Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς - Στρατιωτική παρέλαση Εθνικής Επετείου 1ης Οκτωβρίου

Η Στρατιωτική Παρέλαση για τον εορτασμό της 58ης επετείου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία, ενώπιον της ΑΕ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην παρουσία της Πολιτικής, Θρησκευτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας.

Πριν την έναρξη της παρέλασης πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση σημαίας με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου κατόπιν της οποίας εκτελέστηκαν 21 χαιρετιστήριοι κανονιοβολισμοί.

Στην παρέλαση συμμετείχαν σε άψογους σχηματισμούς και με απόλυτο συντονισμό μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ καταδεικνύοντας το υψηλό φρόνημα καθώς και το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης και πειθαρχίας.

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν οι «Τραυματίες Ανάπηροι Πολέμου του 1974» καθώς και οι «Αιχμάλωτοι Πολέμου του 1974», για τους οποίους αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος παρέλασαν για πρώτη φορά.

Των τμημάτων υπερίπταντο σχηματισμοί ελικοπτέρων της Εθνικής Φρουράς και της Κυπριακής Αστυνομίας. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, γεγονός που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού σε όλους τους παρευρισκόμενους και κατέδειξε για ακόμη μία φορά την εγγύτητα μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΚΣΕΔ, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς όλο το συμμετέχον καθ’ οιονδήποτε τρόπο προσωπικό στην επιτυχή και συντονισμένη σχεδίαση, οργάνωση, προπαρασκευή και εκτέλεση της παρέλασης, η οποία απέσπασε τα συγχαρητήρια της Πολιτικής Ηγεσίας και τα ευμενή σχόλια τόσο του Κυπριακού Λαού όσο και των εκπροσώπων των ξένων Χωρών και Οργανισμών που την παρακολούθησαν.

Ο αντικειμενικός σκοπός της παρέλασης επετεύχθη κατ’ απόλυτο τρόπο εκπέμποντας ένα ηχηρό μήνυμα αποτροπής προς κάθε κατεύθυνση, απόρροια της ανάδειξης του υψηλού φρονήματος και του άριστου επίπεδου εκπαίδευσης και πειθαρχίας του προσωπικού, συνδυασμένα κατ’ απόλυτο τρόπο με την αφοσίωση στο καθήκον και την εμμονή προς τον κοινό σκοπό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.