Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Όλα τα χαμε.. αυτό μας έλειπε! Αγωγή Τ/κ εναντίον της Δημοκρατίας

Πηγήhttp://newzup.com/index.php?id=20450

Αγωγή 20 εκατομμυρίων ευρώ εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Υπηρεσίας Διαχείρισης τ/κ περιουσιών και όσων Ε/κ χρησιμοποιούν την περιουσία του στη Λεμεσό κατέθεσε Τουρκοκύπριος στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας “Κίπρις”, ο Τ/κ μετά το 1974 μετοίκησε στο εξωτερικό και μετά το θάνατό του οι κληρονόμοι του μέσω του Τ/κ δικηγόρου τους, Μουράτ Χακί, κατέθεσαν αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Υπηρεσίας Διαχείρισης τ/κ περιουσιών και των Ε/κ που χρησιμοποιούν την ακίνητη περιουσία στον Άγιο Ιωάννη Λεμεσού.

Γράφει ακόμα ότι η περιουσία του Τ/κ αποτελείτο από ένα διαμέρισμα, 20 οικόπεδα και τρία χωράφια και σήμερα στην περιουσία αυτή έχουν ανεγερθεί καταστήματα, κατοικίες και άλλα υποστατικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, αν οι ενάγοντες δεν ικανοποιηθούν από την αντιμετώπιση του Δικαστηρίου θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στην αγωγή, προστίθεται, ένα από τα σημεία που προβάλλουν οι ενάγοντες είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς την άδεια των ιδιοκτητών της περιουσίας, - κατά τον ισχυρισμό τους - προέβησαν σε παραχώρηση άδειας για ανέγερση υποστατικών εντός της συγκεκριμένης περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.