Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ετήσιο μνημόσυνο στο Ηρώο των Λ.Ο.Κ., Δεν θα γονατίσουμε είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων καταδρομέων στο Ηρώο των Λ.Ο.Κ., στο Καβούρι Αττικής.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην ομιλία του δεν παρέλειψε να κάνει αναφορές για την σημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα:


• “Είμαστε εδώ για την πατρίδα, για τον ελληνικό λαό, για το σύστημα αξιών μας. Αυτά πρέπει να φυλάμε. Θέλουμε μια πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη. Έναν λαό όρθιο, υπερήφανο και ένα σύστημα αξιών, αυτό της πίστεως, της ψυχής, του ανατείνεσθαι. Αυτή η πατρίδα δεν γονατίζει.

Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι έχουν μεγάλη σημασία οι συμβολισμοί στη Δημοκρατία. Όταν κρατάς τις παραδόσεις, τιμάς τους νεκρούς σου, σέβεσαι την προσφορά και τη θυσία τους, τότε έχουμε σημεία αναφοράς που αναζωπυρώνουν τη σχέση μας με την ιστορία, και έχουμε φωτοδότες φάρους για το που πρέπει να τραβήξουμε, προς τα πού θα πάμε.

Αυτή η σχέση με την ιστορία, η σχέση και η επαφή με τους ήρωές μας και τα κατορθώματά τους, μας επιτρέπουν να έχουμε αρμούς, να έχουμε έναν ιστό κοινωνικής και εθνικής συνοχής.

Τιμή και δόξα, λοιπόν, σε αυτούς που δεν γύρισαν πίσω, σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να μην «μικρύνει» η Πατρίδα μας.

Ευγνωμοσύνη, σε αυτούς που προσέφεραν και αναφέρομαι στα εν αποστρατεία στελέχη μας που είναι σήμερα εδώ. Από τους επίτιμους Αρχηγούς έως τους απλούς καταδρομείς και Ιερολοχίτες.

Ευγνωμοσύνη και θαυμασμό σε αυτούς που συνεχίζουν την δοξασμένη και αξιοπρεπή αυτή πορεία.

Δημόσιος έπαινος σε όλους όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε όλους όσους έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία της πατρίδος και στην εκτέλεση του καθήκοντος.

Ας στρέψουμε, λοιπόν, την σκέψη μας σε όλους τους ήρωές μας, ας τους υποσχεθούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη και ισχυρότερη πατρίδα. Θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας.

Αθάνατοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.