Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Όταν είσαι ηλίθιος και λες το ποίημα...


Καραμελίτσες, να λες το ποίημα και να φωνάζεις συνθήματα, αυτός ήταν ο νεοέλληνας διαχρονικά, ψευτομαγκιές στις παρέες, στην δουλειά, στα καφενεία και στις καφετέριες. Ενόχλησε κάποιους η ανάρτηση για τον Τζιμάκο, τι να κάνω ξύδι, το παγωτό σας και σε άλλη παιδική χαρά.

Γιατί σε κάποιους το να μην πουληθείς είναι χάσιμο χρόνου και ανάξιο λόγου, βλέπετε πρέπει να γίνουμε όλοι πλαστελίνη ώστε τα κοπρόσκυλα της Βουλής να μας πλάσουν όπως αυτοί θέλουν, να μας γυροφέρνουν και να μας πετάνε σαν στυμμένες λεμονόκουπες. Αυτό γουστάρει ο νεοέλληνας, το να τον έχει ο άλλος σήκω, κάτσε και μην μιλάς, γάβγιζε άλλα όχι σε μένα, εγώ τα ξέρω όλα, πήγαινε στον δίπλα και φάτου και την κατσίκα.

Δεν με ενδιαφέρει αν ο Τζιμάκος ήταν αντίχριστος ή κομμουνιστής ή αναρχικός, δεξιός ή αριστερός, με ενδιαφέρει μέσα στο χάος που επικρατεί σε αυτό τον καταραμένο τόπο, να βλέπω δίπλα μου ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτό σου λένε, να έχουν ολοκληρωμένη άποψη, θέση και κριτική σκέψη, να μπορούν να αντιληφθούν τα αρνητικά στοιχεία σε αυτό που πρεσβεύουν και να συζητούν γι αυτά χωρίς συνθήματα, φωνές και φανατισμούς. Αυτός ήταν ο Τζιμάκος, ένας ωραίος τύπος που πρέσβευε κάτι δικό του, αλλά δεν απέκλειε την δική σου άποψη, την έκρινε με επιχειρήματα και την συζητούσε, όποιος τον είχε παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια το καταλάβαινε και δεν υπήρχε περίπτωση να έρθει ποτέ σε σύγκρουση μαζί του.

Εμένα προσωπικά με ενοχλεί περισσότερο το πολιτικό σκυλί που ξεπουλά την χώρα μου με τις πλάτες της Μέρκελ και του Σόιμπλε, με ενοχλεί περισσότερο ο φανατικός με την εξουσία και με τα κόμματα που αν του αλλάξεις σε αυτά που σου λέει ένα κόμμα(,), έχει χάσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του και δεν ξέρει τι να σου απαντήσει, γιατί πολύ απλά λέει το ποίημα και κριτική σκέψη δεν είχε ποτέ του. Αυτός είναι ο επικίνδυνος και όχι ο Τζιμάκος... επικίνδυνος είναι αυτός που σου λέει το ποίημα και σου προσφέρει καραμελίστες για τον πόνο του άλλου. Αν και εγώ προσωπικά πολιτικές καραμέλες δεν μασάω...

Τζιμάκος και Μαλβίνα ήταν παιδιά του ίδιου θεού.. ήταν δικοί μας φίλοι.

Το φαίνεστε και η σοβαροφάνεια κατέστρεψε την χώρα... οι πίπες και οι γλύφτες αριστερά και δεξιά να σας ενοχλούν και λιγότερο αυτοί που σας λένε την άποψη τους πρόσωπο με πρόσωπο.

Τα 4 μνημόνια ήρθαν γιατί κάποιοι ηλίθιοι ψηφίζατε σαν πρόβατα. πολιτικούς απατεώνες και ψεύτες.. μην ψάχνετε τώρα να βγάλετε την χολή σας στον Τζιμάκο..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.