Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Να τι κατάφεραν οι Αμερικάνοι! Χάος στο Ιράκ.. ένα βήμα πριν την Βαγδάτη οι Ισλαμιστές. Νέος εμφύλιος βυθίζει το Ιράκ στο αίμα.

Πηγή: defence-point.gr

Μια από τις πιο επικίνδυνες τρομοκρατικές οργανώσεις ισλαμιστών μαχητών που έδρασαν στον βρόμικο εμφύλιο της Συρίας, είναι υπεύθυνη για την κατάσταση που εκτυλίσσεται στη Μοσούλη του Βορείου Ιράκ, πετρελαιοπαραγωγός περιοχή με ιδιαίτερη σημασία.

Πρόκειται για την ISIL (Islamic State in Iraq and the Levant), την οργάνωση που θέλει να δημιουργήσει, σύμφωνα με το όνομά της, ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και στη Λεβαντίνη, δηλαδή την περιοχή που βρέχεται από τα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου.

Πέραν του ελέγχου της πόλης, η ISIL εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του τουρκικού γενικού προξενείου και συνέλαβε ομήρους 48 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του γενικού προξένου. Επίσης, άλλους 32 οδηγούς φορτηγών σε μια επίθεση σε άλλο σημείο της χώρας. Όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους. Σύνολο 80 άτομα. Η κατάσταση όμως δεν φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά… Ταυτόχρονα, 500.000 άμαχοι εγκαταλείπουν με κάθε τρόπο την περιοχή.

Το «defence-point.gr» βρίσκεται στη διαδικασία συλλογής στοιχείων και πληροφοριών,προσπαθώντας να κατανοήσει και να εξηγήσει ποιο είναι το «παιχνίδι» που εξελίσσεται στην περιοχή. Θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.