Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Έντονη αντίδραση Κυβέρνησης-κομμάτων για τη δήλωση Κόνιγκ

Την αντίδραση της Κυβέρνησης αλλά και των πολιτικών κομμάτων προκάλεσε η απαράδεκτη δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη, ο οποίος δήλωσε το βράδυ της Τρίτης, ότι το κυπριακό πρόβλημα, δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, κυρίως.

Κληθείς να σχολιάσει, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, έκανε λόγο για απαράδεκτη δήλωση, η οποία παραγνωρίζει και είναι σε πλήρη αντίθεση με τα ιστορικά γεγονότα.

«Τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν προβλήματα στον εν εξελίξει διάλογο και σε μεγάλο βαθμό είναι τέτοιες δηλώσεις που για χρόνια εμποδίζουν την ύπαρξη προόδου στο Κυπριακό», πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση προτίθεται να διαμαρτυρηθεί επίσημα προς τις ΗΠΑ σε σχέση με τις δηλώσεις αυτές, σημείωσε ότι ο Αμερικανός πρέσβης αναφερόταν σε προσωπικές του θέσεις. Πρόσθεσε πως παρόλα αυτά θα συζητηθεί το θέμα με την αμερικανική Κυβέρνηση.

«Μνημείο θρασύτητας και πρόκλησης» προς τον Κυπριακό λαό, το διεθνές δίκαιο και τα επανειλημμένα ψηφίσματα του ΟΗΕ χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τη δήλωση του Αμερικάνου Πρέσβη.

Η ΕΔΕΚ, αναφέρει ότι οι δηλώσεις Κόνινγκ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα των ΗΕ, του ΣΑ, αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα δικαιώματα. «Ο κ. Κόνινγκ μετά και τις απαράδεκτες και ανιστόρητες αναφορές του είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο και η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να ζητήσει άμεσα την ανάκληση του», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, Χρυσός Τουλούπης.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, μίλησε για ανιστόρητη και προκλητική δήλωση. «Λειτουργεί ακόμα μια φορά ως Πρέσβης της Άγκυρας και των Τουρκικών επεκτατικών σχεδίων. Για μια ακόμα φορά προσφέρει κάλυψη στην Τουρκία απαλλάσσοντας την από τις ευθύνες του εισβολέα και του κατακτητή. Υπενθυμίζουμε στον κ. Koenig ότι η χώρα του, οι ΗΠΑ, φέρουν τεράστια ευθύνη για την Κυπριακή τραγωδία. Οι ΗΠΑ είναι που σχεδίασαν το διπλό έγκλημα σε βάρος της Κύπρου, δίνοντας το πράσινο φώς αλλά και τα όπλα στην Τουρκία για να εισβάλει στην Κύπρο», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ερώτημα που τίθεται για ακόμα μια φορά είναι κατά πόσο αντιπροσωπεύει την προσωπική του θέση ή τη θέση της Αμερικάνικης Κυβέρνησης. Το έχουμε επανειλημμένα θέσει ως θέμα αλλά δυστυχώς δεν έχει ξεκαθαρίσει», ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων, Ελένη Χρυσοστόμου.

- See more at: http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.