Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Νίκη των εθνών στην Γαλλία, νίκη απέναντι στο βρόμικο σύστημα των Βρυξελλών.

 


Το αποτέλεσμα των Exit Polls

Εθνική Συσπείρωση (Λεπέν): 34% και 260-310 έδρες

Νέο Λαϊκό Μέτωπο (Μελανσόν): 28,1% και 115-165 έδρες

Αναγέννηση (Μακρόν): 20,3% και 90-120 έδρες

Ρεπουμπλικανοί: 10,2% και 30-50 έδρες

Όλα πλέον παίζονται στον δεύτερο γύρο και στην συνεργασία με τους Ρεπουμπλικάνων(Σαρλ ντε Γκωλ+).

Η νίκη των λαών πλέον απέχει πολύ λίγο, για μια Ευρώπη του Έθνους-Κράτους και όχι την σαλαμοποίηση της Ε.Ε. Οι Ρεπουμπλικάνοι θα δώσουν μεγάλο ποσοστό των βουλευτών τους στην Λεπέν. Ο Ναπολέων Μακρόν είναι πλέον επικίνδυνος για την Ε.Ε. και για τα κράτη-έθνη. 

Σε 7 ημέρες η συνέχεια..

H δήλωση της Λεπέν:

«Η δημοκρατία μίλησε και οι Γάλλοι έφεραν την Εθνική Συσπείρωση και τους συμμάχους της στην κορυφή, ουσιαστικά σβήνοντας εντελώς το στρατόπεδο του Μακρόν», δήλωσε. Πρόσθεσε δε ότι είναι ξεκάθαρο πως οι πολίτες θέλουν «να γυρίσουν σελίδα μετά από εφτά χρόνια αδιάφορης και περιφρονητικής διακυβέρνησης», ενώ κάλεσε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή και να ψηφίσουν Εθνική Συσπείρωση.

Θέλουμε απόλυτη πλειοψηφία έτσι ώστε ο Τζορντάν Μπαρντελά να ανακηρυχθεί πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα».



O γλωσσικός χάρτης της Ουκρανίας, Μολδαβίας, Λευκορωσίας πίσω στο 2009 όπως τον είχε αποτυπώσει το Πανεπιστήμιο Γλωσσολογίας του Κιέβου. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του πολέμου και που επιχειρούν οι Ρωσικές δυνάμεις.


 

Πυρκαγιά στην Σταμάτα... συνεχίζει το ΑΝΙΚΑΝΟ κράτος να καίει τον Δασικό του πλούτο.. ΒΙΝΤΕΟ! Επιχειρεί το Π.Σ., θα φτάσει την Νέα Φιλαδέλφεια και τα Κάτω Πατήσια.. τεράστια τα λάθη του κράτους με την ανικανότητα των Πυροσβεστών να διαχειριστούν τις Δασικές Πυρκαγιές.. ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ τα ερωτήματα γιατί συνεχίζει αυτό το εγκληματικό μοντέλο δασοπυρόσβεσης..

 


Καίω τα δάση χτίζω μεζονέτες θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες..

Σφοδρές μάχες Ρώσων αλεξιπτωτιστών σε μια χοάνη που έχουν παραμείνει στην περιοχή του Vochansk. Ερωτηματικό για το αν μπορούν οι Ελλαδικές ένοπλες δυνάμεις να δώσουν ανάλογες μάχες, όταν από τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο επιχειρούν μόνο σε θέατρα ασκήσεων.. με την Τουρκία να έχει εμπειρία λόγω Συρίας και Κούρδων.

 

Περίεργες κινήσεις της Σαουδικής Αραβίας στον Λίβανο.. η χώρα που ουσιαστικά διοικεί τον Λίβανο μέσω των Σουνιτών Προέδρων, βάση συντάγματος.

 


1.Απομάκρυνση των Σαουδαράβων πολιτών από τον Λίβανο και άμεσα ζητά το σουνιτικό καθεστώς. 


2.Η Αραβική Λίγκα αποσύρει τη Χεζμπολάχ από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων άλλη σημαντική εξέλιξη με πολλούς αποδέκτες

Χωρά αλητών και κομπλεξικών, με μηδενικούς φραγμούς, ηθική στην χωματερή και τσίπα μηδέν, αυτή είναι η Ελλάς σήμερα. Γι αυτό και κανείς δεν σταμάτησε για να βοηθήσει την κοπέλα στην Λ.Αθηνών... ένας αδιάφορος λαός με πολύ μεγάλη δόση αλητείας από τους λαθροεισβολείς που είναι καρκίνωμα για τις επόμενες γενιές Έλληνων.


 

Ανίκανοι, πολιτεία και Πυροσβεστικό Σώμα να μπορέσουν να καταπολεμήσουν τις Δασικές πυρκαγιές, με δόλο πλέον η πολιτεία αγνοεί την ΜΟΝΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ για να ριχτεί στις Δασικές Πυρκαγιές... με δόλο δεν προχωρά σε χιλιάδες προσλήψεις ΔΑΣΙΚΩΝ.

 Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Κοντοέ, διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, «η συνολική καμένη έκταση για το Ιούνιο του 2024 είναι πάνω από 3 φορές μεγαλύτερη από το μέσο όρο των τελευταίων 14 ετών».

Ο Χαράλαμπος Κοντοές, μιλώντας στην ΕΡΤ, στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Update», παρέθεσε τα στοιχεία που αφορούν στις καμένες εκτάσεις για το 2024.

