Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Με ανοιχτά χαρτιά και στήριξη από Ευρωπαίους και Η.Π.Α. θα δώσει την μάχη ο Τσίπρας.


Πολλά είναι τα σενάρια που έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, πέφτει η κυβέρνηση, δεν πέφτει η κυβέρνηση και μια μεγάλη αγωνία από την Ν.Δ. για να μην παραλάβει τώρα την εξουσία και υποστεί την πρώτη της ήττα πριν καν εγκατασταθεί στα κυβερνητικά γραφεία, μέσα λοιπόν σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι της Δεξιάς-δεν θέλω την εξουσία, τελείωσε μου εσύ την δουλειά-, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ξεκάθαρη και απλόχερη στήριξη από τους τέως Αρχηγούς της Ν.Δ. και τέως Πρωθυπουργούς Καραμανλή, Σαμαρά δεν θέλει με κανέναν τρόπο να αναλάβει την εξουσία άμεσα, προσπαθεί να τρενάρει όσο γίνετε την διάδοχη κατάσταση γιατί πολύ απλά δεν θέλει να αναλάβει την καυτή πατάτα του Μακεδονικού, αφού η Ν.Δ. μέσω και του Αντιπροέδρου της κ. Α.Γεωργιάδη έχει δεσμευτεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν για γεωγραφική ονομασία των Σκοπίων, όπως και γίνετε δηλαδή με την συμφωνία που θα περάσει από Κοινοβούλιο των Σκοπίων μέσα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Μέσα λοιπόν στα ψέμματα της η Ν.Δ. έχει πει και μια μεγάλη αλήθεια, αν κυρωθεί η συμφωνία, που θα κυρωθεί και από τις δυο πλευρές, η Ν.Δ. δεν θα μπορεί να την αλλάξει! Τα ΣΚΟΠΙΑ θα μπουν στο ΝΑΤΟ και στην συνέχεια και στην Ε.Ε., αυτό θέλει η Ν.Δ. να αποφύγει, να μην κυρώσει αυτή την συμφωνία.. μα γιατί; Γιατί δεν είναι μόνο πρόθεση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η συμφωνία αυτή, είναι απαίτηση των Η.Π.Α. και της Γερμανίας, και το έχουν ξεκαθαρίσει στην Ελληνική πλευρά, για να έχεις αγωγούς και να παίξεις το παιχνίδι με το ΙΣΡΑΗΛ πρέπει στην περιοχή να υπάρξει σταθερότητα, τα ΣΚΟΠΙΑ έχουν μερικά πολύ ευαίσθητα κομμάτια που πρέπει με κάθε τρόπο να διασφαλιστούν, είναι 3 μικρές περιοχές που είναι κανονικές μπαρουταποθήκες ακραίων αλβανόφωνων εθνικιστικών στοιχείων, το ΤΕΤΟΒΟ, το ΝΤΕΜΠΑΡ(Δίβρη) και το ΓΚΟΣΤΙΒΑΡ, οι περιοχές αυτές αν τα ΣΚΟΠΙΑ δεν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, το επόμενο πρωί θα περιμένουν απλά το κάλεσμα της Αλβανίας για να εξεγερθούν και να σχηματίσουν ένα νέο Κόσοβο στην περιοχή με απρόβλεπτε συνέπειες για την Ελλάδα και πιθανό διαμελισμό αλλά και εμφύλιο στα ΣΚΟΠΙΑ, αυτά η Ν.Δ. τα ξέρει, τις τα έχουν πει και ο Αμερικανικός παράγοντας και οι Γερμανοί κολλητοί φίλοι των Σαμαρά, Κυριάκου, αλλά δεν τα λένε προς τα έξω γιατί ο μύθος του δεν παραδίδουμε το όνομα εμείς οι Δεξιοί πρέπει να συνεχιστεί, τα ψηφαλάκια βλέπετε είναι πολλά. Η Ν.Δ. το μόνο που κάνει είναι συνεχίζει να λέει ψέμματα στον κόσμο και να πουλάει το παραμύθι ότι στα Εθνικά θέματα έχει κόκκινες γραμμές, που μόνο κόκκινες δεν είναι.

