Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Aλλάζει το σκηνικό... έτοιμες για επενδύσεις Κινέζικές κατασκευαστικές εταιρίες. Χάνουν τον ύπνο τους οι Εθνικοί μας εργολάβοι...

Την πρόθεση του για επενδύσεις στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Yan Jiehe, ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας και ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρίας στην χώρα του, της China Pacific Construction Group (CPCG).

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο κινέζος μεγιστάνας εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξαγορά ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών και επενδύσεις στον τομέα των υποδομών.

Ο ίδιος δεν θεωρεί αποτρεπτική την προοπτική ενός Grexit, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική οικονομία πλησιάζει τα χαμηλότερα της. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να εισέλθει κάποιος σε αυτή. Είτε παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, είτε φύγει, δεν με ενοχλεί».

Εκτός από την Ελλάδα, ο κ. Yan εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για αντίστοιχες επενδύσεις στην ανατολική Ευρώπη, στην Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

Η κατασκευαστική εταιρία του, η China Pacific Construction Group, είναι μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου (νο. 166 στην λίστα Fortune 500), με έσοδα που ανέρχονται στα 375 δισ. ρένμινμπι (60,67 δισ. δολάρια).

ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.