Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Eπιβεβαίωση των θέσεων του ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ για Τσίπρα, Μέρκελ και Κ.Μητσοτάκη.


Χθες με την άφιξη της Καγκελαρίου της Γερμανίας έγραψα σχετικά με την απαράδεκτη στάση της Ν.Δ. σε ότι έχει να κάνει με το Μακεδονικό. Σήμερα από το εγκυρότατο ενημερωτικό site του Σταύρου Λυγερού το slpress.gr και από τον αρθρογράφο Σπύρο Γκουτζάνη επιβεβαιώνεται η χθεσινή μου τοποθέτηση που μπορείτε να την διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:
ellada-kupros.blogspot.com

Το άρθρο του Σπύρου Γκουτζάνη έχει τίτλο:

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Τσίπρα, ψυχρολουσία στη ΝΔ


Η υψηλού συμβολισμού επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα σηματοδοτεί την ολική επαναφορά της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα-όπως τουλάχιστον τη βλέπουν οι Βρυξέλλες και οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Συνιστά, εκ των πραγμάτων, στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση σε μία δύσκολη συγκυρία καθώς έχει μπροστά της τη Συμφωνία των Πρεσπών και ταλανίζεται από την εσωτερική κρίση που η συμφωνία προκαλεί με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ.

Είναι ενδιαφέρον ότι η κ.Μέρκελ ήλθε να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα προκαλώντας την δυσφορία της αντιπολίτευσης, κυρίως της ΝΔ, με την οποία ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα. Καθώς μάλιστα είναι η πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου ηγέτη μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, είναι σαφές ότι η κ.Μέρκελ διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος στο ελληνικό succes story και στην απομάκρυνση μίας ακόμη κρίσης στην Ευρώπη.

Διαβάστε την συνέχεια στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.