Επισήμανε ότι αντίστοιχη έξαρση εντός της 15ετίας παρατηρείται τα έτη 2012, 2014 και 2016 με τις καμένες εκτάσεις να υπερβαίνουν ετησίως τα 4.000 εκτάρια ή 40.000 στρέμματα.


ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ: Η θέση μου ως Τεχνικός Δασικής Προστασίας είναι δεδομένη.. το Πυροσβεστικό Σώμα, οι δήθεν ουαού ήρωες... είναι πλέον επικίνδυνοι για τα Δάση.. δεν γνωρίζουν του πως να διαχειριστούν και δεν επιχειρούν σωστά με τα πεζοπόρα.

Η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ της ευθύνης των Δασικών πυρκαγιών στην ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ... ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΌ ΤΟ Π.Σ., κυρίως του Δασικού τύπου που έχουν στους σταθμούς.

Το ΑΝΙΚΑΝΟ και επίκινδυνο Π.Σ. πρέπει να περιοριστεί στα αστικά συμβάντα και μόνο επικουρικά να συνδράμει στις Δασικές πυρκαγιές, μετά από αίτημα της ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.. ένα ανάλογο μοντέλο της Κύπρου.

Οι δε εθελοντές του Π.Σ. σπίτι τους... το ίδιο και οι περίφημοι Δασοκομάντος.. σπίτι τους επίσης.

Η απαξίωση της ΔΑΣΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ θα κοστίσει στην Ελλάδα και τον δασικό μας πλούτο τα επόμενα χρόνια.. καλό θα είναι να σταματήσουν να νταντεύουν το Π.Σ. και να αρχίζουν να ξηλώνουν γαλόνια και να γίνουν αποτάξεις από ένα Σώμα ανίκανο να πολεμήσει τις Δασικές πυρκαγιές.





Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Δούρειος ίππος η Χεζμπολάχ, την χρησιμοποιεί η Τουρκία για νέα εισβολή στην Κύπρο. Καλλιεργούν κλίμα δήθεν εγγυήσεων και παραβίαση της εγγυητικής συμφωνίας που καλύπτει ολόκληρη την Κύπρο σχετικά με τις ασκήσεις με το ΙΣΡΑΗΛ.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ: Το εν λόγο site δεν έχει πάψει να λέει και να γράφει την αλήθεια όπως είναι, σκληρή αλλά πραγματική, η Χεζμπολάχ δεν μίλησε τυχαία για την Κύπρο, πίσω από την οργάνωση του Λιβάνου είναι η Τουρκία και το μακρύ και ύπουλο χέρι του Ισλαμισμού. Η Χεζμπολάχ χειραγωγείται από τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα την ΜΙΤ, η προπαγάνδα περί επίθεση στην μεγαλόνησο είναι μια έμμεση απειλή από την Άγκυρα. 

Η χεζμπολάχ ψάχνει απλά το λάθος του ΙΣΡΑΗΛ.. μια χερσαία επίθεση του θα αναγκάσει τον Λίβανο να επιτεθεί με ότι μέσο διαθέτει και προφανώς να χτυπήσει και περιοχές όπως στην Κύπρο που δεν θα είναι έτοιμες να αποκρούσουν τέτοια χτυπήματα.

Πίσω όμως από ένα τέτοιο χτύπημα θα είναι η Τουρκία που παραμονεύει για να χτυπήσει με μια νέα εισβολή.. ή μια εισβολή που θα χρησιμοποιηθεί για να διαπραγματευθεί από ρόλο ισχύος με την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ, άλλωστε τα στραπάτσα της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι πολλά και τα έχει πληρώσει όλα, ένα προς ένα. Η Τουρκία δεν θα ξεχάσει ποτέ το πραξικόπημα και την εκδίωξη της από το πρόγραμμα των F35.

Οι τρόποι για να το κάνει πολλοί...: 

1. Η Χεζμπολάχ επιτίθεται στην Κύπρο, με πρόφαση ότι εκεί εκπαιδεύεται το ΙΣΡΑΗΛ και χρησιμοποιεί τις βάσεις των Άγγλων για επιθέσεις στον Λίβανο. 

2. Η Τουρκία δηλώνει ότι η ελληνική διοίκηση της Κύπρου, όπως παράνομα την ονοματίζει εδώ και χρόνια έχει καταπατήσει το διεθνές δίκαιο και την συμφωνία των εγγυητριών δυνάμεων.

3. Θα μετακινήσει άμεσα στρατεύματα στα παράλια και ίσως σε μια κίνηση εντυπωσιασμού να ρίξει αλεξιπτωτιστές στο κατεχόμενο κομμάτι της Νήσου, μόνο και μόνο για να καλυφθεί αυτή η επιχείριση με τηλεοπτικά συνεργεία και να προκληθεί πανικός στην Ελλαδική πλευρά.

4. Σε δεύτερη φάση και αν η Τουρκία δει ότι δεν υπάρχει αντίδραση ίσως να προχωρήσει σε μια ταχεία απόβαση και πάλι στα κατεχόμενα εδάφη και πάλι για να προκληθεί χάος και αναστάτωση στην απέναντι πλευρά..

Μετά τα σενάρια είναι πολλά και ποικίλουν ανάλογα με την αντίδραση της Κύπρου και της Ελλάδας, μια για παράδειγμα κίνηση στρατευμάτων με αρματαγωγά ή μια κίνηση στρατευμάτων με μεταγωγικά αεροσκάφη θα εκτιμηθεί ανάλογα από την Τουρκική πλευρά.. 

