Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Στις φυλακές ο πρώην Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Παπακώστας και άλλοι τρεις

Ένοχους έκρινε το Κακουργιοδικείο τον πρώην υπουργό Άμυνας Κώστα Παπακώστα για ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ’ αμελείας και τους Ανδρέα Νικολάου, Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Αντρέα Λοϊζίδης με την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου εξ’ αμελείας.
Αθώοι κρίθηκαν ο τέως υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και ο τέως υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού και απαλλάχτηκαν από τις εις βάρος τους κατηγορίες.
Οι τέσσερεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μέχρι τις 24 Ιουλίου που θα γίνει η αγόρευση από τους συνηγόρου τους για μετριασμό της ποινής τους. Οδηγήθηκαν στις Κεντρικές Φυλακές στην Λευκωσία υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, αφού φυγαδεύτηκαν από πλαϊνή θύρα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Το δικαστήριο ζήτησε από τον Ευστάθιο Ευσταθίου, συνήγορο υπεράσπισης των Κ. Παπακώστα, Α. Νικολάου και Χ. Χαραλάμπους, όπως μέχρι τις 24 Ιουλίου γίνει έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας.

Στην απόφαση αναφέρεται ακόμη ότι οι Ιωαννίδης και Παπαδόπουλος είχαν αντίληψη του «κινδύνου θανάτου», αλλά έμειναν εκεί και δεν διέταξαν εκκένωση της βάσης που ήταν το αποτέλεσμα των παραλείψεων των κατηγορουμένων Α. Νικολάου, Χ. Χαραλάμπους και Α. Λοϊζίδη, αναφέρει η απόφαση.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Παπαδόπουλος αφέθηκε να πάρει το ρίσκο αφού δεν του δόθηκαν οδηγίες και συμβουλές.

Εκείνο που έχει βαρύνουσα σημασία, προσθέτει η απόφαση, είναι η πλήρης απραξία των δύο παρά τις προειδοποιήσεις που ελάμβαναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.