Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ο απολογισμός των χθεσινοβραδινών ταραχών σε όλη τη χώρα

Στη Νομική εκλάπησαν δεκάδες μικροφωνικές εγκαταστάσεις και προτζέκτορες,Έσπασαν όπου υπήρχαν μάρμαρα και χρησιμοποίησαν και τους πυροσβεστήρες που υπήρχαν στο κτήριο.
Στην υπόλοιπη Αθήνα οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες,47 κτίρια έγινα στάχτη,μερικώς ή ολικώς..με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις 151 μαγαζιά και κτίρια έχουν λεηλατηθεί,ο αριθμός αυτός είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί.Στη Στοά Πεζματζόγλου τα μαγαζιά έγιναν γυαλιά καρφιά...βιβλιοπωλεία κάηκαν και λεηλατήθηκαν, οπλοπωλεία καταστράφηκαν και φυσικά αμέσως μετά λεηλατήθηκαν ..Ο κινηματογράφος Αττικόν κάηκε ολοσχερώς...στον κινηματογράφο Άστυ κάηκαν κάποια τμήματα του.Δεκάδες τράπεζες κάηκαν ολοσχερώς.

220 πυροσβέστες με 80 οχήματα προσπαθούσαν να σβήσουν τις εστίες φωτιάς σε όλη την Αθήνα.Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δεκάδες πολίτες και αστυνομικοί, ενώ πραγματοποιήθηκαν 74 συλλήψεις και 92 προσαγωγές υπόπτων. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν 106 αστυνομικοί, από μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.2 από τους αστυνομικούς υποβλήθηκαν σε εγχείρηση στο 401 για ορθοπεδικά τραύματα που έφεραν.

Στο Βόλο κάηκε τράπεζα ολοσχερώς...οι πληροφορίες λένε ότι το κτήριο κατέρρευσε λίγο αργότερα, κάηκε επίσης μέρος του αρχείου της εφορίας.Στη Θεσσαλονίκη είχαμε και εκεί επεισόδια με δεκάδες μαγαζιά κατεστραμμένα.Στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας σημειώθηκαν καταλήψεις Δημαρχείων ή Νομαρχιών  που έληξαν χωρίς προβλήματα νωρίς σήμερα το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.