Μια επίσης ταυτόχρονη κίνηση των Τούρκων πέριξ του Καστελορίζου μπορεί να έχει διπλή ανάγνωση και από τις δυο πλευρές ή ότι η Τουρκία τελικά χρησιμοποίησε το Λίβανο ως προπέτασμα καπνού για κάτι άλλο ή ότι ενεργεί στην περιοχή του Καστελορίζου ως κίνηση αντιπερισπασμού για να αγκυστρωθούν δυνάμεις στα νησιά και στο σύμπλεγμα και να χαθεί χρόνος για αποστολή δυνάμεων στην  Μεγαλόνησο όπου η Τουρκία αιφνιδιαστικά βραδυνές ώρες θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει μια εισβολή στην ελεύθερη Κύπρο.

Η Ελλαδική πλευρά δεν φαίνεται να έχει καταλάβει τι πρόκειται να γίνει.. γιατί η Τουρκία είναι σίγουρο ότι βρίσκεται πίσω από τις απειλές της Χεζμπολάχ και χρησιμοποιεί τον Λίβανο για να πράξει κάτι άλλο.. κάτι που μόνο η Τουρκία αυτή την στιγμή γνωρίζει.


Και το ΜΕΓΑ ερώτημα είναι και το προφανές... αυτή την φορά οι ΈΝΔΟΞΕΣ Ελλαδικές Ένοπλες Δυνάμεις θα επιχειρήσουν με ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΙΝΗΣΕΩΝ στην Κύπρο ή θα ζήσουμε και πάλι μια τρίτη προδοσία; 

 Πάλι η Ν.Δ. θα αποτελέσει ταφόπλακα για την Κύπρο, όπως ο ψευτο εθνάρχης Καραμανλής που είπε το προδοτικό, «η Κύπρος κείται μακράν»

Ακολουθούν οι δηλώσεις που ρίχνουν και το λάδι στην φωτιά... 

____________________________________________________________________

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, ότι τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή.

«Εδώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη απειλή και τον κίνδυνο εξάπλωσης. Αυτός ο κίνδυνος θα συνεχιστεί όσο συνεχίζεται η γενοκτονία του Ισραήλ. Ειδικά τώρα, ο Λίβανος είναι στην ατζέντα. Το γεγονός ότι οι “παίκτες” στο Λίβανο απειλούν την Κύπρο είναι προάγγελος αυτού. Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις στην περιοχή της Συρίας. Επί του παρόντος, αυτές οι συγκρούσεις χαμηλής έντασης είναι πιθανό να προσελκύσουν άλλους παράγοντες» υποστήριξε ο Φιντάν και πρόσθεσε:

«Από την αρχή προειδοποιούσαμε τους παράγοντες στην Ευρώπη για την ελληνοκυπριακή διοίκηση (σημ: αυτόν τον όρο χρησιμοποιεί η Άγκυρα για την Κύπρο). Το γεγονός ότι αυτός ο τόπος και τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή δεν θα ωφελήσει ούτε την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση ούτε την Ελλάδα. Η συμβουλή μας, αυτό που είπαμε στους Έλληνες, είναι να μείνετε μακριά από αυτά τα θέματα, γιατί όταν εμπλακείτε με αυτόν τον τρόπο στους εν εξελίξει πολέμους στην Μέση Ανατολή, αν γίνετε μέρος αυτών, θα έρθει η φωτιά και θα σας βρει».


Σειρά τώρα παίρνει το τουρκικό κρατικό κανάλι TRT, που φυσικά δεν πήρε πρωτοβουλία, αλλά εκτελεί τις εντολές του σουλτάνου. Απειλεί με νέα εισβολή στην Κύπρο, 50 χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα στο νησί!

«Η Τουρκία μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ή να λάβει άλλα μέτρα καταγγέλλοντας τη χρήση ορισμένων περιοχών της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου από το Ισραήλ ως στρατιωτικών και υλικοτεχνικών βάσεων για την καταστροφή στη Γάζα, καθώς μία τέτοια πρακτική παραβιάζει την εγγυητική συμφωνία που καλύπτει ολόκληρη την Κύπρο», ανέφερε προκλητικά ο Τούρκος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Σελαμί Κουράν στο TRT.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η Κύπρος και το Ισραήλ παραβιάζουν τη Συμφωνία Εγγυήσεων και διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, συνεργάζονται στην εξερεύνηση θαλάσσιων πόρων γύρω από το νησί με τη συμφωνία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) που υπογράφηκε το 2010.

Μετά την 7η Οκτωβρίου, δηλαδή την επίθεση της Χαμάς, ανέφερε πως προέκυψε μια διαφορετική πραγματικότητα, αναπαράγοντας τον ισχυρισμό ότι αεροπλάνα που απογειώθηκαν από τη βρετανική στρατιωτική βάση στην Κύπρο μετέφεραν στρατιωτικές προμήθειες στο Ισραήλ.

Και επισημαίνει ότι η χρήση του νησιού από το Ισραήλ για τα δικά του συμφέροντα είναι αντίθετη με την ιδρυτική συμφωνία της Κύπρου: «Επιπλέον, όπως είναι γνωστό, η Τουρκία, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εγγυητές εδώ. Οι δραστηριότητες του Τελ Αβίβ εδώ βρίσκονται επίσης εκτός του πλαισίου που χαράζουν όλοι αυτοί οι διεθνείς νόμοι. Για να το θέσω πιο ξεκάθαρα, το Ισραήλ και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να επισημάνει ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη (όπως και το ’74!) και έχει το δικαίωμα να έχει λόγο σε καταστάσεις που αφορούν ολόκληρο το νησί!