Το τετ α τετ Τσίπρα Καμμένου αναβλήθηκε λόγω της επίσκεψης Μέρκελ, ήταν να γίνει αυτή την εβδομάδα αλλά πάει για τις αρχές της επόμενης 14/01 με 18/01, το ίδιο έκανε και ο Καμμένος με την αναβολή της σύγκλησης των οργάνων των ΑΝ.ΕΛ. Όλοι περιμένουν το τι θα πει η κ.Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα, η απλόχερη στήριξη των Γερμανών είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητη σε αυτή την φάση που βρίσκεται η Ελλάδα και δεν θέλουν να ρισκάρουν εκλογές μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, τους βολεύει όλους ο Σεπτέμβρης. Η Μέρκελ αλλά και η επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στον κ.Κατρούγκαλο πριν λίγες ημέρες δεν είναι τυχαίες, οι Αμερικανοί μαζί με τους Γερμανούς αλλά και τα κορυφαία στελέχη της Ε.Ε. όπως η κ.Μογκερίνι και άλλοι στηρίζουν ξεκάθαρα την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η Καγκελάριος της Γερμανίας δεν βρίσκεται τυχαία στην χώρα μας σήμερα και αύριο(10 και 11/01/2019), δεν έρχεται σε εκλογική χρονιά έτσι τυχαία μια Καγκελάριος σε μια χώρα, είναι προφανές ότι η Ν.Δ. έχει κόκκινο στο φανάρι της και οι δρόμοι είναι κλειστοί προς την εξουσία και το έχουν κάνει ξεκάθαρο οι Αμερικανοί με τους Γερμανούς στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο  κ.Πρωθυπουργός μετά την συνάντηση με την κ.Μέρκελ θα αποφασίσει πως θα παίξει και τι θα πει στο τετ α τετ με τον Πάνο Καμμένο. Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ έχει κλειστεί μόνος του στην γωνία του ρινγκ και γρονθοκοπά μόνος του τον εαυτό του, σαν Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ένας από τους μακροβιότερους Υπουργούς στην Άμυνα της χώρας κλείνεται μέσα σε μια γουλιά νερό και πνίγεται από τις επιλογές. Ένας Υπουργός που αφήνει έργο πίσω του, ένας Υπουργός που έκλεισε πολλές τρύπες στην Άμυνα, διασφάλισε την ΕΑΒ, έκλεισε το πρόβλημα στο μεταναστευτικό με την Αρμάδα του ΝΑΤΟ που έφτασε στο Αιγαίο, έφτιαξε δεκάδες δομές ανά την χώρα και οι Ε.Δ. υπό την πολιτική του ηγεσία πρόσφεραν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ έργο στο τεράστιο πρόβλημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών που τεχνητά επιδίωξε να δημιουργηθεί η Άγκυρα, το ότι οι λαθρομετανάστες δεν κυκλοφορούν στο κέντρο των πόλεων ανά την Ελλάδα, το πιστώνονται δυο άνθρωποι, ο Πάνος Καμμένος και ο Μουζάλας. Την αναβάθμιση των F16 από τις Η.Π.Α. το πιστώνεται και πάλι ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., τα ελικόπτερα Κιόβα που θα έρθουν στην Ελλάδα και θα υποστηρίουν το Πεζικό των Ε.Δ. την πολύ μεγάλη επιτυχία αυτή την πιστώνεται και πάλι ο Π.Καμμένος, το ίδιο και για το υλικό που θα παραλάβουν οι Ειδικές Δυνάμεις(σκάφη και άλλα..), το ίδιο και για τα Σινούκ που αύξησαν τον αριθμό στα 24 και έτσι γεφυρώνεται ένα χάσμα που υπήρχε στην μεταφορά στρατευμάτων σε εμπόλεμη περίοδο, πιστώνεται επίσης και όλες τις συμφέρουσες όπως αποδείχτηκε συμφωνίες που έγιναν με την Αμερικανική πλευρά που στήριξε όσο ποτέ άλλοτε την Ελλάδα μας. Τα περισσότερα από τα οπλικά συστήματα που παραλάβαμε ή θα παραλάβουμε τους επόμενους μήνες έρχονται σχεδόν τσάμπα στην Ελλάδα, αλλά σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφερθούμε σε δυο πραγματικούς ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ των Ε.Δ., τον αρχηγό του ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, δυο Αξιωματικοί που τίμησαν με την παρουσία τις Ε.Δ. και αφήνουν και ισχυρή πολιτική παρακαταθήκη. 

