Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Δεν βάζουν μυαλό τα μεμέτια...

Σε πρωτοφανή επίσημη δήλωση αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των νησιών του Αιγαίου, προχώρησε η Άγκυρα αιτιολογώντας την άρνησή της να υπογράψει την σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας καθώς όλα τα κράτη-μέλη, η ίδια η ΕΕ και όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη -πλην Τουρκίας- είναι συμβαλλόμενα μέρη της.

Σε απάντηση του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή ΝΔ Γ.Κουμουτσάκου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία δεν αποδέχεται τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας; παρά το γεγονός ότι αυτή αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο η απάντηση του Μπαγίς ήταν ότι ... υπάρχουν αμφισβητήσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου!

Επί λέξει είπε ότι "Η Αγκυρα δεν υπογράφει την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με την Ελλάδα για τα νησιά του Αιγαίου". Προσέθεσε μάλιστα ότι "Δεν πρόκειται να την υπογράψουμε, ακόμα και αν ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν λυθούν τα πτοβλήματα αυτά" και βέβαια ανφερόταν στις "γκρίζες ζώνες".
__________

Αυτή είναι φοβερή τύχη, βρήκαμε και δεύτερο χωράφι, αυτή τη φορά για χόρτα! Όταν αποφασίσουν οι Τούρκοι να μας το πουν, για να μη κουβαλάμε τα θυμιατά και τους παπάδες τσάμπα μέχρι την Αγία Σοφία. Τα θέλει ο κ**** σας να παρελάσουμε στη πόλη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.