«Η Τουρκία διαθέτει δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Τα έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν. Θα τα χρησιμοποιήσει και πάλι αν χρειαστεί. Διότι το θέμα των βάσεων που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς είναι αντίθετο με τις συμφωνίες. Η Άγκυρα μπορεί να προσφύγει με αυτή τη διαδικασία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Εάν η ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν λάβει υπόψη της αυτές τις προειδοποιήσεις, τότε η Τουρκία μπορεί να προβεί σε κάποιες άλλες ενέργειες. Μπορεί να λάβει συγκεκριμένα μέτρα όσον αφορά την παράνομη χρήση των αεροδρομίων και των λιμανιών εκεί. Επιπλέον, αν η Χεζμπολάχ χτυπήσει την πλευρά της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου, όπως ισχυρίζεται, τότε η Τουρκία, ως εγγυήτρια, μπορεί να έχει κάτι να πει όσον αφορά την ακεραιότητα του νησιού».

Αν προκύψουν σοβαρές ενδείξεις ότι χρησιμοποιείται και για στρατιωτικούς σκοπούς, τότε παρακάμπτονται οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί για την Κύπρο, όπως απειλητικά δήλωσε:

«Η Τουρκία μπορεί φυσικά να λάβει μέτρα για να αποτρέψει αυτή την ανομία και την κατάχρηση. Αυτό στο οποίο όλοι συμφωνούν είναι το γεγονός ότι οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση επηρεάσει τον τουρκικό λαό στο νησί, θα απαντηθεί σίγουρα. Ελπίζω η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου να αλλάξει πορεία και να σταματήσει να προβαίνει σε παράνομες ενέργειες που θα επηρεάσουν άμεσα την ειρήνη στο νησί».

To αόρατο πνεύμα της ΝΙΚΗΣ θα είναι πάντα μαζί με την Ρωσία, αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορεί να χάσει στην Ουκρανία, μια χώρα που δεν υπάρχει, αλλά είναι τμήματα άλλων χωρών.



 

 

ΚΕΝΥΑ η χώρα που παρέδωσε την λαική κυριαρχία της στο ΔΝΤ και τις ΗΠΑ.. επιχείρηση ανατροπής της δοτής κυβέρνησης, χάος στους δρόμους με λεηλασίες και πυρπόληση κυβερνητικών κτιρίων.

 Από τις 25 του μήνα η χώρα της ΚΕΝΥΑΣ συνταράσσεται από ένα τεράστιων διαστάσεων κύμα βίας. Τα έκτροπα τα έχει πυροδοτήσει η κυβέρνηση της ΚΕΝΥΑΣ που έχει παραδώσει όλες τις εξουσίες στο ΔΝΤ και στην USAID όπου είναι υπεύθυνη για την εκπόνηση νόμων ώστε η δοτή κυβέρνηση να τους ψηφίζει χωρίς να φέρει την παραμικρή αντίρρηση..

Ο Πρόεδρος Ρούτο, μαριονέτα των ΗΠΑ, παραχώρησε στο ΔΝΤ τις απαραίτητες εξουσίες για την ανάπτυξη ενός προγράμματος διαρθρωτικής προσαρμογής και την έκδοση του οικονομικού νομοσχεδίου 2023/24 που σχεδιάζει να επιβάλει βαρείς φόρους στον λαό της Κένυας, ιδίως στο ψωμί, το φυτικό λάδι, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τα μηχανοκίνητα οχήματα κ.λπ. Έκτοτε, η κυβέρνηση έχει εισαγάγει διάφορες τροποποιήσεις στο νόμο. Αυτό όμως δεν κατευνάζει τη λαϊκή οργή.

Ο Ρούτο έδωσε στην USAID την εξουσία να εκπονήσει μυριάδες νόμους, συμπεριλαμβανομένου του νόμου για το κλίμα που προέβλεπε “Eco Levies” σε τοπικά κατασκευασμένα προϊόντα. Μετά τις διαμαρτυρίες, η κυβέρνηση υποχώρησε και περιόρισε τις εισφορές στα εισαγόμενα προϊόντα.

Όλοι οι τομείς μαζί, δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχει πουλήσει ο Ρούτο: παραγωγή τροφίμων, ζωική παραγωγή, νερό.



Η χώρα δε έχει παραδοθεί εδώ και ημέρες στο απόλυτο χάος με αποκεφαλισμούς στην μέση των δρόμων και λεηλασίες άνευ προηγουμένου...

Άλλη μια χώρα που παίρνει μια ιδέα για το τι σημαίνει ΗΠΑ και ΔΝΤ... 


Με πληροφορίες από το https://dimpenews.com, όπου μπορείτε να μπείτε για αναλυτικότερη ενημέρωση.

Απόπειρα πραξικοπήματος στη Βολιβία με χέρι βοηθείας των Αμερικανών.. απ'ετράπη η εκτροπή των συνωμοτών των ΗΠΑ. Υποχώρησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στους στρατώνες.

 ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ «No pasaran» αποσύρθηκαν οι κινηματίες….

προηγουμένως

Ο Λουίς Αρς, πρόεδρος της Βολιβίας, μαζί με το υπουργικό του υπουργικό συμβούλιο, κατήγγειλε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει μια «απόπειρα πραξικοπήματος» με στόχο «να πέσει η δημοκρατία».

