Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Κυρίαρχες οι Βρετανικές Βάσεις και στην τελετή ανάληψης της Προεδρίας της Ε. Ε.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ...


Οι Βρετανικές Βάσεις με κάθε ευκαιρία θέλουν να μας θυμίζουν ότι είναι κυρίαρχες στις περιοχές που τους παραχωρήθηκαν με τις συμφωνίες Ζυρίχης, και δεν αφήνουν να πάει χαμένη η ευκαρία που τους δίνεται με την τελετή ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία στις 5 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο στο Κούριο.
Την ασφάλεια και επομένως την αστυνόμευση της όλης εκδήλωσης θα αναλάβουν οι Βρετανικές Βάσεις.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο αρχηγός Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων και με έκπληξη το πληροφορήθηκε το Αρχηγείο της Αστυνομίς της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει ο Φιλελεύθερος.

Να σημειώσουμε ότι εδώ και καιρό το Αρχηγείο Αστυνομίας προετοιμάζει με ειδική εκπαίδευση τα μέλη του σώματος που θα αναλάμβαναν την ασφάλεια της τελετής ανάληψης της Προεδρίας της Ε. Ε..

Δεν θα οπλοφορούν

Συγκεκριμένα, χθες κατά την παρουσίαση του πλάνου για την τελετή ανάληψης της Προεδρίας, στο Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων της ΜΜΑΔ, ο αρχηγός Αστυνομίας των Βάσεων Ντέιβιντ Κέλλι, απευθυνόμενος στους Κύπριους αστυνομικούς παρόντος του αρχηγού Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι ουδείς αστυνομικός της Δημοκρατίας θα επιτρέπεται να οπλοφορεί.

Όπως ανέφερε παραστατικά, «είτε σας αρέσει είτε όχι, θα είσαστε εκεί ως πολίτες, όπως είμαι εγώ τώρα εδώ».


Αντέδρασαν ορισμένοι αστυνομικοί λέγοντας ότι θα δημιουργηθούν κενά ασφάλειας πολύ υψηλών προσκεκλημένων.

Απάντησε ο κ. Κέλλι ψυχρά και κάθετα: Δεν είναι δική μας η απόφαση να κάνετε τη διοργάνωση στο Κούριο.
Μείζον ζήτημα

Η κυβέρνησης ως γνωστό δήλωνε ότι την ευθύνη στους αρχαιολογικούς χώρους όπως και στο Κούριο, την έχει η Δημοκρατία, γι' αυτό και επιλέγηκε η συγκεκριμένη περιοχή για να σταλεί αυτό το μήνυμα.

Φαίνεται όμως πως λογάριαζε χωρίς ...τις "κυρίαρχες" Βρετανικές Βάσεις.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/50586

________

Το θέμα της μη οπλοφορίας της κυπριακής Αστυνομίας κατά την εναρκτήρια εκδήλωση επ’ ευκαιρία της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, σχολίασε ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Ιωνάς Νικολάου σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή, λέγοντας ότι δεν μπορεί η Κυβέρνηση να τηρεί «σιγή ιχθύος» για το θέμα.

«Χθες βγήκε στη δημοσιότητα ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά τις Βάσεις και τη δυνατότητα της Αστυνομίας να οπλοφορεί εντός των Βάσεων και ειδικότερα στο χώρο που θα γίνει και η εναρκτήρια εκδήλωση με την ευκαιρία της κυπριακής Προεδρίας Συμβουλίου της ΕΕ», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα και αφορά τα μέτρα ασφάλειας και τη δυνατότητα προστασίας την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία θα προσφέρει σε όλους αυτούς τους ξένους Ευρωπαίους εταίρους μας, ηγέτες από τις πλείστες χώρες που θα επισκεφθούν την Κύπρο».

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «στο αρχικό στάδιο μας είχαν πει ότι επιλέγηκε ο συγκεκριμένος χώρος για να δείξουμε ότι ασκούμε και κυριαρχία, αυτή ήταν η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Και σήμερα, ανέφερε, «πληροφορούμαστε ότι αυτή η κυριαρχία θα είναι χωρίς όπλα», προσθέτοντας ότι «την ασφάλεια δεν θα την παρέχουμε εμείς, φαίνεται θα την παρέχουν κάποιοι άλλοι».

«Πράγματι, κάποιος πρέπει να μας πει τι είναι εκείνο που γίνεται ακριβώς», είπε, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορεί η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός να τηρούν ‘σιγή ιχθύος’».
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/50612

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.