Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Eκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα σενάρια και οι απειλές προς την Δημοκρατία από τους ίδιους τους Πολιτικούς.


Οι εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι το θέμα που σκιάζει πλέον το Ελληνικό πολιτικό σκηνικό και φοβίζει τους παράγοντες στο Εξωτερικό. Η επίθεση που ήδη δέχεται η Ελληνική κοινωνία μέσω των πουλημένων ΜΜΕ είναι καθολική και θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη δύναμη τις επόμενες ώρες και ημέρες, ο καθεστωτικός βόθρος των πουλημένων ΜΜΕ αναπαράγει από χθες ξένες αναλύσεις Μερκελικών ΜΜΕ που το μόνο που θέλουν είναι να στριμώξουν τους δήθεν ανεξάρτητους βουλευτές για να εκλεγεί ο νέος ΠτΔ.

Η επιλογή του Δήμα είναι μια επιλογή άστοχη πολιτικά και φοβική.. ο Σαμαράς δήλωσε στο διάγγελμα της Δευτέρας ότι θα πάει με τον συγκεκριμένο υποψήφιο και στις 3 ψηφοφορίες.. αν τα καταφέρει! Μέχρι στιγμής  οι αριθμοί δεν βγαίνουν... η κυβέρνηση δεν έχει παραπάνω από 170!
Για να επιτευχθεί ο αριθμός των 180+ πρέπει να διεμβολίσουν δυο κόμματα... την ΔΗΜ.ΑΡ και τους ΑΝ.ΕΛΛ., ήδη για τη ΔΗΜ.ΑΡ έχουν βγει σενάρια ότι διασπάται και ενσωματώνεται στο ΣΥΡΙΖΑ με τον Φώτη Κουβέλη να διαμηνύει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές και ότι η οργανωτική δομή και η κομματική αυτοτέλεια της ΔΗΜ.ΑΡ θα παραμείνει και το επόμενο διάστημα.

Η απόλυτη επιβεβαίωση του πολιτικού φιάσκου της Κυβέρνησης!

Το Euro Working Group ανέλαβε να μεταβιβάσει στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, από τα οποία απαιτείται να δοθεί έγκριση, το ελληνικό αίτημα για παράταση του Μνημονίου έως το τέλος Φεβρουαρίου. Το αίτημα συνοδεύεται και από τη δέσμευση της ελληνικής πλευράς για υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση της οικονομίας από την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε και η ενδιάμεση έκθεση της τρόικας για την έως τώρα υλοποίηση του Μνημονίου από τη χώρα μας.

Η κατάσταση στην ΔΗΜ.ΑΡ.
Πηγή Ν-Ν
Εν μέσω φημών για διάλυση της ΔΗΜΑΡ συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης ήταν η...
συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

O Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του διέψευσε κατηγορηματικά τη διάλυση της ΔΗΜΑΡ, την ώρα που βουλευτές μιλούν ανοιχτά ξεκάθαρα για κοινή κάθοδο με ΣΥΡΙΖΑ.

Να καταψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση για την προεδρική εκλογή και στις τρεις ψηφοφορίες, αποφάσισε και επισήμως η ΔΗΜΑΡ.

Ταυτόχρονα επαναβεβαιώθηκε ότι η ΔΗΜΑΡ θα κατέλθει αυτόνομα στις εθνικές εκλογές, παρά το...
γεγονός - όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει - οτι η πλειοψηφία στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος έχει εκφραστεί θετικά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Αναλυτικότερα κατά την πολύωρη κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το βράδυ της Τετάρτης, τα δυο όργανα αποφάσισαν:

-Να καταψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση για την προεδρική εκλογή και στις τρεις ψηφοφορίες, με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμβάλλει στη συντήρηση πολιτικών που εγκλωβίζουν σε τέλμα την κοινωνία και την οικονομία» τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

-Η εκλογική τακτική του κόμματος, στο ενδεχόμενο να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα καθοριστεί με όρους αυτονομίας και όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά: «Η ΔΗΜΑΡ δεν θα διαχυθεί ούτε θα διαλυθεί»...

Η κατάσταση στους ΑΝ.ΕΛΛ
Πηγή defencenet.gr
Βαρύτατες καταγγελίες έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμενος σήμερα σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφέροντας ότι τον έχουν προσεγγίσει και τον πιέζουν να ψηφίσει για ΠτΔ ώστε να κρατηθεί η κυβέρνηση στην εξουσία με αντάλλαγμα πολιτικά και οικονομικά οφέλη, αλλά και χρησιμοποιώντας τον ΣΔΟΕ για να πιέσει τους βουλευτές του.

Ερωτηθείς αν έχει δεχθεί κι ο ίδιος πιέσεις σαν αυτές που περιέγραψε, ο κ. Καμμένος απάντησε:

«Έχω δεχθεί πάρα πολλές πιέσεις. Και δέχομαι καθημερινώς πιέσεις. Με προσφορές απίστευτες."Βρείτε τα και θα δεις τι θα έχεις", ας πούμε. Δεν πρόκειται, όμως, εμείς να γονατίσουμε».

Στο ερώτημα από ποιους ασκούνται αυτές οι πιέσεις, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε:

«Από επιχειρηματίες, από φίλους εντός ή εκτός εισαγωγικών. Από παράγοντες. Είναι ξεκάθαρο».