31 Οκτωβρίου – Η Βολιβία διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ για τη Γάζα

7 Ιουνίου – Η Βολιβία επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για ένταξη στους BRICS στο φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης


27 Ioυνίου πραξικόπημα .. συμπτώσεις συνωμοσιολογιών.




Περισσότερη πληροφόρηση και αναλυτική ενημέρωση με ΒΙΝΤΕΟ στο https://dimpenews.com/2024

Η Κύπρος στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ.. ποιοι θα είναι οι στόχοι σε περίπτωση κλιμάκωσης του πολέμου μεταξύ ΙΣΡΑΗΛ και ΛΙΒΑΝΟΥ.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Mako, το οποίο ανήκει στο Keshet Media Group, και έγραψε ο Assaf Rosenzweig οι στόχοι είναι οι εξής:

1. Αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο.

2. Η βάση της Λευκωσίας στη Λακατάμια. με ελάχιστα έως και κανένα αεροσκάφος, Η βάση αυτή θεωρείται το αρχηγείο της Κυπριακής αεροπορίας.

3. Το κέντρο ελέγχου στο Τρόοδος, εκεί υπάρχουν πολυάριθμες μονάδες ραντάρ και συστήματα διοίκησης και ελέγχου, καθώς και συστήματα αεράμυνας.

4. και η βάση της RAF στο Ακρωτήρι.

Δεν είναι σε θέση το Πυροσβεστικό Σώμα να αντιμετωπίσει τις Δασικές πυρκαγιές.. είναι θέμα εκπαίδευσης και αδυναμίας κατανόησης του πως λειτουργεί το Δασικό οικοσύστημα.

 Όταν οι Δασολόγοι και οι Δασοπόνοι περνούν τέσσερα χρόνια στα θρανία, όταν οι Ειδικοί και Τεχνικοί Δασικής προστασίας περνούν δυο χρόνια και έξη μήνες πρακτικής ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ! Καταλαβαίνει κανείς εύκολα γιατί οι ανεπαρκείς Πυροσβέστες δεν μπορούν να διαχειριστούν το Δάσος, γιατί πολύ απλά δεν το αγαπούν, γιατί για να αγαπήσεις το Δάσος πρέπει να έχεις περάσει το στάδιο των Δασικών σπουδών κάθε επιπέδου... και μετά από την αναγκαία μάθηση έρχεται η αγάπη, το πάθος με το Δάσος, ο σεβασμός και η ματιά πλέον ενός δασικού και όχι ενός επαγγελματία γαλονά.. που κοιτάζει πως θα πάρει βαθμούς και πως θα κάθεται το χειμώνα να κοιτά το αδιαχείριστο δάσος..

 Η ανικανότητα του Π.Σ. σε μια απλή φωτογραφία...


30.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΕ 12 ΩΡΕΣ ΚΑΗΚΑΝ... ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ....
2.500 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΝΑ ΏΡΑ...

Και αυτοί οι ψευτο-γαλονάδες δεν ντρέπονται ακόμα... όσο για τον χαρακτηρισμό ήρωες.. είναι ένας χαρακτηρισμός που ξεφτίζει όσο φαίνεται η ανεπάρκεια τους και όσο ειδικοί τους ξεσκεπάζουν.

Εγκληματικό να συνεχίζει το Π.Σ. να επιχειρεί σε Δασικό περιβάλλον...

Κρίμα που καίνε την χώρα με την άγνοια τους...

Η Δασική Υπηρεσία χρειάζεται προσωπικό με ΔΑΣΙΚΑ πτυχία... και μόνο.. οι δε Πυροσβέστες ας πάνε για καφέ.. 


Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Απειλές της Χεζμπολάχ κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. ΒΙΝΤΕΟ

 Ο ηγέτης της σιιτικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σε σημερινές του δηλώσεις έστειλε τελεσίγραφο στην Λευκωσία: Sayyed Nasrallah: «Έχουμε πληροφορίες ότι ο εχθρός διεξάγει γυμνάσια στην Κύπρο σε κυπριακές περιοχές και αεροδρόμια. Και πιστεύει ότι εάν στοχοποιηθούν τα αεροδρόμιά του, θα χρησιμοποιήσει κυπριακά αεροδρόμια και εγκαταστάσεις. 

Επομένως, η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι το άνοιγμα Κυπριακά αεροδρόμια και βάσεις για πόλεμο στον Λίβανο.… Θα αντιμετωπίσουμε την Κύπρο σαν να είναι μέρος του πολέμου»



 

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Τα λάθη της Ντόρας Μπακογιάννη.. φωτογραφίζεται με την σημαία του «βασιλείου της Δαρδανίας» στο Κόσοβο. Μυαλό δεν έχει βάλει αυτή η γυναίκα.. σπαταλά το πολιτικό της κεφάλαιο στα γεράματα..

 


Είναι από τον περασμένο Απρίλιο..Η Βιόσα Οσμάνι είναι Κοσοβάρα νομικός, πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου και πρώην πρόεδρος της Συνέλευσης της χώρας.  

Όνειρο της Βιόσα Οσμάνι είναι η αναβίωση του βασιλείου της Δαρδανίας με έδρα την Πρίστινα που θα ενωθεί με την μεγάλη Αλβανία. Δεξιά η Αλβανική σημαία του βασιλείου της Δαρδανίας μας το φανερώνει...