Ο Κάμμενος μπαίνει σε μια πολιτική απομόνωση που δεν του αξίζει, μέσα από τόσα που πέρασαν μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, αποφασίζει να τον αδειάσει τώρα στα τελευταία μέτρα της κούρσας, λες και δεν μπορεί να καλέσει την κοινοβουλευτική του ομάδα να ψηφίσει κατά συνείδηση... ε Πανο τι λες; Γιατί και κομματική γραμμή να ζητήσει, ξέρει ότι δεν θα την έχει, του το έχουν πει άλλωστε βουλευτές του, τώρα στα τελευταία 100 μέτρα δεν πουλάμε την κυβέρνηση για το όνομα που και η Ν.Δ. αν δεν το λύσουμε εμείς, πάλι την το ίδιο θα πράξει. Μια χώρα που κράτησε γερά απέναντι στην λαίλαπα των μνημονίων της εταιρίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Α.Ε. και των τρομοκρατικών πιέσεων που προσπάθησαν να ασκήσουν οι Ευρωπαίοι όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τώρα που φτάνει στο τέλος αυτή η σκληρή δοκιμασία, με την χώρα βαθιά ριζωμένη στο βαθύ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ πυρήνα της Ευρωπαικής ολοκλήρωσης, με την Ελλάδα να μην πτωχεύει, γιατί εκεί την οδηγούσαν οι Βενιζέλος, Σαμαράς με μπροστάρη τον Στουρνάρα, τώρα Πάνο θα δώσεις μια και θα τα διαλύσεις όλα; 

Αλλά για να αφήσουμε τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και να πάμε σε αυτό που καίει.. εκλογές πότε θα γίνουν;

Ας τα δούμε ένα-ένα και με απλά λόγια για να τα καταλάβουμε, μήπως και ξυπνήσει και η Ν.Δ. και δεν οδηγήσει τον τόπο σε μια νέα Εθνική ταπείνωση.. να θυμάστε ότι η Τουρκία μας παρακολουθεί στενά σε ότι κάνουμε αυτό διάστημα... και είναι έτοιμη να χτυπήσει βρώμικα όπως μόνο αυτή ξέρει!
  1. Αμέσως μετά την ψήφιση της συμφωνίας πάμε αυτόματα και σε πρόταση δυσπιστίας από την Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ να σηκώνει το γάντι, τους 151 θα τους βρει... μα με τον έναν τρόπο, μα με τον άλλο τους έχει, πολλοί από τους ανεξάρτητους θα ψηφίσουν υπέρ.
  2.  Με πρόταση δυσπιστίας η Ν.Δ. δεν έχει δικαίωμα μέσα στο επόμενο εξάμηνο να καταθέσει ξανά και έτσι θα δώσει την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να πάει στον Σεπτέμβρη που τόσο πολύ θέλει, με άλλα λόγια η Ν.Δ. προσπαθεί να μην χρεωθεί τη καυτή πατάτα και να αφήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να την βγάλει την τετραετία! Ο Μητσοτάκης ζητάει εξουσία αλλά στην πραγματικότητα ΔΕΝ την θέλει ΤΩΡΑ, άλλωστε δεν του δίνουν το ελεύθερο οι Ευρωπαίοι που ΔΕΝ θέλουν εκλογές μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019. 
Ο Τσίπρας έχει μερικά χαρτιά να παίξει, και η πλάκα είναι ότι παίζει με ανοιχτά τα χαρτιά του, σε αντίθεση με την Ν.Δ. που ΔΕΝ λέει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό για το Μακεδονικό.

