Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Ανίκανοι, πολιτεία και Πυροσβεστικό Σώμα να μπορέσουν να καταπολεμήσουν τις Δασικές πυρκαγιές, με δόλο πλέον η πολιτεία αγνοεί την ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ για να ριχτεί στις Δασικές Πυρκαγιές... με δόλο δεν προχωρά σε χιλιάδες προσλήψεις ΔΑΣΙΚΩΝ.

 Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Κοντοέ, διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, «η συνολική καμένη έκταση για το Ιούνιο του 2024 είναι πάνω από 3 φορές μεγαλύτερη από το μέσο όρο των τελευταίων 14 ετών».

Ο Χαράλαμπος Κοντοές, μιλώντας στην ΕΡΤ, στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Update», παρέθεσε τα στοιχεία που αφορούν στις καμένες εκτάσεις για το 2024.

Επισήμανε ότι αντίστοιχη έξαρση εντός της 15ετίας παρατηρείται τα έτη 2012, 2014 και 2016 με τις καμένες εκτάσεις να υπερβαίνουν ετησίως τα 4.000 εκτάρια ή 40.000 στρέμματα.


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ: Η θέση μου ως Τεχνικός Δασικής Προστασίας είναι δεδομένη.. το Πυροσβεστικό Σώμα, οι δήθεν ουαού ήρωες... είναι πλέον επικίνδυνοι για τα Δάση.. δεν γνωρίζουν του πως να διαχειριστούν και δεν επιχειρούν σωστά με τα πεζοπόρα.

Η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ της ευθύνης των Δασικών πυρκαγιών στην ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ... ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΌ ΤΟ Π.Σ., κυρίως του Δασικού τύπου που έχουν στους σταθμούς.

Το ΑΝΙΚΑΝΟ και επίκινδυνο Π.Σ. πρέπει να περιοριστεί στα αστικά συμβάντα και μόνο επικουρικά να συνδράμει στις Δασικές πυρκαγιές, μετά από αίτημα της ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.. ένα ανάλογο μοντέλο της Κύπρου.

Οι δε εθελοντές του Π.Σ. σπίτι τους... το ίδιο και οι περίφημοι Δασοκομάντος.. σπίτι τους επίσης.

Η απαξίωση της ΔΑΣΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ θα κοστίσει στην Ελλάδα και τον δασικό μας πλούτο τα επόμενα χρόνια.. καλό θα είναι να σταματήσουν να νταντεύουν το Π.Σ. και να αρχίζουν να ξηλώνουν γαλόνια και να γίνουν αποτάξεις από ένα Σώμα ανίκανο να πολεμήσει τις Δασικές πυρκαγιές.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.