Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Δούρειος ίππος η Χεζμπολάχ, την χρησιμοποιεί η Τουρκία για νέα εισβολή στην Κύπρο. Καλλιεργούν κλίμα δήθεν εγγυήσεων και παραβίαση της εγγυητικής συμφωνίας που καλύπτει ολόκληρη την Κύπρο σχετικά με τις ασκήσεις με το ΙΣΡΑΗΛ.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ: Το εν λόγο site δεν έχει πάψει να λέει και να γράφει την αλήθεια όπως είναι, σκληρή αλλά πραγματική, η Χεζμπολάχ δεν μίλησε τυχαία για την Κύπρο, πίσω από την οργάνωση του Λιβάνου είναι η Τουρκία και το μακρύ και ύπουλο χέρι του Ισλαμισμού. Η Χεζμπολάχ χειραγωγείται από τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα την ΜΙΤ, η προπαγάνδα περί επίθεση στην μεγαλόνησο είναι μια έμμεση απειλή από την Άγκυρα. 

Η χεζμπολάχ ψάχνει απλά το λάθος του ΙΣΡΑΗΛ.. μια χερσαία επίθεση του θα αναγκάσει τον Λίβανο να επιτεθεί με ότι μέσο διαθέτει και προφανώς να χτυπήσει και περιοχές όπως στην Κύπρο που δεν θα είναι έτοιμες να αποκρούσουν τέτοια χτυπήματα.

Πίσω όμως από ένα τέτοιο χτύπημα θα είναι η Τουρκία που παραμονεύει για να χτυπήσει με μια νέα εισβολή.. ή μια εισβολή που θα χρησιμοποιηθεί για να διαπραγματευθεί από ρόλο ισχύος με την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, άλλωστε τα στραπάτσα της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι πολλά και τα έχει πληρώσει όλα, ένα προς ένα. Η Τουρκία δεν θα ξεχάσει ποτέ το πραξικόπημα και την εκδίωξη της από το πρόγραμμα των F35.

Οι τρόποι για να το κάνει πολλοί...: 

1. Η Χεζμπολάχ επιτίθεται στην Κύπρο, με πρόφαση ότι εκεί εκπαιδεύεται το ΙΣΡΑΗΛ και χρησιμοποιεί τις βάσεις των Άγγλων για επιθέσεις στον Λίβανο. 

2. Η Τουρκία δηλώνει ότι η ελληνική διοίκηση της Κύπρου, όπως παράνομα την ονοματίζει εδώ και χρόνια έχει καταπατήσει το διεθνές δίκαιο και την συμφωνία των εγγυητριών δυνάμεων.

3. Θα μετακινήσει άμεσα στρατεύματα στα παράλια και ίσως σε μια κίνηση εντυπωσιασμού να ρίξει αλεξιπτωτιστές στο κατεχόμενο κομμάτι της Νήσου, μόνο και μόνο για να καλυφθεί αυτή η επιχείριση με τηλεοπτικά συνεργεία και να προκληθεί πανικός στην Ελλαδική πλευρά.

4. Σε δεύτερη φάση και αν η Τουρκία δει ότι δεν υπάρχει αντίδραση ίσως να προχωρήσει σε μια ταχεία απόβαση και πάλι στα κατεχόμενα εδάφη και πάλι για να προκληθεί χάος και αναστάτωση στην απέναντι πλευρά..

Μετά τα σενάρια είναι πολλά και ποικίλουν ανάλογα με την αντίδραση της Κύπρου και της Ελλάδας, μια για παράδειγμα κίνηση στρατευμάτων με αρματαγωγά ή μια κίνηση στρατευμάτων με μεταγωγικά αεροσκάφη θα εκτιμηθεί ανάλογα από την Τουρκική πλευρά.. 

Μια επίσης ταυτόχρονη κίνηση των Τούρκων πέριξ του Καστελορίζου μπορεί να έχει διπλή ανάγνωση και από τις δυο πλευρές ή ότι η Τουρκία τελικά χρησιμοποίησε το Λίβανο ως προπέτασμα καπνού για κάτι άλλο ή ότι ενεργεί στην περιοχή του Καστελορίζου ως κίνηση αντιπερισπασμού για να αγκυστρωθούν δυνάμεις στα νησιά και στο σύμπλεγμα και να χαθεί χρόνος για αποστολή δυνάμεων στην  Μεγαλόνησο όπου η Τουρκία αιφνιδιαστικά βραδυνές ώρες θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει μια εισβολή στην ελεύθερη Κύπρο.

Η Ελλαδική πλευρά δεν φαίνεται να έχει καταλάβει τι πρόκειται να γίνει.. γιατί η Τουρκία είναι σίγουρο ότι βρίσκεται πίσω από τις απειλές της Χεζμπολάχ και χρησιμοποιεί τον Λίβανο για να πράξει κάτι άλλο.. κάτι που μόνο η Τουρκία αυτή την στιγμή γνωρίζει.


Και το ΜΕΓΑ ερώτημα είναι και το προφανές... αυτή την φορά οι ΈΝΔΟΞΕΣ Ελλαδικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιχειρήσουν με ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ στην Κύπρο ή θα ζήσουμε και πάλι μια τρίτη προδοσία; 

 Πάλι η Ν.Δ. θα αποτελέσει ταφόπλακα για την Κύπρο, όπως ο ψευτο εθνάρχης Καραμανλής που είπε το προδοτικό, «η Κύπρος κείται μακράν»

Ακολουθούν οι δηλώσεις που ρίχνουν και το λάδι στην φωτιά... 

