Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Διπλό δάνειο για τη Κύπρο, ώστε να στηρίξει το τραπεζικό της τομέα



Η Κύπρος απέστειλε επίσημο αίτημα για επείγουσα οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την δήλωση της κυβέρνησης, η βοήθεια χρειάζεται για το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Οι κυπριακές αρχές μέχρι πρόσφατα προσπαθούσαν να αποφύγουν την προσφυγή για βοήθεια στην ΕΕ, δεδομένου ότι αυτή συνδέεται με τους αυστηρούς όρους της παροχής της, και είχαν την ελπίδα να πάρουν δάνειο από άλλες χώρες.
http://greek.ruvr.ru/2012_06_25/79290832/
_________

Το πρόβλημα στη Κύπρο δεν είναι μεγάλο και η διευθέτηση του είναι περισσότερο διαδικαστικό θέμα, το πρόβλημα είναι τραπεζικό και η κάλυψη της κεφαλαιοποίησης θα γίνει με συνοπτικές διαδικασίες, ήδη το κράτος με νόμο έχει μπει στη Τράπεζα και ουσιαστικά την έχει κρατικοποιήσει πλήρως, έχοντας τον πλήρη έλεγχο. 

Το πρόβλημα εμφανίστηκε χθες αργά το βράδυ όταν η Fitch υποβάθμισε τη Κύπρο και τα ομόλογα της σε επίπεδο σκουπιδιών, όπως της Ελλάδας. Εκεί η Κύπρος δέχθηκε ένα πολύ μεγάλο πλήγμα στο τραπεζικό της κύρος και η δανειοδότηση της από άλλα κράτη καθίσταται πλέον πολύ δύσκολη, προσθέστε επίσης ότι η Κύπρος τον Ιούλιο αναλαμβάνει τη προεδρία της Ε.Ε. και καταλαβαίνεται ότι ο δανεισμός της από τον Ευρωμηχανισμό ήταν μονόδρομος. Θα ήταν πολύ δύσκολο μια χώρα που έχει τη προεδρία της Ε.Ε. να δανείζεται από τη Ρωσία. Αν και το θαύμα τους οι Κύπριοι πολιτικοί το έκαναν.. διότι θα δανειστούν και από τον Ευρωμηχανισμό αλλά θα πάρουν και ένα μικρότερο δάνειο από τη Ρωσία. Προσθέστε ότι ακούγονται ήδη ψίθυροι και για χώρα της άπω ανατολής που θέλει να δανειοδοτήσει τη Κύπρο!!

Το τραπεζικό πρόβλημα της Κύπρου είναι τίποτα μπροστά στο Ελλαδικό χάος... των Ελληνικών πτωχευμένων ουσιαστικά τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.