Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Delivery το…ωραίο ΕΚΑΒ! Πως τα πληρώματα μετά τους ασθενείς μεταφέρουν σεντόνια, πετσέτες και τρόφιμα!

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015


Σε …ντελιβεράδες έχουν μετατραπεί τον τελευταίο χρόνο τα πληρώματα των ασθενοφόρων, όπου μετά την ενσωμάτωση των 552 οδηγών του ΕΣΥ (εργάζονταν στα νοσοκομεία) στο ΕΚΑΒ, πήραν »προίκα» και τις αρμοδιότητες τους.

Την ώρα που δεν υπάρχουν ασθενοφόρα για να μεταφέρουν πολίτες που κινδυνεύει η ζωή τους, βρίσκονται ασθενοφόρα για να μεταφέρουν σεντόνια, αίμα ακόμα και τρόφιμα.
Βρήκαμε παπά…να θάψουμε 5-6 λέει ο θυμόσοφος λαός και κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτονται και οι αρμόδιοι της Υγείας που αξιοποιούν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ σε ότι κενό υπάρχει στο ΕΣΥ.
Είναι ενδεικτικό πως οι εργαζόμενοι των ασθενοφόρων συχνά πυκνά αντί να βρίσκονται στο δρόμο για να σώζουν ζωές, αναγκάζονται να κάνουν τους «ντελιβεράδες» μεταφέροντας ενίοτε …λαχανικά, ψωμιά, κρέατα αλλά και άλλα είδη διατροφής για τους ασθενείς από τη μία κλινική στην άλλη ενός νοσοκομείο.
Και το ζήτημα είναι πως οι νέες… αρμοδιότητες τους δεν περιορίζονται εκεί. Συχνό φαινόμενο είναι επίσης να κάνουν τους μεταφορείς …σεντονιών, πετσετών αλλά και άλλων ειδών …νεωτερισμού λόγω έλλειψης προσωπικού στα νοσηλευτικά ιδρύματα.


Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν στο HealthReport.gr οι εργαζόμενοι του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Δράσης, αντί τα ασθενοφόρα να βρίσκονται στους δρόμους και να ανταποκρίνονται στο έργο τους, που είναι η έγκαιρη μεταφορά των ασθενών στα νοσοκομεία, καλούνται να κάνουν ενδονοσοκομειακές μεταφορές.

Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν στο HealthReport.gr οι εργαζόμενοι «ο κόσμος παραπονιέται και μας κατηγορεί ότι αργούμε να φτάσουμε στο σημείο που έχει γίνει ένα τροχαίο, δεν ξέρει όμως ότι το ασθενοφόρο που θα έπρεπε να σπεύσει στο τροχαίο μπορεί να μεταφέρει εκείνη την ώρα τα τρόφιμα από την τραπεζαρία στις κλινικές ενός νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να πάει άλλο ασθενοφόρο, που μπορεί να είναι πολύ πιο μακριά από το σημείο του ατυχήματος».
Για παράδειγμα το ασθενοφόρο που βρίσκεται στην Ομόνοια, πολλές φορές πηγαίνει στο νοσοκομείο Σωτηρία, για να μεταφέρει έναν ασθενή από τα εξωτερικά ιατρεία σε μία κλινική του νοσοκομείου ή να μεταφέρει φιάλες αίματος από μία κλινική σε άλλη.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να τους απαλλάξει από τις επιπλέον και …άσχετες αρμοδιότητες και να τους αφήσει «να κάνουν τη δουλειά που έχουν σπουδάσει» όπως λένε στο HealthReport.gr. «Είμαστε διασώστες πληρώματος και ήδη τα ασθενοφόρα είναι λίγα για να κάνουμε και αυτήν την επιπλέον δουλειά» καταλήγουν μεταξύ άλλων…


Πηγή: healthreport.gr


Για το ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.