____________________________________________________________________

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, ότι τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή.

«Εδώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη απειλή και τον κίνδυνο εξάπλωσης. Αυτός ο κίνδυνος θα συνεχιστεί όσο συνεχίζεται η γενοκτονία του Ισραήλ. Ειδικά τώρα, ο Λίβανος είναι στην ατζέντα. Το γεγονός ότι οι “παίκτες” στο Λίβανο απειλούν την Κύπρο είναι προάγγελος αυτού. Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις στην περιοχή της Συρίας. Επί του παρόντος, αυτές οι συγκρούσεις χαμηλής έντασης είναι πιθανό να προσελκύσουν άλλους παράγοντες» υποστήριξε ο Φιντάν και πρόσθεσε:

«Από την αρχή προειδοποιούσαμε τους παράγοντες στην Ευρώπη για την ελληνοκυπριακή διοίκηση (σημ: αυτόν τον όρο χρησιμοποιεί η Άγκυρα για την Κύπρο). Το γεγονός ότι αυτός ο τόπος και τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή δεν θα ωφελήσει ούτε την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση ούτε την Ελλάδα. Η συμβουλή μας, αυτό που είπαμε στους Έλληνες, είναι να μείνετε μακριά από αυτά τα θέματα, γιατί όταν εμπλακείτε με αυτόν τον τρόπο στους εν εξελίξει πολέμους στην Μέση Ανατολή, αν γίνετε μέρος αυτών, θα έρθει η φωτιά και θα σας βρει».


Σειρά τώρα παίρνει το τουρκικό κρατικό κανάλι TRT, που φυσικά δεν πήρε πρωτοβουλία, αλλά εκτελεί τις εντολές του σουλτάνου. Απειλεί με νέα εισβολή στην Κύπρο, 50 χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα στο νησί!

«Η Τουρκία μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ή να λάβει άλλα μέτρα καταγγέλλοντας τη χρήση ορισμένων περιοχών της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου από το Ισραήλ ως στρατιωτικών και υλικοτεχνικών βάσεων για την καταστροφή στη Γάζα, καθώς μία τέτοια πρακτική παραβιάζει την εγγυητική συμφωνία που καλύπτει ολόκληρη την Κύπρο», ανέφερε προκλητικά ο Τούρκος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Σελαμί Κουράν στο TRT.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η Κύπρος και το Ισραήλ παραβιάζουν τη Συμφωνία Εγγυήσεων και διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, συνεργάζονται στην εξερεύνηση θαλάσσιων πόρων γύρω από το νησί με τη συμφωνία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) που υπογράφηκε το 2010.

Μετά την 7η Οκτωβρίου, δηλαδή την επίθεση της Χαμάς, ανέφερε πως προέκυψε μια διαφορετική πραγματικότητα, αναπαράγοντας τον ισχυρισμό ότι αεροπλάνα που απογειώθηκαν από τη βρετανική στρατιωτική βάση στην Κύπρο μετέφεραν στρατιωτικές προμήθειες στο Ισραήλ.

Και επισημαίνει ότι η χρήση του νησιού από το Ισραήλ για τα δικά του συμφέροντα είναι αντίθετη με την ιδρυτική συμφωνία της Κύπρου: «Επιπλέον, όπως είναι γνωστό, η Τουρκία, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εγγυητές εδώ. Οι δραστηριότητες του Τελ Αβίβ εδώ βρίσκονται επίσης εκτός του πλαισίου που χαράζουν όλοι αυτοί οι διεθνείς νόμοι. Για να το θέσω πιο ξεκάθαρα, το Ισραήλ και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να επισημάνει ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη (όπως και το ’74!) και έχει το δικαίωμα να έχει λόγο σε καταστάσεις που αφορούν ολόκληρο το νησί!

«Η Τουρκία διαθέτει δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Τα έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν. Θα τα χρησιμοποιήσει και πάλι αν χρειαστεί. Διότι το θέμα των βάσεων που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς είναι αντίθετο με τις συμφωνίες. Η Άγκυρα μπορεί να προσφύγει με αυτή τη διαδικασία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Εάν η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν λάβει υπόψη της αυτές τις προειδοποιήσεις, τότε η Τουρκία μπορεί να προβεί σε κάποιες άλλες ενέργειες. Μπορεί να λάβει συγκεκριμένα μέτρα όσον αφορά την παράνομη χρήση των αεροδρομίων και των λιμανιών εκεί. Επιπλέον, αν η Χεζμπολάχ χτυπήσει την πλευρά της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου, όπως ισχυρίζεται, τότε η Τουρκία, ως εγγυήτρια, μπορεί να έχει κάτι να πει όσον αφορά την ακεραιότητα του νησιού».

Αν προκύψουν σοβαρές ενδείξεις ότι χρησιμοποιείται και για στρατιωτικούς σκοπούς, τότε παρακάμπτονται οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί για την Κύπρο, όπως απειλητικά δήλωσε:

«Η Τουρκία μπορεί φυσικά να λάβει μέτρα για να αποτρέψει αυτή την ανομία και την κατάχρηση. Αυτό στο οποίο όλοι συμφωνούν είναι το γεγονός ότι οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση επηρεάσει τον τουρκικό λαό στο νησί, θα απαντηθεί σίγουρα. Ελπίζω η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου να αλλάξει πορεία και να σταματήσει να προβαίνει σε παράνομες ενέργειες που θα επηρεάσουν άμεσα την ειρήνη στο νησί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.