Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Έφυγε ένας από τους μεγαλύτερους φιλέλληνες… Ευγένιος Γκέραρντ(άκης)




Φτωχότερο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο που θρηνεί την απώλεια του Ευγένιου Γκέραρντ. Ο Ολλανδός τεχνικός, ο οποίος έγινε... συνώνυμο με την ομάδα του ΟΦΗ, απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών. Ο Γκέραρντ ήρθε στην χώρα μας το 1985 για... χατήρι του ΟΦΗ, και έμεινε στο πάγκο του μέχρι το 2000, κέρδιζοντας έτσι το τίτλο του μακροβιότερου ξένου προπονητή σε ελληνικό σύλλογο. Στην διάρκεια της θητείας του στην κρητική ομάδα, ο Γκέραρντ οδήγησε τον ΟΦΗ στην κατάκτηση του κυπέλλου το 1987 στα πέναλτι απέναντι στον Ηρακλή, ενώ το 1993 οι Κρήτες προκρίθηκαν στους «16» του κυπέλλου κυπελλούχων, αποκλείοντας την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το 2000 εργάστηκε ως τεχνικός σύμβουλος στην ΑΕΚ, ενώ το 2001 κάθησε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Το 2002 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή, ενώ ο τελευταίος «σταθμός» στην προπονητική καριέρα του ήταν η Παναχαϊκή, για δύο μήνες το 2010.

Λίγο μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του Ευγένιου Γκέραρντ, η Super League, ο ΟΦΗ και άλλες ΠΑΕ εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις.

Αναλυτικά:

Super League: «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του Ευγένιου Γκέραρντ και απευθύνει στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια. Η σημαντική προσφορά του Ευγένιου Γκέραρντ στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα παραμείνει ανεξίτηλη στις μνήμες όλων των φιλάθλων, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης».

ΠΑΕ ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ μας έγινε πραγματικά, πολύ φτωχός! Καλό ταξίδι Μίστερ. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Ολλανδέ, Ολλανδέ!».

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Μία από τις πιο γνώριμες, αγαπητές και αξιοσέβαστες φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο Ευγένιος Γκέραρντ, ένας άνθρωπος που έμοιαζε να είναι πάντα «παρών» στο ποδόσφαιρό μας σαν υπόδειγμα ήθους και σαν σημείο αναφοράς κάθε ωραίας ποδοσφαιρικής ιστορίας θα ανήκει στο εξής στο «Πάνθεον» του ελληνικού αθλητισμού. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος».

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε φτωχότερο. Η απώλεια του Ευγένιου Γκέραρντ είναι τεράστια γιατί «έφυγε» ένας δάσκαλος του αθλήματος, ένας φανατικός φιλέλληνας που με τα χρόνια έγινε πραγματικός Έλληνας, μια χαρισματική προσωπικότητα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Καλό ταξίδι Ευγένιε...».

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Με βαθιά οδύνη για τον χαμό του Ευγένιου Γκέραρντ η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο Ευγένιος Γκέραρντ υπήρξε μία εκ των πλέον εμβληματικών μορφών στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και αποτελεί τεράστια τιμή και παρακαταθήκη για την ομάδα μας το γεγονός ότι την υπηρέτησε από δύο διαφορετικά πόστα ως τεχνικός σύμβουλος δίπλα στον Τόνι Σαβέβσκι το 2000 και πέντε χρόνια αργότερα ως διευθυντής του τμήματος σκάουτινγκ. Το στίγμα του Ευγένιου Γκέραρντ θα παραμείνει ανεξίτηλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με την προσφορά του θα αποτελεί διαχρονικά πρότυπο προς μίμηση. Καλό ταξίδι, δάσκαλε!».

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η οικογένεια του Ολυμπιακού απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ευγένιου Γκέραρντ, ενός σημαντικού προπονητή, ενός σπουδαίου φιλέλληνα».

ΠΑΕ Άρης: Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ευγένιου Γκέραρντ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών. Ο Ολλανδός προπονητής ήταν από τους ανθρώπους που απολάμβαναν του καθολικού σεβασμού, αφήνοντας το προσωπικό του ανεξίτηλο στίγμα τόσο στην ομάδα του Ο.Φ.Η. όσο και γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει...».

ΠΑΕ Πανιώνιος: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ευγένιου Γκέραρντ για το χαμό του. Ο Ευγένιος Γκέραρντ τίμησε το ελληνικό ποδόσφαιρο και πρόσφερε σε αυτό διαχρονικά».

Πηγή: D-P , ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.