Και στην ερώτηση αν συνοδεύονται και από οικονομικές προσφορές, ο κ. Καμμένος τόνισε:

«Αν μπορούσα να το αποδείξω στη δικαιοσύνη, θα σας έλεγα ναι. Καταρχήν είναι προσφορές οι οποίες, αυτήν τη στιγμή, αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να γονατίσουμε, δεν εκβιαζόμαστε».

Στην ερώτηση αν υπήρξε και προσπάθεια εκβιασμού, ο κ. Καμμένος είπε:

«Ξεκάθαρα, όταν το ΣΔΟΕ ελέγχει από τους 12 βουλευτές τους 9. Όταν πιεζόμαστε για δήθεν έρευνες σε ανύπαρκτα θέματα. Όταν έχουμε βουλευτές που έχουν φύγει από τους ΑΝΕΛ και για τους οποίους έχουν κατασχέσει τους λογαριασμούς και δεν μπορούν να διακινήσουν ούτε ένα ευρώ, αυτοί και οι οικογένειές τους. Εγώ αυτά έχω ζητήσει από τον εισαγγελέα να τα διερευνήσει».

Στην ερώτηση γιατί κάνει λόγο για ημέρες του '65, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε:

«Μιλάω γιατί αυτήν τη στιγμή, γίνονται πιέσεις προς ανεξάρτητους βουλευτές και όχι μόνο, με πολλά μέσα, τα οποία είναι και παράνομα και εκτός της δημοκρατικής λογικής, είναι εκτός του Συντάγματος. Πιέσεις που είτε έχουν να κάνουν με εκβιασμούς, είτε με προσφορές, είτε, πάντως, με τρόπους, που δεν είναι ούτε νόμιμοι, ούτε αποδεκτοί από μία δημοκρατική χώρα».
___________


Tα δυο ποιο επίφοβα κόμματα όπως βλέπετε είναι στην κόψη του ξυραφιού... η κυβέρνηση για να σπάσει την γραμμή αυτών των κομμάτων θα επιδιώξει στην τρίτη ψηφοφορία αν δει ότι στις δυο πρώτες δεν μαζεύει πάνω από 175, να κατεβάσει Αριστερό ψηφοφόρο με κύρια στόχευση τις ψήφους της ΔΗΜΑΡ και 3-4ων των ΑΝ.ΕΛΛ που προέρχονται από την κεντροαριστερά.

Η επιλογή της ΝΔ θα είναι μια άλλη επίτροπος της χώρας η κ.Δαμανάκη με σκοπό να πιέσει κυρίως την ΔΗΜΑΡ να συναινέσει αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ να αναγκαστεί να κάνει πίσω αφού η Δαμανάκη είναι παλιό μέλος του ΣΥΝ και μέρος της αριστερής παράταξης.

Σε περίπτωση που η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς αποφασίσουν ότι δεν θέλουν να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.. η επιλογή Δήμα θα πάει μέχρι το τέλος και ο Σαμαράς θα μεταβεί την επόμενη ημέρα στο Προεδρικό για να παραδώσει την εντολή στον Κάρολο και να διαλυθεί αυτόματα η Βουλή.

Η περίπτωση που ο Σαμαράς ΔΕΝ θέλει στην πραγματικότητα να εκλέξει ΠτΔ έχει λογική και ακούει στο παρακάτω σενάριο: Ο Σαμαράς επιθυμεί να στείλει τον Τσίπρα σε μια διαπραγμάτευση κόλαση... οι ημερομηνίες είναι ασφυκτικές και ο Τσίπρας θα έχει στην διάθεση του κάτι λιγότερο από 15 ημέρες για να διαπραγματευθεί με την Τρόικα.
Αν υποθέσουμε ότι στις 29 Δεκεμβρίου δεν εκλέγει ΠτΔ τότε η Βουλή διαλύεται και οι εκλογές θα γίνουν ή την 1η Φεβρουαρίου ή την 8η Φεβρουαρίου του 2015. Αν γίνουν στις 1 Φεβρουαρίου οι εκλογές τότε η ανάληψη των Υπουργείων από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να γίνει από τις 3 έως και την 5η Φεβρουαρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πλέον στην διάθεση του 23 ημέρες για να μπορέσει να έρθει σε επαφή με τους δανειστές που ήδη έχει διαμηνύσει ότι δεν θέλει να τους βλέπει μπροστά του. Ο Σαμαράς πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συρθεί αναγκαστικά στην Ε.Ε. και γονατιστός θα ζητήσει παράταση του μνημονίου για άλλους 4μήνες όπως προβλέπει και η δανειακή σύμβαση. Στην 4μηνη παράταση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να συνεννοηθεί με την Ε.Ε. και με ένα ενδεχόμενο προσωρινό κλείσιμο της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η χώρα θα μπει σε νέο καθεστώς αποσταθεροποίησης.. ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να κρατήσει τα κουπιά.. και θα εξαναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές μέσα σε 6μήνες.

Η ΝΔ θα επιδιώξει με οποιοδήποτε μέσο.. να συνεχίσει την μνημονιακή βύθιση της χώρας και την παράδοση της χώρας στους ξένους δανειστές. 

Οι πολίτες θα πρέπει να επαγρυπνούν ώστε να μην πιαστούν για άλλη μια κορόιδα.. γιατί αυτή η φορά θα είναι και η τελευταία... μετά θα έχει τανκς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.