Πηγή: noumer


Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Συμφωνιές με ΗΠΑ και Ιαπωνία υπέγραψε η Ουκρανία, ξεπουλήθηκε ολοκληρωτικά στις ξένες δυνάμεις.. πόλεμος, καταστροφή και νεκροί με την εμμονή των ΗΠΑ ώστε να διαλύσουν οικονομικά την Ρωσία.

 Άλλα 50δις ευρώ από τα παγωμένα Ρωσικά κεφάλαια των 300δις ευρώ που έχουν δεσμευθεί από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ σε παγκόσμιο επίπεδο θα πάνε στην Ουκρανία για όπλα, πληρωμές και γενικότερα έξοδα της χώρας. Άσχετα αν τα χρήματα αυτά πηγαίνουν ξανά σε χώρες του ΝΑΤΟ.. και στον υπόκοσμο της Ουκρανίας μέσω αδιαφανών διαδικασιών γενικών πληρωμών της Κυβέρνησης του Κιέβου. Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι Υπουργοί του ναρκομανή Ζελένσκι που έχουν αποπεμφθεί για διαφθορά, πρόσφατα και η Ε.Ε. έδειξε να ενοχλείται από την μεγάλη σε έκταση διαφθορά που υπήρχε στην κυβέρνηση του ναρκομανή Προέδρου.

Με όπλα δανεικά, με όπλα που βγαίνουν από τις αποθήκες Ευρωπαϊκών κρατών και πηγαίνουν στην πρώτη γραμμή, απλά για να καταστραφούν.. οι δε  Ευρωπαϊκοί και Νατοϊκοί στρατοί σπαταλούν τα αποθέματα τους για να ικανοποιηθεί η εμμονή των ΗΠΑ με την Ρωσία.. όταν η δεύτερη τρέχει με πολεμικούς ρυθμούς την οικονομία της και με επίσης πολεμικό ρυθμό την αμυντική της βιομηχανία.. και με άφθονο δυναμικό για τις Ένοπλες της δυνάμεις..

Ένας πόλεμος φθοράς και μια Ουκρανία που στην μεταπολεμική της κατάσταση θα είναι μια χώρα κατεστραμμένη και για δεκάδες χρόνια εξαρτημένη από τις ξένες δυνάμεις.. με όλους τους φυσικούς της πόρους να πηγαίνουν σε αυτούς που σήμερα της εξασφαλίζουν δήθεν την προστασία της.. οι δε ΗΠΑ συμφωνούν με την Ουκρανία για την προστασία της αλλά χωρίς να στέλνουν στρατό.. το ίδιο και το ΝΑΤΟ.. εγγυούνται την ασφάλεια της χωρίς στρατιωτική παρουσία.. η δε απαίτηση του ΝΑΤΟ να νικήσετε την Ρωσία για να μπείτε στην συμμαχία ακούγεται ως ένα κακόγουστο αστείο.

Όσες συμφωνίες και να υπογράψει το Κίεβο η αλήθεια είναι μια.. η Ουκρανία θα είναι πλέον μαριονέτα των Δυτικών και στο τέλος του πολέμου η εικόνα της θα είναι τέτοια που δεν θα μπορέσει ποτέ να σηκώσει κεφάλι..η καταστροφή στην υποδομή της θα είναι τέτοια που πολύ δύσκολα έως απίθανο να ορθοποδήσει στα επόμενα 50 χρόνια..


Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Αλαζόνες, προκλητικοί και θρασείς οι πολιτικοί της ΝΔ, γι αυτό και έχασαν σχεδόν 1εκατ ψήφους..

 Θέλει προσπάθεια να καταστρέψεις μια επιτυχία, και εδώ η ΝΔ το κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, μόλις ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές και το 41%.. βυθίστηκε στο εξευτελιστικό 28%.. με πολιτικές τύπου γάμου ομόφυλων ζευγαριών, με διάλυση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με τα καρτέλ στα καύσιμα να κάνουν κυριολεκτικά ότι θέλουν και με το Ταμείο ανάπτυξης να υπολείπεται σε απορρόφηση της τάξης του 12%...με τα λεφτά το 25 να τελειώνουν οριστικά και η βύθιση της οικονομίας να είναι πλέον θέμα χρόνου.

Το μήνυμα ελήφθη του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι σταγόνα στον ωκεανό της πλήρους διάλυσης της χώρας.. η Ευρώπη αλλάζει και πλέον η ΝΔ αδυνατεί να καταλάβει τον ρόλο της, κλεισμένη μέσα στην αλαζονεία της κυβερνά με μίσος και με εμπάθεια. Στη δε εσωτερική ασφάλεια του πολίτη, το κοντέρ γράφει κυριολεκτικά ΜΗΔΕΝ.. το οργανωμένο έγκλημα έχει πάρει τα ηνία και η χώρα λεηλατείτε από άκρη σε άκρη από διάφορους μικροεγκληματίες.. το μικρό και μεσαίο έγκλημα, δλδ διαρρήξεις μικροκλοπές βασιλεύει..

Ο Αντώνης Σαμαράς, γνωστός για το πόσο μακρυά βλέπει στην πολιτική σκηνή δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Το Μαξίμου γνωστό για την απαξίωση που δείχνει στον Α.Σαμαρά, πάλι δεν θα καταλάβει που πηγαίνει και που βρίσκεται...


