Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΚΕΝΥΑ η χώρα που παρέδωσε την λαική κυριαρχία της στο ΔΝΤ και τις ΗΠΑ.. επιχείρηση ανατροπής της δοτής κυβέρνησης, χάος στους δρόμους με λεηλασίες και πυρπόληση κυβερνητικών κτιρίων.

 Από τις 25 του μήνα η χώρα της ΚΕΝΥΑΣ συνταράσσεται από ένα τεράστιων διαστάσεων κύμα βίας. Τα έκτροπα τα έχει πυροδοτήσει η κυβέρνηση της ΚΕΝΥΑΣ που έχει παραδώσει όλες τις εξουσίες στο ΔΝΤ και στην USAID όπου είναι υπεύθυνη για την εκπόνηση νόμων ώστε η δοτή κυβέρνηση να τους ψηφίζει χωρίς να φέρει την παραμικρή αντίρρηση..

Ο Πρόεδρος Ρούτο, μαριονέτα των ΗΠΑ, παραχώρησε στο ΔΝΤ τις απαραίτητες εξουσίες για την ανάπτυξη ενός προγράμματος διαρθρωτικής προσαρμογής και την έκδοση του οικονομικού νομοσχεδίου 2023/24 που σχεδιάζει να επιβάλει βαρείς φόρους στον λαό της Κένυας, ιδίως στο ψωμί, το φυτικό λάδι, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τα μηχανοκίνητα οχήματα κ.λπ. Έκτοτε, η κυβέρνηση έχει εισαγάγει διάφορες τροποποιήσεις στο νόμο. Αυτό όμως δεν κατευνάζει τη λαϊκή οργή.

Ο Ρούτο έδωσε στην USAID την εξουσία να εκπονήσει μυριάδες νόμους, συμπεριλαμβανομένου του νόμου για το κλίμα που προέβλεπε “Eco Levies” σε τοπικά κατασκευασμένα προϊόντα. Μετά τις διαμαρτυρίες, η κυβέρνηση υποχώρησε και περιόρισε τις εισφορές στα εισαγόμενα προϊόντα.

Όλοι οι τομείς μαζί, δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχει πουλήσει ο Ρούτο: παραγωγή τροφίμων, ζωική παραγωγή, νερό.



Η χώρα δε έχει παραδοθεί εδώ και ημέρες στο απόλυτο χάος με αποκεφαλισμούς στην μέση των δρόμων και λεηλασίες άνευ προηγουμένου...

Άλλη μια χώρα που παίρνει μια ιδέα για το τι σημαίνει ΗΠΑ και ΔΝΤ... 


Με πληροφορίες από το https://dimpenews.com, όπου μπορείτε να μπείτε για αναλυτικότερη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.