Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Επιστρέφει ο Αστυνομικός της γειτονιάς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε 22 γειτονιές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο πιλοτικού επανασχεδιασμού και σύμφωνα με την Αστυνομία

Ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» επιστρέφει την ερχόμενη Δευτέρα σε 22 γειτονιές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο πιλοτικού επανασχεδιασμού και σύμφωνα με την Αστυνομία και αναμένεται να περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων προληπτικού και αποτρεπτικού χαρακτήρα, για την προστασία και την εξυπηρέτηση των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης.


Η επιστροφή του «Αστυνομικού της Γειτονίας», γίνεται με βάση τις κεντρικές κατευθύνσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη νέα αντεγκληματική πολιτική, ενώ όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής υπουργός κ. Γιάννης Πανούσης, εγκαινιάζεται μια νέα εποχή για τη συμφιλίωση της Αστυνομίας με τους πολίτες.

«Είχα δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, ότι ο Αστυνομικός της Γειτονιάς αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Από τη Δευτέρα ξεκινάμε. Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή για τη συμφιλίωση της Αστυνομίας με τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι κάτοικοι στις γειτονιές «θα αγκαλιάσουν και πάλι τον Αστυνομικό της Γειτονιάς, που αυτή τη φορά έρχεται για να μείνει».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» περιπολούν στον τομέα ευθύνης τους και επικοινωνούν προσωπικά με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς, ενώ είναι η καθημερινή «επώνυμη» παρουσία της Αστυνομίας στη γειτονιά, για θέματα ασφάλειας, παραβατικότητας και συναφή ζητήματα, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Επίσης, σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που στελεχώνουν τον θεσμό θα απασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά του Αστυνομικού της Γειτονιάς, ενώ θα φέρουν πέραν του βασικού τους εξοπλισμού, ειδικό σήμα και κινητό υπηρεσιακό τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.