Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Οριστικό - Στο Ειδικό Δικαστήριο στέλνουν τον Παπακωνσταντίνου.

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Zougla.gr

Με συντριπτική πλειοψηφία το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου στέλνει τον πρώην υπουργό στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, από την οποία φέρεται πως «εξαφάνισε» τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.

Οι κατηγορίες αυτές φέρνουν τον πρώην υπουργό αντιμέτωπο ενδεχομένως ακόμη και με τα ισόβια.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αποφάσισε, πάντως, την απαλλαγή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος.

Απαλλακτικό είναι το βούλευμα και ως προς τους τρεις συγγενείς του για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, κρίνοντας -σύμφωνα με πληροφορίες- πως δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι εκείνοι προκάλεσαν την ενέργεια του πρώην υπουργού να αφαιρέσει τα ονόματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.