 Η δε επιλογή της ΝΔ να βαφτίζει ακροδεξιούς όσους ψηφίζουν δεξιότερα κόμματα της ΝΔ θα αποδειχθεί ότι είναι μια επιλογή που οδηγεί μόνο σε εκλογική συρρίκνωση των ποσοστών της..

Η πολιτική απαξία που δείχνει σε μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος θα αποδειχθεί καταστρεπτική για την ΝΔ.

Η δε πρόκληση περί Ρωσικών κομμάτων στην Ελλάδα του στοίχισε ένα τεράστιο ποσοστό σε ψήφους.. βλέπετε η εμπάθεια είναι κακό σημάδι.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Θλιβερή διαπίστωση για την επίσκεψη του Ελλαδίτη Α/ΓΕΕΘΑ Δ.Χούπη στην Κύπρο... φοβάται να πει η Ελλάδα ποια είναι τα όρια έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον στέλνουν με πολιτικά ρούχα για επίσημη επίσκεψη.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), όπου μετά την επίσημη υποδοχή του από τον Αρχηγό ΓΕΕΦ, έγινε δεκτός από τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Βασίλη Πάλμα.

Το Σάββατο 01 Ιουνίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κύπρου και να ενημερωθεί για την αποστολή και το έργο του.
______________________________________________

Μόνο με τον Αρχηγό της Ε.Φ. φορούσε την στολή.. εκεί που θα έπρεπε να φορά την στολή του δεν το τόλμησε.. ΝΤΡΟΠΗ.




Απίστευτη δυσφήμιση των Ελλαδικών προϊόντων από τον Σκέρτσο.. στέλνουμε σαπίλα στην Ευρώπη γι αυτό έχουν χαμηλότερη τιμή στο εξωτερικό!

Σκέρτσος Ν.Δ.:

«Το ίδιο προϊόν που αγοράζει φθηνότερα ο Γερμανός από τον Έλληνα είναι επειδή είναι υποδεέστερο, χαμηλότερης ποιότητας στη Γερμανία από ότι στην Ελλάδα».


Μπερδεύονται τα πράγματα στην Ουκρανία, απεγκλωβισμό ψάχνουν οι ΗΠΑ που θέλουν να στραφούν στην Ασία και στο καυτό μέτωπο της Ταϊβάν. Τραβάει το σχοινί ο Ζελένσκι για να εμπλέξει σε ένα πόλεμο χωρίς τέλος το ΝΑΤΟ.


Οι ΗΠΑ
δεν μπορούν «να είναι ασφαλείς παρά μόνο αν η Ασία» είναι ασφαλής, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν στη Σιγκαπούρη στο πλαίσιο συνομιλιών που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του Ντονγκ Τζουν.

Αυτός ίσως να είναι και ο βασικότερος λόγος που οι ΗΠΑ θέλουν να απεγκλωβιστούν από την Ουκρανία, εδώ είναι που μπλέκουν τα πράγματα για την Ουκρανία, ο Ζελένσκι φαίνεται να μην έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να μπορέσει έστω να ανακόψει την επιθετική πορεία των Ρώσων στο Χάρκοβο, ενώ όπου αλλού εκδηλώνουν επιθετική ενέργεια η άμυνα των Ουκρανών είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Τα όπλα έρχονται, αλλά όχι με τον ρυθμό που θα ήθελε η Ουκρανία, τα πυρά του πυροβολικού ακόμα βρίσκονται στα ίδια επίπεδα ενώ το μόνο που έχει αλλάξει είναι οι πυραυλικές επιθέσεις των Ουκρανών με τα νέα πυρομαχικά που έχει προμηθεύσει η Γαλλία-ΗΠΑ και Γερμανία.
Ο Ζελένσκι μετά και το οκ από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για περιορισμένο χτύπημα στο εσωτερικό της Ρωσίας ετοιμάζεται πιθανότατα για να διαβεί τον Ρουβίκωνα και να προχωρήσει σε μαζικό και ισχυρό πλήγμα στο εσωτερικό της Ρωσίας στο μέτωπο του Χαρκόβου, με αυτή του την επιθετική ενέργεια ψάχνει αγωνιωδώς να συμπαρασύρει την Δύση και το ΝΑΤΟ σε μια πολεμική εμπλοκή με την Ρωσία, αφού περιμένει ισχυρά αντίποινα στο εσωτερικό της και ίσως και στην Πολωνία, σε περιοχή που συγκεντρώνεται η στρατιωτική βοήθεια, αλλά δεν είναι απίθανο να δούμε και μια αστραπιαία επιθετική ενέργεια των Ρώσων στην Ρουμανία στην βάση που εκπαιδεύονται οι Ουκρανοί πιλότοι των F16. 

Η Ρωσία από την άλλη μεριά είναι πανέτοιμη να αποκρούσει κάθε επιθετική ενέργεια, ακόμη και να εισβάλει σε νέα μέτωπα στο Βόρειο τμήμα της Ουκρανίας αφού εκεί έχει συγκεντρώσει 300 με 350.000 στρατιώτες και πολύ μεγάλη δύναμη κάθε τύπου στρατιωτικών μέσων. Η δε αεροπορία της Μόσχας απλά περιμένει την στιγμή που θα εμπλακεί με τα F16 που προμηθεύει το ΝΑΤΟ την Ουκρανία, τα πλήγματα είναι περιορισμένα και με παλαιού τύπου μαχητικά αφού είναι βέβαιο ότι έχει εξουδετερωθεί η αντιαεροπορική άμυνα στο πεδίο προσβολής. Η δε σημερινή αποκάλυψη του Defence Point  ότι στο Κίεβο βρίσκεται Έλληνας ιπτάμενος για να εκπαιδεύσει περαιτέρω τους Ουκρανούς πιλότους των F16 ανεβάζει την ένταση στις σχέσεις με την Ρωσία.
Τα 18 Ολλανδικά F16 περιμένουν στην Ρουμανία για να χτυπήσουν όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο, βασικός στόχος το μέτωπο της Μαριούπολης, Κριμαία και Χαρκόβου.

