Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Πανικόβλητος ο Ιρακινός Στρατός εγκαταλείπει το Ραμάντι, 127 χιλιόμετρα μακρυά από την Βαγδάτη και αφήνει πίσω του άρματα μάχης, πυροβόλα και οπλισμό κάθε είδους!

Η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει τον Ιρακινό Στρατό αυτή τη στιγμή είναι "ΤΡΟΜΟΣ"!

Ο τρόμος και ο πανικός που έχει καταβάλει τις Ιρακινές δυνάμεις αλλά και τις δυνάμεις της Πολιτοφυλακής είναι τέτοιος που αφήνουν στους Τζιχαντιστές ανέλπιστα δώρα ή μήπως δεν είναι έτσι;














To χειρότερο είναι ότι τα 127 χιλιόμετρα απόστασης της Βαγδάτης από το Ραμάντι είναι μια απόσταση που με ένα απλό Ι.Χ. γίνεται σε 1 ώρα και 28 λεπτά. και αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για στρατιωτικά οχήματα τότε μια επέλαση προς την Βαγδάτη θα μπορούσε να γίνει μέσα σε ένα 12ώρο έχοντας πλήρη κάλυψη οι επιτιθέμενες δυνάμεις.

Η αλήθεια είναι ότι για να πέσει η Βαγδάτη θα χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη πίεση και πολύ περισσότερο εξοπλισμό να βρουν οι Ισλαμιστές για να το πετύχουν.. μήπως όμως βρήκαν και ετοιμάζονται ώστε σε ένα διάστημα μερικών μηνών να το επιχειρήσουν;

Η περίεργη και άτακτη-πανικόβλητη υποχώρηση του Ιρακινού Στρατού όχι μόνο στο Ραμάντι αλλά και σε άλλες περιοχές που βρίσκονται δυο ανάσες μακρυά από τους επιτιθέμενους του Ι.Κ. δεν μπορεί παρά να μας οδηγήσει σε ένα απλό συμπέρασμα.. ότι οι Αξιωματικοί του Ιρακινού Στρατού και οι Αξιωματικοί των Πολιτοφυλακών είναι σε αγαστή συνεργασία με το Ι.Κ, αν όχι όλοι κάτι που φυσικά είναι αδύνατον.. ένα όμως πολύ μεγάλο ποσοστό τους πλέον χρηματίζεται από τους Ισλαμιστές για να μπορούν να "βρίσκουν" οι Τζιχαντιστές νέο υλικό και να αντικαταστήσουν αυτά που έχασαν από τις Αεροπορικές Αμερικανικές αλλά όχι μόνον επιδρομές. Η Ιρανική επιρροή δεν έχει καταφέρει κάτι το σημαντικό και οι Αμερικανοί βλέποντας τον εναγκαλισμό της Κυβέρνησης του ΙΡΑΚ με το ΙΡΑΝ προτιμά να κάτσει στην άκρη και να βλέπει μια προς μιας τις πόλεις γύρω από την Βαγδάτη να καταλαμβάνονται από το Ι.Κ..
Σε αυτό το σημείο έρχεται η "ενεργή συμμετοχή" μικρής; μερίδας Αξιωματικών του ΙΡΑΚ που συνεργάζονται με έμμεσο τρόπο με το Ι.Κ. αφήνοντας τους άρματα μάχης, ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ στοιχεία Πυροβολικού.. Γερανούς, διαφόρων ειδών τροποποιημένα χάμερ, τζιπ 4χ4,  Πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών και στρατιωτικό υλικό όπως σφαίρες, ρουκέτες και όπλα. Οι Αξιωματικοί αυτοί χρηματίζονται από τα "ταμεία του Ι.Κ." που εδώ και αρκετούς μήνες πουλά κρυφά το πετρέλαιο στην Τουρκία., έχοντας μια απίστευτη ρευστότητα που θα την ζήλευε σήμερα η Κυβέρνηση του Τσίπρα!!!




Γιατί δεν μπορεί διαφορετικά να ερμηνευτεί η άτακτη φυγή των Ιρακινών Στρατιωτών και Πολιτοφυλάκων όχι μόνο στο Ραμάντι αλλά γενικότερα στις μάχες που δίνει ο Στρατός σε όλο το Ιράκ. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να σχηματιστεί μια φάλαγγα οχημάτων που αεροπορικά θα προστατευτεί από τις Αμερικανικές και Ιρακινές Αεροπορικές δυνάμεις και να καταλήξουν στην Βαγδάτη! Δεν είναι φοβερό και τρομερό να κοτσάρεις ένα στοιχείο Πυροβόλου σε ένα φορτηγό και να το πάρεις πριν πέσει στα χέρια των Τζιχαντιστών! Όλα αυτά για τους έμπειρους Αξιωματικούς των Ιρακινών Δυνάμεων είναι ένα απλό παιχνιδάκι... ο λόγος που δεν θέλουν να το κάνουν είναι ότι συνεργάζονται κάτω από το τραπέζι με το Ι.Κ. και έτσι σαμποτάρουν οποιοδήποτε σχέδιο υπάρχει για την αντιμετώπιση των Τζιχαντιστών.

Η δικαιολογία για το Ραμάντι είναι ότι δεν θα μπορούσαν να περάσουν από την Φαλούτζα και το Αμπου Γκράιμπ λόγω του ότι στην μεν Φαλούτζα διεξάγονται σφοδρές μάχες με το Ι.Κ. στο δε Αμπού Γκράιμπ δεν θα μπορούν να πάνε αφού πρέπει να περάσουν πρώτα από την Φαλούτζα.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην περιοχή είναι η ακόλουθη.. *σημερινή απεικόνιση των μαχών.

Αριστερά το Ραμάντι που έχει βρεθεί στο Δυτικό και Νότιο μέρος του να χτυπιέται σφοδρότατα από τους Τζιχαντιστές και δεξιά η Φαλούτζα και στο δεξί άκρο του χάρτη η Πρωτεύουσα Βαγδάτη.


Αν υποθέσουμε ότι η Φαλούτζα έχει πέσει και βρίσκεται στα χέρια του Ι.Κ., τότε η απόσταση για την Βαγδάτη,.. γίνεται ολοένα και μικρότερη! Δύσκολα τα πράγματα για το Ιράκ.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.