Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δημοσκοπήσεις...ένα μέτρο πίεσης στο σύστημα

Πηγή

Η δημοσκόπηση ήδη έχει προκαλέσει σοκ στην Ιπποκράτους, καθώς το ΠΑΣΟΚ κατατάσσεται πέμπτο (!) κόμμα, με διαφορά 18,5 μονάδων με τη ΝΔ.

Ειδικότερα, η ΝΔ κερδίζει 30,5%. Δεύτερο κόμμα έρχεται η Δημοκρατική Αριστερά με 13%. Ακολουθεί το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 12,5%.

Στην πέμπτη θέση κατατάσσεται το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό μόλις 12% και στη συνέχεια έρχεται ο ΛΑΟΣ, με 6%.
Εκτός Βουλής παραμένει η Δημοκρατική Συμμαχία, το Άρμα Πολιτών και η Χρυσή Αυγή, με ποσοστά περίπου στο 2,5%, ενώ 1% κερδίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
__________

Ένα μικρό σχόλιο για τη δημοσκόπηση που θα σας δώσει να καταλάβετε τι παιχνίδια παίζουν!!!

Το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ που θα δημοσιεύσει τη σχετική δημοσκόπηση είναι του Λιβάνη...ο συγκεκριμένος εκδοτικός οίκος φέρεται να έχει πολύ κακές σχέσεις με την οικογένεια Παπανδρέου και όπως είναι εύκολα κατανοητό,μέσα από αυτή τη δημοσκόπηση προσπαθεί τον πλήξει.

Είναι επίσης αδύνατον η ΝΔ να έχει 30.5%...με αντιπολίτευση κάτω του μέσου όρου!!!Με μηδέν προτάσεις για έξοδο από τη κρίση και με συγκυβέρνηση στη μέση.

Είναι επίσης  αδύνατον ένα νέο κόμμα όπως είναι η Δημοκρατική Αριστερά να έχει φθάσει σε τόσο μεγάλο ποσοστό!!!Το κόμμα του Φ.Κουβέλη έχει δεκάδες παιδικές ασθένειες να λύσει πρώτα και μετά ίσως να σκαρφαλώσει τόσο ψηλά όσο το δείχνουν.

Για το ΣΥΡΙΖΑ και πάλι τα ποσοστά δεν στέκουν....όσοι και να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ δεν φθάνει για να πάει ο Τσιριζα στο 12.5%

Το ΚΚΕ είναι ίσως το μόνο αληθές σε αυτή τη δημοσκόπηση...γιατί εκεί θα καταφύγουν οι δυσαρεστημένοι του ΠΑΣΟΚ.

Το ΛΑΟΣ θα πληρώσει τα μπρος πίσω πολύ ακριβά...και τύχη δεν θα έχει..τα ποσοστά είναι φουσκωμένα και αν πάρει ένα 4.5% θα είναι και ευχαριστημένο.

Τα μεγάλα ψέμματα αρχίζουν όμως για τα μικρότερα κόμματα...το κόμμα της Ντόρας δεν έχει μέλλον..αν πάρει 1 με 1.5% θα είναι θαύμα αφού το περισσότερο κοινό το έχει στη Κρήτη και στο κέντρο της Αθήνας...στην υπόλοιπη Ελλάδα το κόμμα της Μητσοτάκη είναι παντελώς ανύπαρκτο...κάτω από 0.3, 0.5 %.

Άρμα πολιτών επίσης δεν υπάρχει...τη μεγαλύτερη του δύναμη την έχει από το παλιό υπόλοιπο Αττικής και την Αθήνα...δεν του φθάνει όμως αυτό για να μπει στη βουλή.Αν κατέβει αυτόνομο δεν θα πιάσει πάνω από 1% άντε με βια 1.5%.

Η Χρυσή αυγή θα πάρει πολλούς δυσαρεστημένους από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ ενώ επίσης θα μαζέψει στις τάξεις του και πολλούς αγανακτισμένους από την εγκληματικότητα.Θα είναι ίσως μαζί με το ΚΚΕ τα μόνα κερδισμένα κόμματα στις επόμενες εκλογές.Αν θα φτάσει το 2 με 2.5%...μένει να το δούμε το βράδυ των εκλογών.Πάντως για το ΚΚΕ και της Χρυσή Αυγή μη βάζετε το χέρι σας στο ευαγγέλιο ότι δεν θα έχουν θεαματική άνοδο!!!Και το ΚΚΕ να είναι πολύ κοντά στο ΠΑΣΟΚ στα ποσοστά και η Χ.Α. να είναι με άνεση στη βουλή.

Το ΚΚΕ δεν είναι χαζό να κάτσει και να συνεργαστεί προεκλογικά με το ΣΥΡΙΖΑ δεν το συμφέρει και δεν θέλει το ΚΚΕ να κατέβει με ένα ψηφοδέλτιο...είναι οι επιχορηγήσεις είναι και ο σκληρός πυρήνας του ΚΚΕ που θέλει να είναι το σφυροδρέπανο στη βουλή ως αυτόνομος πολιτικός οργανισμός.Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να συνεργαστεί μετά με το ΣΥΡΙΖΑ,που θα έχει και το πάνω χέρι βάση και των ποσοστών και θα μπορεί να επιβάλει αυτό τη γραμμή που θα ακολουθηθεί.

Οι ελπίδες του Γιάννη Δημαρά να μπει στη βουλή έπεσαν στο κενό...το κόμμα δεν έχει τη δυναμική που ήλπιζε και τα στελέχη που ήλπιζε να προσεγγίσει δεν ήρθαν ποτέ!!!Αν δεν συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καμένο χαρτί....

Η Ντόρα με την εμμονή της θα φάει το κεφάλι της...τα ποσοστά της θα είναι τραγικά.Ότι της δώσει η Κρήτη...στην υπόλοιπη Ελλάδα το χάος.Το μόνο σίγουρο είναι κάποια στιγμή θα γυρίσει στη ΝΔ....αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει στο χώρο που ανήκει.

Οι δημοσκοπήσεις αυτή τη περίοδο λειτουργούν ως μοχλός πίεσης και όχι ως πραγματική αποτύπωση του κομματικού σκηνικού.Νομίζω ότι δεν θα πρέπει κανένας να τις παίρνει στα σοβαρά...

Έτσι όπως στήθηκε το σκηνικό...η μόνη πραγματική δημοσκόπηση θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών και τίποτε άλλο.Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά για να τα διαβάζουμε και να περνάει η ώρα μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.