Μαυρονικόλα, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας και ο Βουλευτής, Νίκος Κουτσού, ο ανεξάρτητος Βουλευτής, Ζαχαρίας Κουλίας, ο Βουλευτής των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης, μέλη της ηγεσίας και της νεολαίας του Κινήματος. Παρών σε ένδειξη συμπαράστασης και ο Μουράτ Κανατλί, εκ μέρους του τ/κ κόμματος Νέα Κύπρος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.