Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Eπίθεση στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ΄ από Παλαιστίνιους.



Ο διαδηλωτής Ελιέφ Σαγέχ είπε: «Αυτό που συνέβη σήμερα είναι ένα μήνυμα προς την Παλαιστινιακή Αρχή και την Ιορδανία ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτός ο προδότης να παραμείνει στην Εκκλησία». Οι εκκλησιαστικές αρχές έχουν δηλώσει ότι είναι αναγκαία η πώληση γης προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος το οποίο έχει συσσωρευθεί με την πάροδο των χρόνων. Μέχρι σήμερα η εκκλησία μίσθωνε τη γη σε κατοίκους με μακροπρόθεσμα συμβόλαια.

Κάποιοι ισραηλινοί βουλευτές επιχειρούν να μπλοκάρουν τις συμφωνίες φοβούμενοι ότι μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων. Οι Παλαιστίνιοι αντιτίθενται στην πώληση γης σε εβραϊκές και ισραηλινές κοινότητες και το θεωρούν προδοσία.

Οι διαδηλωτές ήταν χριστιανοί από την Βηθλεέμ, την Ναζαρέτ και άλλες πόλεις εντός του Ισραήλ.

Θυμός στην Αθήνα

Στην Αθήνα, η επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ αντιμετωπίστηκε με θυμό και αποτροπιασμό. Επίθεση δέχθηκε επίσης ελληνικό διπλωματικό αυτοκίνητο.

Πηγη Ζουγκλα

Σχόλιο ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ: Δεν είναι τωρινό το πρόβλημα, η υπόθεση αυτή πάει πίσω τουλάχιστον ένα με δυο χρόνια, όταν ο Πατριάρχης Θεόφιλος αποφάσισε την πώληση εκτάσεων γης σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες του ΙΣΡΑΗΛ. Στο ΙΣΡΑΗΛ οι αγοροπωλησίες και η κατοχή ιδιοκτησιών δεν έχει καμία σχέση με ότι γνωρίζουμε στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Εκεί ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα ανήκουν σε εταιρίες, όπου τα πωλούν με συμβόλαια ορισμένου χρόνου αλλά ποτέ αυτές οι κατοικίες δεν ανήκουν στους αγοραστές τους, αλλά ανήκουν πάντα στην κατασκευάστρια εταιρία, ουσιαστικά γίνετε μια μακροχρόνια μίσθωση, 25-40 ετών. Το Πατριαρχείο αποφάσισε λοιπόν πριν περίπου δυο χρόνια να πουλήσει οριστικά και αμετάκλητα ΕΛΛΗΝΙΚΗ περιουσία σε Εβραϊκές εταιρίες και όχι να μισθώσει όπως έκανε κατά πάγια τακτική. Ο Θεόφιλος ακροβατεί επικίνδυνα και το γνωρίζει, το κατά πόσο θα συνεχίσει η Ιορδανία να τον στηρίζει είναι ένα θέμα... αλλά και αυτός ο Πατριάρχης είναι έτοιμος προς αποχώρηση, με ποιο τρόπο; Άγνωστο... ίσως να εμφανιστεί ένας νέος Βαβύλης, ποιος ξέρει τι του επιφυλάσσει η μοίρα. Πάντως έτσι όπως συμπεριφέρεται οι σύμμαχοι του σταδιακά θα τον εγκαταλείψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.