Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Μπερδεύονται τα πράγματα στην Ουκρανία, απεγκλωβισμό ψάχνουν οι ΗΠΑ που θέλουν να στραφούν στην Ασία και στο καυτό μέτωπο της Ταϊβάν. Τραβάει το σχοινί ο Ζελένσκι για να εμπλέξει σε ένα πόλεμο χωρίς τέλος το ΝΑΤΟ.


Οι ΗΠΑ
δεν μπορούν «να είναι ασφαλείς παρά μόνο αν η Ασία» είναι ασφαλής, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν στη Σιγκαπούρη στο πλαίσιο συνομιλιών που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του Ντονγκ Τζουν.

Αυτός ίσως να είναι και ο βασικότερος λόγος που οι ΗΠΑ θέλουν να απεγκλωβιστούν από την Ουκρανία, εδώ είναι που μπλέκουν τα πράγματα για την Ουκρανία, ο Ζελένσκι φαίνεται να μην έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να μπορέσει έστω να ανακόψει την επιθετική πορεία των Ρώσων στο Χάρκοβο, ενώ όπου αλλού εκδηλώνουν επιθετική ενέργεια η άμυνα των Ουκρανών είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Τα όπλα έρχονται, αλλά όχι με τον ρυθμό που θα ήθελε η Ουκρανία, τα πυρά του πυροβολικού ακόμα βρίσκονται στα ίδια επίπεδα ενώ το μόνο που έχει αλλάξει είναι οι πυραυλικές επιθέσεις των Ουκρανών με τα νέα πυρομαχικά που έχει προμηθεύσει η Γαλλία-ΗΠΑ και Γερμανία.
Ο Ζελένσκι μετά και το οκ από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για περιορισμένο χτύπημα στο εσωτερικό της Ρωσίας ετοιμάζεται πιθανότατα για να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να προχωρήσει σε μαζικό και ισχυρό πλήγμα στο εσωτερικό της Ρωσίας στο μέτωπο του Χαρκόβου, με αυτή του την επιθετική ενέργεια ψάχνει αγωνιωδώς να συμπαρασύρει την Δύση και το ΝΑΤΟ σε μια πολεμική εμπλοκή με την Ρωσία, αφού περιμένει ισχυρά αντίποινα στο εσωτερικό της και ίσως και στην Πολωνία, σε περιοχή που συγκεντρώνεται η στρατιωτική βοήθεια, αλλά δεν είναι απίθανο να δούμε και μια αστραπιαία επιθετική ενέργεια των Ρώσων στην Ρουμανία στην βάση που εκπαιδεύονται οι Ουκρανοί πιλότοι των F16. 

Η Ρωσία από την άλλη μεριά είναι πανέτοιμη να αποκρούσει κάθε επιθετική ενέργεια, ακόμη και να εισβάλει σε νέα μέτωπα στο Βόρειο τμήμα της Ουκρανίας αφού εκεί έχει συγκεντρώσει 300 με 350.000 στρατιώτες και πολύ μεγάλη δύναμη κάθε τύπου στρατιωτικών μέσων. Η δε αεροπορία της Μόσχας απλά περιμένει την στιγμή που θα εμπλακεί με τα F16 που προμηθεύει το ΝΑΤΟ την Ουκρανία, τα πλήγματα είναι περιορισμένα και με παλαιού τύπου μαχητικά αφού είναι βέβαιο ότι έχει εξουδετερωθεί η αντιαεροπορική άμυνα στο πεδίο προσβολής. Η δε σημερινή αποκάλυψη του Defence Point  ότι στο Κίεβο βρίσκεται Έλληνας ιπτάμενος για να εκπαιδεύσει περαιτέρω τους Ουκρανούς πιλότους των F16 ανεβάζει την ένταση στις σχέσεις με την Ρωσία.
Τα 18 Ολλανδικά F16 περιμένουν στην Ρουμανία για να χτυπήσουν όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο, βασικός στόχος το μέτωπο της Μαριούπολης, Κριμαία και Χαρκόβου.

Περιττό να πούμε ότι από την στιγμή που τα Ουκρανικά F16 θα μπουν στην μάχη, η κλιμάκωση από την πλευρά της Ρωσίας θα είναι κάθετη και μη αναμενόμενη. Και εδώ είναι που τα πράγματα μπορεί να σοβαρέψουν πολύ για πολλούς.

