Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Μετά την ψευτο-ανάφλεξη στα Σκόπια από τον UCK και τους Αμερικάνους.. το ΝΑΤΟ αποκαλεί τα Σκόπια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.. και η Αλβανία αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία στην Νότια Ήπειρο!

Και εσύ Ελληναρά μου κάτσε να σε φοβίζουν και να σε τρομοκρατούν τα δελτία των 8.. όταν πίσω από την πλάτη σου, σου σκάβουν τον λάκκο. Έτσι κοιμισμένοι ήταν και οι Σέρβοι.. και διαμέλισε την χώρα τους το ΝΑΤΟ... και οι Αμερικάνοι.
___________________________

Από το onalert.gr - Σε μέγα ατόπημα επεσε ο Γενικός Γραμματέας του NATO αποκαλώντας τα Σκόπια , Μακεδονία. Το ΥΠΕΞ θα στείλει επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.


Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προσερχόμενος στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συμμετάσχει στην κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών και ‘Αμυνας των «28», κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εργαστούν ώστε να αποφευχθεί η βία στην ΠΓΔΜ και να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί στο έπακρο.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη «Μακεδονία» (σ.σ. όπως την αποκάλεσε στην απάντησή του) καθώς πρόκειται για ένα επίδοξο μέλος του Οργανισμού.


«Πιστεύω πως οι ειρηνικές διαδηλώσεις είναι κομμάτι της δημοκρατικής κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως το πιο σημαντικό είναι να αποφευχθεί κλιμάκωση της κρίσης στη «Μακεδονία».

και η είδηση της αμφισβήτησης στης Νοτίου Ηπείρου.

Με έντονο διάβημα που επιδόθηκε στον Έλληνα πρεσβευτή στα Τίρανα, η Αλβανία προχώρησε για πρώτη φορά σε ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο χερσαίο χώρο της Νοτίου Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησαν στο διάβημα στην Αθήνα ζητώντας να γίνει τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα, ενώ απαίτησαν και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών που διεξάγονται για υδρογονάνθρακες στη Νότιο Ήπειρο.

Πηγές του ΥΠΕΞ τονίζουν ότι "πρόκειται για προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων – μια κίνηση που εμπεριέχει υψηλό ρίσκο για την Αλβανία, αφού ποτέ δεν βγήκε κερδισμένη όταν ανακίνησε τέτοια θέματα"".

Την ίδια στιγμή που η ανάφλεξη στα Δυτικά Βαλκάνια ανασύρει ξανά από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας το θέμα της «Μεγάλης Αλβανίας».

Σύμφωνα με τους χάρτες που έδωσε στη δημοσιότητα το 2011 ο τότε υπουργός Ενέργειας, Γ.Μανιάτης, οι έρευνες θα γίνουν σε μεγάλη έκταση πάνω από τα Γιάννενα, ενώ τότε δεν ετέθη κανένα θέμα. Η υποψία - για να μην πούμε βεβαιότητα - είναι ότι πίσω από τις κινήσεις των Τιράνων βρίσκεται η Άγκυρα.

Το νέο στοιχείο που δημιουργεί υποψίες-βεβαιότητες ότι η Άγκυρα επιδιώκει τη δημιουργία μετώπου κατά της Ελλάδας είναι η συνάντηση του Ερντογάν με το κόμμα των Τσάμηδων, το PDIU, κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα. Η συνάντηση με το PDIU καμία άλλη ερμηνεία δεν έχει παρά την υποδαύλιση του «ζητήματος» των Τσάμηδων, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, προβληματίζεται αν θα παραστεί στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), που διοργανώνεται στα Τίρανα στις 22/5.

Διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι ενδεχόμενη απουσία της Ελλάδας από τη συνάντηση αυτή θα προσφέρει άλλοθι στα Τίρανα να συνεχίσουν να προκαλούν χωρίς να παίρνουν απαντήσεις και θα οδηγήσει σε περαιτέρω απομόνωση της Αθήνας στην περιοχή. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταβεί στα Τίρανα στις 26/5 για τη Σύνοδο Κορυφής της SEECP.

Οι συγκρούσεις στο Κουμάνοβο δεν ήταν καθόλου τυχαίες. Η Σερβία μπήκε σε καθεστώς επιφυλακής (και σωστά) και η κίνηση αμφισβήτησης από την επίσημη Αλβανία των ελληνικών χερσαίων συνόρων θα πρέπει να προϊδεάσει τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας για να μην βρεθούν υπό καθεστώς αιφνιδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.