Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Είμαστε όλοι Έλληνες; δεν νομίζω κουφάλες Ευρωπαίοι...

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» αύριο Σάββατο οργανώνεται η μεγαλύτερη κινητοποιήση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το διαδικτυακό κάλεσμα απευθύνεται στο διεθνές κοινό με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματαστην ελληνική κοινωνία.


Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 14:00 έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη. Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται ακόμη και στη Νέα Υόρκη το Σάββατο στο πάρκο Ζουκότι όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Τα κοινωνικά δίκτυα με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» επισημαίνουν ότι τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζεται στις ανακοινώσεις.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι και εγώ Έλληνας».

Συγκεκριμένα, στον διαδικτυακό τόπο ''jesuisgrec.blogspot.com'' Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους. Στο ίδιο site έχει αναρτηθεί και μία αφίσα που επικαλείται την αυθεντία του Ντελακρουά. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον πίνακα του γνωστού ζωγράφου «Η Ελευθερία οδηγεί τον λαό», στον οποίο πλέον αναγράφεται το μήνυμα: «Αλληλεγγύη με την Ελλάδα».

(Βήμα, Ποντίκι, Σκάι)
_________________

Το σχόλιο του ellada-kupros:

Πρώτον δεν είσαστε Έλληνες ούτε φιλέλληνες...γιατί αν ήσασταν,τότε στο εσωτερικό της χώρας σας θα είχατε ήδη τρίξει τα δόντια των πολιτικών σας και σήμερα δεν θα περνούσαμε αυτές τι δυσκολίες.

Δεύτερον...η Ελλάδα κύριες και κυρίοι από τας Ευρώπας...δεν είναι για το καλοκαιράκι σας και μετά το ξεχνάμε!!!Δεν θυμόμαστε την Ελλάδα όποτε μας γουστάρει...ΔΕΝ μας στηρίξατε ΠΟΤΕ σοβαρά για να περιμένουμε τώρα από εσάς χέρι βοηθείας!!

Αφήστε τις συγκεντρώσεις και προχωρήστε στα έργα...ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα γίνετε ποτέ.Γιατί ο Έλληνας πονά αυτή τη χώρα και αγωνίζεται σαν σκυλί για να τη προστατέψει!!Και δεν θα την αφήσει να πέσει στα χέρια των ξένων τοκογλύφων.

Δεν θέλουμε τα λόγια σας,θέλουμε τα έργα σας..αποδείξτε ότι είσαστε φιλέλληνες στη πράξη!!!Με μια διαμαρτυρία δεν υπάρχει αποτέλεσμα.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ θα γίνετε ποτέ...φιλέλληνες μπορεί!!Αν και δεν το πιστεύω..
Δεν μπορεί κάποιος να εμπιστευθεί πχ τους Βρετανούς,όταν έχουν τα κλεμμένα του Παρθενώνα!!Για να μη προσχωρήσω και σε άλλα παραδείγματά...

1 σχόλιο:

  1. αδέρφια ας μην γίνουμε εριστικοί σαν τους μονόχνοτους αυστριακούς ,γερμανούς και λοιπούς βόρειους.οι Έλληνες είμαστε ξεχωριστοί για πολλές αρετές .μια απο αυτές είναι και η μακροθυμία.Ενας απο αυτόυς να νιώσει οτι πρέπει η χωρα του να απολογηθεί είναι πολύ και κυρίως είναι μια αρχή.αρχίζουνε οι λαοί και βλέπουνε οτι κάποιοι θέλουν να εξουσιάσουν με το χρήμα.ας μην γίνουμε αλαζονικά πρόβατα (όπως κάποιοι γερμανοι που φάγαν για τα καλά την προπαγάνδα του "τεμπέλη Έλληνα" .ας είμαστε μακρόθυμοι όπως κάθε γονιός μιάς και η Ευρώπη είναι παιδί της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.