Το αστείο είναι ότι χώρες όπως η Τσεχία που ήταν σφόδρα αντιρωσικές, τώρα ζητούν διαπραγματεύσεις με την Ρωσία ώστε να λήξει η εμπόλεμη κατάσταση. Και αυτό είναι πραγματικά ανεπανάληπτο..

Ανησυχητικές οι δηλώσεις του Σέρβου Προέδρου Ν.Βούισιτς: «Ο Όρμπαν είπε ότι στις Βρυξέλλες έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για την είσοδο της Ευρώπης στον πόλεμο. Είπε πως η Ουγγαρία πρέπει να ενισχύσει τις αμυντικές της δυνατότητες. Το έχω συζητήσει αυτό με τον Βίκτορ 2 φορές. Φυσικά, εκείνος διαθέτει πληροφόρηση από το ΝΑΤΟ, την οποία εγώ δεν διαθέτω.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, τα πάντα θα καταστούν πιο περίπλοκα και πολύ χειρότερα και μπορεί να συμβεί να έχουμε μια μεγαλύτερη τραγωδία απ’ ό,τι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μακάρι να κάνω λάθος. Φοβάμαι πως πλησιάζουμε σε μια μεγάλη παγκόσμια σύρραξη.”»

Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο, η Ουκρανία πέφτει, είναι πρόδηλο εδώ και μήνες, δεν έχει την αντοχή να κρατήσει το μέτωπο και οι στρατεύσιμοι δεν είναι αυτοί που πρέπει για να κρατηθούν έστω οι αμυντικές γραμμές της, χαρακτηριστικό παράδειγμα το Χάρκοβο που φαίνεται ότι δέχεται σφοδρή επίθεση και οι άμυνες απλά διαλύονται χωρίς αντίσταση.
Και ο Ζελένσκι που η θητεία του έχει λήξει, χωρίς να προκηρύσσει εκλογές, θα παίξει το τελευταίο του χαρτί με σκοπό να εμπλέξει περαιτέρω την Δύση σε μια εμπόλεμη κατάσταση με μόνο απώλειες και όλεθρο.

Eιναι τελικά τόσο τραγικά ανεύθυνοι στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ ώστε να οδηγήσουν τον κόσμο σε ένα νέο παγκόσμιο όλεθρο; Γιατί τα αποτελέσματα του πρώτου και του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου τα είδαμε.. πάμε σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;

Και πως θα τα καταφέρει η Ε.Ε. χωρίς πυρομαχικά, χωρίς βαριά βιομηχανία και με την παραγωγή όπλων να υπολείπεται της Ρωσικής με 4 προς 1; Και με την αναλογία κόστους να είναι επίσης 4 προς 1 με την Ευρώπη δλδ να θέλει 4πλάσια χρήματα για την παραγωγή πυρομαχικών πυροβολικού. Έχουν σκεφτεί οι ηγέτες του κόσμου τι καταστροφή θα φέρουν με τα παιχνίδια τους, τι ζωές θα θυσιάσουν για έναν πόλεμο που βολεύει μόνο τις ΗΠΑ...

Για πόσο καιρό η Ε.Ε. θα ακολουθεί σαν πιστό σκυλί τις ΗΠΑ; Μέχρι την απόλυτη καταστροφή; 

Τελικά οι ΗΠΑ γιατί ενδιαφέρονται; Για την Ουκρανία ή για την ΚΙΝΑ και την Ταϊβάν; Μήπως πέφτουμε σε μια παγίδα των ΗΠΑ ώστε να αφήσουν την Ε.Ε. μόνη της να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, ενώ αυτοί θα σχεδιάζουν την επόμενη τους αποσταθεροποίηση στην Ασία;

Και μια τελευταία σημείωση, τα F16 είναι φορείς πυρηνικών, αυτό και μόνο μπορεί να οδηγήσει την όλη κατάσταση στο μη περαιτέρω και εδώ είναι που η Ε.Ε. με τις ΗΠΑ θα πρέπει να σκεφτούν καλά το ενδεχόμενο ανάπτυξης τους στην Ουκρανία, αφού η Ρωσία θα έχει θεωρητικά λυμένα τα χέρια της για πλήγματα σε χώρες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., αφού δεν θα μπορεί να γνωρίζει από την στιγμή που ένα F16 απογειωθεί, αν φέρει πυρηνικά ή όχι... δύσκολη εξίσωση για την Ε.Ε. που θα πρέπει να το σκεφτεί ξανά και ξανά, γιατί η Ρωσία δεν θα διστάσει να απαντήσει με σφοδρότητα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.