Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Εκδήλωση μνήμης από το ΑΚΕΛ Πάφου για τις μαύρες επετείους της 15ης και 20ης Ιουλίου 1974

Εκδήλωση μνήμης και αγώνα για τις μαύρες επετείους της 15ης και 20ης Ιουλίου 1974, διοργάνωσε το πρωί το ΑΚΕΛ Πάφου, με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης.

Ο επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Πάφου Χάρις Κυριακίδης, σε ομιλία του στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έστειλε το μήνυμα ότι η Αριστερά δεν θα γονατίσει, αλλά θα σταθεί όρθια για να πρωταγωνιστήσει η απαλλαγή από το μνημόνιο και την τρόικα.

Για να πούμε, συνέχισε ο κ. Κυριακίδης, στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι “αγωνιζόμαστε για μια άλλη Ευρώπη των λαών της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, για να τους πούμε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός μικρού λαού πρέπει να είναι σεβαστά από όλους, για να τους πούμε ότι θα αγωνιστούμε για να αξιοποιήσουμε το δημόσιο πλούτο υπέρ του λαού και του τόπου μας”.

Η οικονομική εξαθλίωση ως αποτέλεσμα του καταστροφική τους μνημονίου- όπως είπε-, “δεν θα μας αναγκάσει να δεχθούμε απαράδεκτες λύσεις και κλείσιμο του Κυπριακού”.

Αναφερόμενος στις μαύρες επετείους, ο κ. Κυριακίδης είπε πως δεν θα επιστρέψουμε στο μαύρο Ιούλη για να εκδικηθούμε τους προδότες, τους αυτουργούς του πραξικοπήματος.

Τιμούμε, συνέχισε, τη γενιά του Ιούλη, όλους όσοι με μοναδικό όπλο το δίκαιο και τη δημοκρατική αντιφασιστική πατριωτική τους διαπαιδαγώγηση και συνείδηση, σταμάτησαν έστω και για λίγες ώρες, τα τανκς της χούντας και της ΕΟΚΑ Β, όσους προστάτεψαν τον Μακάριο, όσους, παρά την επικράτηση των οργάνων του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ, παρά τον κατατρεγμό και την προσπάθεια της φυσικής τους εξόντωσης από τους οπαδούς του Γρίβα, βρέθηκαν στην Κερύνεια, στη Μόρφου, στην Καρπασία, στο Βαρώσι, στον Πενταδάκτυλο για να αποκρούσουν τον Τούρκο εισβολέα.

«Δεν ξεχνούμε, δεν έχουμε δικαίωμα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε τη μνήμη να ξεθωριάσει» γιατί, – όπως είπε- ο αγώνας συνεχίζεται, για να απαλλαγούμε από την τουρκική κατοχή, να επανενώσουμε την πατρίδα μας και να ζήσουμε αδερφωμένα Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι στη γη που γεννηθήκαμε και αγαπήσαμε.


Η Αριστερά μαζί με όλο το λαό, κατέληξε, θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην τουρκική εισβολή για λύση βιώσιμη, λειτουργική, λύση που θα επανενώνει το λαό και την Κύπρο. Μόνο μια τέτοια λύση, είπε, θα είναι το μνημόσυνο που αξίζει τους ήρωες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.