Περιττό να πούμε ότι από την στιγμή που τα Ουκρανικά F16 θα μπουν στην μάχη, η κλιμάκωση από την πλευρά της Ρωσίας θα είναι κάθετη και μη αναμενόμενη. Και εδώ είναι που τα πράγματα μπορεί να σοβαρέψουν πολύ για πολλούς.

Το αστείο είναι ότι χώρες όπως η Τσεχία που ήταν σφόδρα αντιρωσικές, τώρα ζητούν διαπραγματεύσεις με την Ρωσία ώστε να λήξει η εμπόλεμη κατάσταση. Και αυτό είναι πραγματικά ανεπανάληπτο..

Ανησυχητικές οι δηλώσεις του Σέρβου Προέδρου Ν.Βούισιτς: «Ο Όρμπαν είπε ότι στις Βρυξέλλες έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για την είσοδο της Ευρώπης στον πόλεμο. Είπε πως η Ουγγαρία πρέπει να ενισχύσει τις αμυντικές της δυνατότητες. Το έχω συζητήσει αυτό με τον Βίκτορ 2 φορές. Φυσικά, εκείνος διαθέτει πληροφόρηση από το ΝΑΤΟ, την οποία εγώ δεν διαθέτω.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μου, τα πάντα θα καταστούν πιο περίπλοκα και πολύ χειρότερα και μπορεί να συμβεί να έχουμε μια μεγαλύτερη τραγωδία απ’ ό,τι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μακάρι να κάνω λάθος. Φοβάμαι πως πλησιάζουμε σε μια μεγάλη παγκόσμια σύρραξη.”»

Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο, η Ουκρανία πέφτει, είναι πρόδηλο εδώ και μήνες, δεν έχει την αντοχή να κρατήσει το μέτωπο και οι στρατεύσιμοι δεν είναι αυτοί που πρέπει για να κρατηθούν έστω οι αμυντικές γραμμές της, χαρακτηριστικό παράδειγμα το Χάρκοβο που φαίνεται ότι δέχεται σφοδρή επίθεση και οι άμυνες απλά διαλύονται χωρίς αντίσταση.
Και ο Ζελένσκι που η θητεία του έχει λήξει, χωρίς να προκηρύσσει εκλογές, θα παίξει το τελευταίο του χαρτί με σκοπό να εμπλέξει περαιτέρω την Δύση σε μια εμπόλεμη κατάσταση με μόνο απώλειες και όλεθρο.

Eιναι τελικά τόσο τραγικά ανεύθυνοι στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ ώστε να οδηγήσουν τον κόσμο σε ένα νέο παγκόσμιο όλεθρο; Γιατί τα αποτελέσματα του πρώτου και του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου τα είδαμε.. πάμε σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο;

Και πως θα τα καταφέρει η Ε.Ε. χωρίς πυρομαχικά, χωρίς βαριά βιομηχανία και με την παραγωγή όπλων να υπολείπεται της Ρωσικής με 4 προς 1; Και με την αναλογία κόστους να είναι επίσης 4 προς 1 με την Ευρώπη δλδ να θέλει 4πλάσια χρήματα για την παραγωγή πυρομαχικών πυροβολικού. Έχουν σκεφτεί οι ηγέτες του κόσμου τι καταστροφή θα φέρουν με τα παιχνίδια τους, τι ζωές θα θυσιάσουν για έναν πόλεμο που βολεύει μόνο τις ΗΠΑ...

Για πόσο καιρό η Ε.Ε. θα ακολουθεί σαν πιστό σκυλί τις ΗΠΑ; Μέχρι την απόλυτη καταστροφή; 

Τελικά οι ΗΠΑ γιατί ενδιαφέρονται; Για την Ουκρανία ή για την ΚΙΝΑ και την Ταϊβάν; Μήπως πέφτουμε σε μια παγίδα των ΗΠΑ ώστε να αφήσουν την Ε.Ε. μόνη της να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, ενώ αυτοί θα σχεδιάζουν την επόμενη τους αποσταθεροποίηση στην Ασία;

Και μια τελευταία σημείωση, τα F16 είναι φορείς πυρηνικών, αυτό και μόνο μπορεί να οδηγήσει την όλη κατάσταση στο μη περαιτέρω και εδώ είναι που η Ε.Ε. με τις ΗΠΑ θα πρέπει να σκεφτούν καλά το ενδεχόμενο ανάπτυξης τους στην Ουκρανία, αφού η Ρωσία θα έχει θεωρητικά λυμένα τα χέρια της για πλήγματα σε χώρες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., αφού δεν θα μπορεί να γνωρίζει από την στιγμή που ένα F16 απογειωθεί, αν φέρει πυρηνικά ή όχι... δύσκολη εξίσωση για την Ε.Ε. που θα πρέπει να το σκεφτεί ξανά και ξανά, γιατί η Ρωσία δεν θα διστάσει να απαντήσει με σφοδρότητα.