Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Προωθημένη Βάση Μετασταθμεύσεως της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο. Επιχειρούν ήδη με μη επανδρωμένα αεροχημάτα RQ-9 στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα.

Έρχονται Apache, CH-47F Chinook, UH-60M και HH-60 Blackhawk του US Army στον Βόλο.


Την επομένη εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα δυνάμεως της Αεροπορίας Στρατού του Στρατού των ΗΠΑ, όπως έχει αποφασισθεί σε ανώτατο πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών. Η σχετική είδηση έχει διαρρεύσει εδώ και μερικές εβδομάδες, με γενική αναφορά ότι η αμερικανική δύναμη θα σταθμεύσει στην βάση του Στεφανοβικείου, όπου εδρεύει η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού.


Γράφει ο Σάββας Δ. Βλάσσης
ΠΗΓΗ: ΔΟΥΡΕΙΟΣwww.defence-point.gr



Η ανάπτυξη αυτή δείχνει ότι αποτελεί μέρος ενός πολύ ευρύτερου διμερούς σχεδιασμού, απ’ ό,τι η Επιχείρηση ATLANTIC RESOLVE που εγκαινίασαν οι ΗΠΑ το 2016, αποβλέποντας στην ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στην Ευρώπη, ως αποτρεπτικού εργαλείου κατά της θεωρουμένης επιθετικότητος που επιδεικνύει η Ρωσία.


Στο πλαίσιο αυτό, μονάδες κάθε είδους αναπτύσσονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε διάφορες συμμαχικές χώρες και πραγματοποιούν συνεκπαιδεύσεις που αναβαθμίζουν το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητος αμφοτέρων των πλευρών.


Διαβάστε την συνέχεια στις πηγές που αναφέρονται παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.