Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Tο ερευνητικό σκάφος BARBAROS, παρακολουθείται διαρκώς από την φρεγάτα του Στόλου μας ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ.


Η αποστολή του ελληνικού πολεμικού πλοίου στη περιοχή έχει σκοπό την παρακολούθηση του ερευνητικού σκάφους Barbaros που πλέει στα όρια της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας που από το πρωί έστειλε στη περιοχή μια φρεγάτα και ένα υποβρύχιο. Κατά την διάρκεια της ημέρας και άλλα πολεμικά σκάφη της Τουρκίας πλέουν κοντά στην περιοχή αλλά σε απόσταση από την Ελληνική Φρεγάτα. Στην περιοχή βρίσκεται και Ελληνικό υποβρύχιο.

Η εντολή προς το Τουρκικό ερευνητικό ήταν η εξής: “ΩΡΑ, 03.00 π.μ. Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς: RV Barbaros, καλείσαι να εξέλθεις αυτή τη στιγμή από την περιοχή. Δεν διαθέτεις άδεια για την διεξαγωγή ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η απάντηση με ηχογραφημένο μήνυμα Μπαρμπαρός: (χωρίς ανακοίνωση ονόματος δηλαδή Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς) – Δεν αποχωρούμε. Βρισκόμαστε εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία την τεχνητή ένταση που προσπαθεί να προκαλέσει η Άγκυρα απαντώντας στα πλαίσια των διεθνών κανόνων ασφαλείας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Τουρκικό σκάφος έχει αποχωρήσει στα Τουρκικά ύδατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.