Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ: 3 νέα προξενεία ανοίγουν στη Ρωσία

Προξενεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στις πόλεις Σαμάρα, Κρασνοντάρ και Αικατερινμπούργκ σχεδιάζεται να ανοιχθούν έως τις αρχές του 2013, δήλωσε ο πρέσβης της Δημοκρατίας, Πέτρος Κέστορας κατά τη διάρκεια της ρωσο-κυπριακής ομάδας τουρισμού, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Από ρωσικής πλευράς συμμετείχε στη σύσκεψη ο αναπληρωτής επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας «Ροστουρίζμ» Γκριγκόρι Σαρισβίλι, ο οποίος, από κοινού με τον Κύπριο Πρέσβη τάχθηκαν υπέρ της περαιτέρω απλοποίησης έως και ακύρωσης του καθεστώτος των θεωρήσεων. Κατά τη γνώμη του κ. Κέστορα, σύμφωνα με το πρακτορείο, η ακύρωση των θεωρήσεων θα διευκολύνει τις διμερείς συναλλαγές, αλλά θα επιτρέψει και στη Ρωσία να προσελκύει μεγαλύτερο αριθμό Κυπρίων επισκεπτών, οι οποίοι πέρυσι έφθασαν τους 14,900, εκ των οποίων μόνο 4.100 ήταν για τουριστικούς σκοπούς.

Εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού ο επικεφαλής του Γραφείου της Μόσχας Μιχάλης Μεταξάς υπογράμμισε ότι η ρωσική αγορά είναι πολύ σημαντική για τον τουριστικό κλάδο της Κύπρου, καθώς πέρυσι επισκέφθηκαν τη Δημοκρατία περισσότεροι από 323.300 τουρίστες από τη Ρωσία, έναντι 234.300 το 2010. Οι Ρώσοι είναι δεύτεροι πίσω από τους Βρετανούς σε αριθμό τουριστικών επισκέψεων στο νησί.

Σήμερα η Κύπρος συνδέεται αεροπορικώς με 16 πόλεις της Ρωσίας, ενώ το 70% της κίνησης προέρχεται από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Για την προώθηση στη ρωσική αγορά η Κύπρος ετησίως δαπανά περισσότερα από 3 εκ. δολάρια. Στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη λειτουργούν γραφεία του ΚΟΤ, ενώ παρόμοια γραφεία σχεδιάζεται να ανοιχτούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, επισημαίνει το Ιντερφάξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.