Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Είναι μεγάλη τύχη να έχεις φίλους τους Αμερικανούς.. μας βοήθησε και η ιστορία με τον πάστορα Μπράνσον αλλά και η αυξανόμενη πίεση στην Τουρκική οικονομία.

Ας πούμε την αλήθεια όπως είναι και όχι όπως θέλουν τα ΜΜΕ, είναι μεγάλη τύχη να έχεις φίλους τις Η.Π.Α., και το απέδειξαν με την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών. Η πίεση της Τουρκικής οικονομίας μέσω της παράνομης κράτησης του Πάστορα Μπράνσον από τις ΗΠΑ βοήθησε την όλη εξέλιξη της υπόθεσης για την Ελλαδική πλευρά. Ο Ερντογάν έπαιξε το παιχνίδι της πίεσης όσο μπορούσε και απλά έχασε, θέμα χρόνου λογικά και η επιστροφή του πράκτορα-πάστορας Μπράνσον στις ΗΠΑ, απλά ο Ερντογάν θα επιλέξει το πότε και πως ώστε να καταγράψει την μικρότερη φθορά στο εσωτερικό της Τουρκίας, δεν είναι εύκολο να παραδώσεις έτσι απλά στις ΗΠΑ έναν γκιουλενιστή... ο Ερντογάν όμως έχει ένα δίκιο και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι ανακάλυψε ότι ο πάστορας ενεργεί κατά της χώρας του, και το απέδειξε αυτό στις συνομιλίες που είχε με τους Αμερικανούς. Όμως ο Τραμπ δεν είναι Ομπάμα, δεν είναι ένας ηγέτης που θα παίξει το παιχνίδι της διπλωματίας, είναι ένας δαιμόνιος επιχειρηματίας-πολιτικός, ένας ορκισμένος παίκτης που κερδίζει σε κάθε του μάχη. Η υπογραφή άλλωστε χθες του National Defense Authorization Act, που μεταξύ άλλων προβλέπει το πάγωμα των παραδόσεων των F-35 στην Άγκυρα, έδειξε τις προθέσεις του πανίσχυρου Τραμπ και ο Ερντογάν κατάλαβε ότι το παιχνίδι έχει όρια και αυτά είναι πολύ στενά και δύσκολα να τα υπερβεί η Τουρκία. Η Τουρκική λίρα έχει μαστιγωθεί απίστευτα το τελευταίο δεκαήμερο με τον διεθνή τύπο να αναρωτιέται που πάει η Τουρκία, η οριστική και αμετάκλητη άρνηση των ΗΠΑ να στείλουν βοήθεια στους αντάρτες που πολεμούν τον Άσαντ έδρασε και αυτή καταλυτικά υπέρ των Αμερικανών.

Η όλη περιπέτεια έδειξε ξεκάθαρα δυο πράγματα, οι Αμερικανοί χωρίς να ρίξουν μια τουφεκιά μπορούν να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα και το δεύτερο ότι στην επιλογή καλύτερου συμμάχου μεταξύ των ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ η απάντηση είναι ξεκάθαρη... και όπως θα έλεγε και ο Σημίτης ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.... διότι σε διαφορετική περίπτωση οι δυο Στρατιωτικοί θα έμεναν για πολλούς ακόμη μήνες στις Τουρκικές Φυλακές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.