Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Με αφορμή τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής

(μήνυμα που βρήκα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο)

Η 15η και η 20η Ιουλίου 1974 είναι αναμφισβήτητα οι πιο αποφράδες μέρες στη σύγχρονη κυπριακή ιστορία. Το προδοτικό πραξικόπημα κατά του Εθνάρχη Μακαρίου και η βάρβαρη τουρκική εισβολή που ακολούθησε, αποτέλεσαν την αφετηρία της μεγαλύτερης εθνικής τραγωδίας που έπληξε ποτέ τον τόπο μας. Μιας τραγωδίας που ο κυπριακός ελληνισμός βιώνει μέχρι σήμερα, σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα.

Τιμούμε αυτούς που θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν για την προάσπιση της δημοκρατίας και της νομιμότητας, αντιστεκόμενοι στη Χούντα και την ΕΟΚΑ Β.

Τιμούμε αυτούς που θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν ενάντια στους Τούρκους εισβολείς, προασπιζόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου και την ελευθερία του λαού μας.

Όπως ορθώς επεσήμαινε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στις μαύρες αυτές επετείους: «Αν οι ένδοξες επέτειοι προκαλούν εθνική υπερηφάνεια, οι εθνικές συμφορές πρέπει να διεγείρουν το συλλογικό προβληματισμό, έτσι που να τείνει να αποκλείει στο μέλλον την επανάληψη των μελανών σελίδων στην ιστορική πορεία ενός λαού».

Λευκωσία, 15 Ιουλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.