Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Δεν είναι σε θέση το Πυροσβεστικό Σώμα να αντιμετωπίσει τις Δασικές πυρκαγιές.. είναι θέμα εκπαίδευσης και αδυναμίας κατανόησης του πως λειτουργεί το Δασικό οικοσύστημα.

 Όταν οι Δασολόγοι και οι Δασοπόνοι περνούν τέσσερα χρόνια στα θρανία, όταν οι Ειδικοί και Τεχνικοί Δασικής προστασίας περνούν δυο χρόνια και έξη μήνες πρακτικής ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ! Καταλαβαίνει κανείς εύκολα γιατί οι ανεπαρκείς Πυροσβέστες δεν μπορούν να διαχειριστούν το Δάσος, γιατί πολύ απλά δεν το αγαπούν, γιατί για να αγαπήσεις το Δάσος πρέπει να έχεις περάσει το στάδιο των Δασικών σπουδών κάθε επιπέδου... και μετά από την αναγκαία μάθηση έρχεται η αγάπη, το πάθος με το Δάσος, ο σεβασμός και η ματιά πλέον ενός δασικού και όχι ενός επαγγελματία γαλονά.. που κοιτάζει πως θα πάρει βαθμούς και πως θα κάθεται το χειμώνα να κοιτά το αδιαχείριστο δάσος..

 Η ανικανότητα του Π.Σ. σε μια απλή φωτογραφία...


30.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΕ 12 ΩΡΕΣ ΚΑΗΚΑΝ... ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ....
2.500 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΝΑ ΏΡΑ...

Και αυτοί οι ψευτο-γαλονάδες δεν ντρέπονται ακόμα... όσο για τον χαρακτηρισμό ήρωες.. είναι ένας χαρακτηρισμός που ξεφτίζει όσο φαίνεται η ανεπάρκεια τους και όσο ειδικοί τους ξεσκεπάζουν.

Εγκληματικό να συνεχίζει το Π.Σ. να επιχειρεί σε Δασικό περιβάλλον...

Κρίμα που καίνε την χώρα με την άγνοια τους...

Η Δασική Υπηρεσία χρειάζεται προσωπικό με ΔΑΣΙΚΑ πτυχία... και μόνο.. οι δε Πυροσβέστες ας πάνε για καφέ.. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.