Το πρώτο χαρτί που δεν είναι μπλόφα.. έχει ως εξής:  ψηφίζεται το Μακεδονικό και πάει σε εκλογές τον Μάιο και ΟΧΙ τον Μάρτιο. Το σενάριο αυτό δεν είναι επιθυμία των Ευρωπαίων αλλά ούτε και των Αμερικανών. 

Το δεύτερο χαρτί έχεις ως εξής: να μην ψηφίσει την συμφωνία και να προκηρύξει εκλογές με πρόσχημα το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ και τις εξελίξεις στην οικονομία(βγήκαμε από το μνημόνιο κτλ)και να ρίξει την καυτή πατάτα στον Κυριάκο.. εκεί είναι που θα κλάψουν μανούλες στην ψευτο-δεξιά της Ν.Δ. και των ακραίων στοιχείων Βορίδη,Γεωργιάδη. Είναι βέβαια και απορίας άξιο, πως ο κ.Καραμανλής δέχεται να κάθεται στα ίδια έδρανα της Ν.Δ. με ακροδεξιούς αλλά αφού δεν μιλάει ο πρώην Πρωθυπουργος, κακό του κεφαλιού του. Το σενάριο αυτό θα θέσει την χώρα και σε μεγάλη περιπέτεια, αφού αυτό είναι ένα σενάριο που γλυκοκοιτάζει η Άγκυρα για να κάνει το θερμό επεισόδιο που τόσο πολύ θέλει στο Αιγαίο και να γκριζάρει περαιτέρω την όλη περιοχή. Είναι όμως ένα σενάριο που δεν έχει μεγάλες πιθανότητες, αφού η Ν.Δ. όσο και ακροδεξιά και αν έχει καταντήσει, δεν θα θέλει να πάρει στις πλάτες της ένα νέο Κυπριακό. Εκτός και αν... εκτός και αν!

Το τρίτο χαρτί είναι το ποιο δύσκολο, αλλά για ένα αριστερό κόμμα είναι κυριολεκτικά όαση, γουστάρει σκληρά παιχνίδια η Αριστερά και δεν κωλώνει εύκολα, το τρίτο λοιπόν χαρτί είναι να μαζέψει τους πρώην ΔΗΜΑΡ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ συν ότι χάσουν οι ΑΝ.ΕΛ. να προχωρήσει σε βαθύ ανασχηματισμό και ρίξει τους νέους(δλδ αυτούς που στήριξαν την ψήφο εμπιστοσύνης) στα Υπουργεία και να πάει μέχρι τον Σεπτέμβρη που τόσο πολύ θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το θέλουν και οι Ευρωπαίοι με τους Αμερικανούς. Είναι ένα σενάριο που βγαίνουν τα κουκιά με τα όσα υπολογίζει το Μαξίμου στην πιθανή ψήφο εμπιστοσύνης-πρόταση δυσπιστίας!

Η Ν.Δ. το μόνο σωστό που που μπορεί να κάνει αυτή την στιγμή αν θέλει ο τόπος να πάει μπροστά με ασφάλεια, είναι να ρίξει τους τόνους και να αφήσει την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία και να κριθεί τότε, όπως ορίζει και το Σύνταγμα, αν αυτή την στιγμή αποφασίσει να ακροβατήσει στην ανασφάλεια και η χώρα να υποστεί μια νέα Εθνική ταπείνωση(βλέπε ΙΜΙΑ-Σημίτη), τότε να ψάξει από τώρα να βρει τρύπα για να κρυφτεί, γιατί τα ειδικά δικαστήρια θα είναι σύντομα και πολλά...


ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 
10/01/2019

ΥΓ. Πάνο φέρσου έξυπνα, το αξίζει η χώρα..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.