Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Συνέχιση της σταθερότητας ψήφισε ο λαός του Ισραήλ! Νίκη Νετανιάχου με 30 έδρες! Γνώριμος φίλος της Ελλάδας που θα συνεχίσει την στενή φιλία με την χώρα μας

Πηγή http://www.defence-point.gr/news/?p=125014

Με το 99,9% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί, νικητής των εκλογών στο Ισραήλ είναι και πάλι ο νυν πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και το κόμμα του Λικούντ, το οποίο κερδίζει 29 έδρες. Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που διεκδικούσε την εξουσία κέρδισε 24 έδρες.

Φυσικά ο Νετανιάχου δεν μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και ήδη έχει καλέσει τους ηγέτες αρκετών μικρότερων κομμάτων, για να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας.

«Η πραγματικότητα πιέζει. Ο λαός του Ισραήλ αναμένει από εμάς να σχηματίσουμε γρήγορα κυβέρνηση, προς όφελος της ασφάλειας και της οικονομίας της χώρας», δήλωσε, μετά τη νίκη του ο Νετανιάχου. Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές άγγιξε το 72%.

Τρίτο κόμμα αναδείχτηκε το Αραβικό κόμμα, με 14 έδρες. Τα κεντροδεξιά κόμματα Yesh Atid και Kulanu έλαβαν 11 και 10 έδρες αντίστοιχα, ενώ το κόμμα Bayit Yehudi, έλαβε οκτώ έδρες.

Αν κρίνουμε από τον τρόπο αντιμετώπισης της Τουρκίας από τις πολιτικές δυνάμεις στο Ισραήλ, ίσως η επανεκλογή του Μπενιαμίν Νετανιάχου να ήταν καλύτερη εξέλιξη για την Ελλάδα και την Κύπρο. Κάποια πράγματα έχουν στρώσει και η σταθερότητα στις μέρες μας μετράει… Εξάλλου, ο Ερντογάν έδειχνε να ψάχνει πρόσχημα για να ολοκληρώσει τη συμφωνία αποζημίωσης των θυμάτων του Μαβί Μαρμαρά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.