Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Παρολίγο τραγωδία σε στρατόπεδο της ΕΦ

Βρε γιωτάδες... στο Τούρκο το όπλο όχι μεταξύ σας. Δώστε μια 2ημέρη φυλάκιση στο αξιωματικό που ήταν επιβλέπων να μάθει άλλη φορά να προσέχει τους στρατιώτες του. Σοβαρευτείτε... επιτέλους.
__________
http://www.sigmalive.com/news/local/502131
Παραλίγο τραγωδία το πρωί της Τετάρτης σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, όταν κατά τη διάρκεια αποκατάστασης οπλισμού και αφού προηγήθηκε βολή, όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα πέρασε ξυστά από κληρωτό στρατιώτη που βρισκόταν μόλις δίπλα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που έφθασαν στο SigmaLive, το περιστατικό σημειώθηκε στην 33η Μοίρα Καταδρομών μετά από τη διεξαγωγή βολής, όταν κληρωτοί στρατιώτες κλήθηκαν να καθαρίσουν τον οπλισμό, όπως προβλέπεται.

Παρόλα αυτά, δεν λήφθηκαν τα ορθά μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει και από «θαύμα» να μην θρηνήσουμε θύματα.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που σημειώνεται στη συγκεκριμένη μονάδα, η οποία, σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους, άλλοτε αποτελούσε στολίδι της Εθνικής Φρουράς.

Το περιστατικό επιβεβαιώνει με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα το υπουργείο Άμυνας, τονίζοντας ότι η υπόθεση θα τύχει διερεύνησης. «Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι σήμερα το πρωί, γύρω στις 10π.μ., κατά τη συντήρηση οπλισμού σε μονάδα της Ε.Φ. μετά από πραγματοποιηθείσα βολή, σημειώθηκε τυχαία εκπυρσοκρότηση τυφεκίου όπλου, χωρίς να υπάρξει οιοσδήποτε τραυματισμός. Για το εν λόγω συμβάν έχει διαταχθεί έρευνα από την προϊστάμενη διοίκηση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.