Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Iran cuts oil export to 6 European states ‎?

Update
Διαψεύδει το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν την είδηση που μετέδωσε ενωρίτερα σήμερα, η αγγλόφωνη τηλεόραση του Ιράν (Press TV), ότι έχει ληφθεί απόφαση να σταματήσουν οι εξαγωγές πετρελαίου προς έξι ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

"Διαψεύδουμε αυτή την πληροφορία... Αν ληφθεί σχετική απόφαση, θα ανακοινωθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν στο πρακτορείο Reuters.

Πηγή: Defencenet.gr
____________________
Πριν λίγη ώρα το Ιράν ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη παροχή πετρελαίου σε έξι ευρωπαϊκές χώρες,λόγω των νέων μέτρων που επέβαλαν στη Τεχεράνη για το Πυρηνικό πρόγραμμα της.

Μέσα στις έξι χώρες βρίσκεται και η Ελλάδα που πλέον θα αναζητήσει άλλη πηγή,ώστε να εισάγει Πετρέλαιο.

Οι έξι χώρες είναι: Ολλανδία,Πορτογαλία,Ισπανία,Ιταλία,Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα.

Το πρόβλημα γίνεται πολύ μεγαλύτερο αν αναλογιστούμε ότι η Τεχεράνη μας έδινε πετρέλαιο με πίστωση όλο αυτό το διάστημα και είναι σχεδόν απίθανο η νέα χώρα που θα μας προμηθεύσει πετρέλαιο να εφαρμόσει την ίδια πολιτική σχετικά με τη καταβολή των χρημάτων.Η Σαουδική Αραβία που είναι πλέον η μοναδική λύση...με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που έχουμε είναι ότι δεν δέχεται πίστωση,αλλά θέλει άμεση καταβολή των χρημάτων.

Πολύ μεγάλο πρόβλημα ειδικότερα για την Ελλάδα...

Δείτε την είδηση στο παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.presstv.ir/detail/226807.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.